Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Plná funkčnost bude obnovena v nejbližších dnech. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Nemuzu otevrit konfig. page modemu - SpeedTouch 510i

Nemuzu otevrit konfig. page modemu - SpeedTouch 510i

Mike Mad (9.2.2005 17:31:20)

Zdravim. problem : mam modem Thompson SpeedTouch 510i a pripojeni od Broadnetu. Modem pripojim, eth blika, power blika link blika. Kompu to prideli 10.0.0.1 255.255.255.0 a gateway 10.0.0.138. ale na modem (10.0.0.138) nepingnu a nejde otevrit http://10.0.0.138, proste nekomunikuje. zkousel jsem se pripojit na nej i pres telnet, nic. Volal jsem na helplinu ale nebyli mi schopny poradit. Nevi nekdo cim by to mohlo byt? zkousel jse to i na ciste nainstaleny wokna2K, nic. Firewall nemam, nic zakazanyho neni. Pls help diky Mike

Anonym (9.2.2005 17:51:48)

Kontrolky blikají nebo svítí,to je docela zásadní informace.

Anonym (9.2.2005 18:24:41)

kdyz nabiha tak blikaj, pak svitej, zelena...

Mark (10.2.2005 15:42:15)

Tenhle modem me prijde naprosto trivialni a bezproblemovej. Neni nutny nic nastavovat on se pripoji sam. Proste ten modem restartuj (do tovarniho nastaveni) Spust pocitac(modem bude mit rosviceny dve zeleny kontrolky a kontrolka zavinace by mela cervene blikat), dej do prohlizece http://10.0.0.138,Zadej uzivatelsky jmeno a heslo a dej conect a save all.. (v tehle fazi ti uz musi vsechny kontrolky zelene svitit),mel bys byt uz na netu,popripade restartuj compa. Pokud ti kontrolky nesviti zelene,je problem jinde,but v modemu,woknech nebo v ISP.

Mark (10.2.2005 15:45:18)

Jo a pokud fakt nefacha 10.0.0.138,tak je problem ve woknech,protoze ty wokna si ten modem nemuzou najit a kdyz ho nemuzou najit,tak se tezko spojit. Joo mimochodem,mas vubec nainstalovanou sitovou kartu?

JOE (10.2.2005 20:21:34)

S nekteryma sitovkama ma tento modem problem, zkus si nastavit rychlost na 10Mb/s, eth LED by nemela blinkat, ale svitit, stejne tak power LED. Muze byt take problem s napajecem, sitovym kabelem, nebo je modem nejakej celkove nemocnej. Power ma blinkat jenom pri zapnuti, jako kontrola vnitrniho sw a hw, pokud do nekolika sec. neprestane blinkat, je neco spatne. Co zkusit factory reset?

Mike Mad (15.2.2005 09:20:08)

tak uz je to ok. nejsem hlupak, sitovku mam nainstalovanou. Delam ITaka. Problem byl v modemu, byl tam bloklej soft, tak mi ho v broadnetu bez kecu prehrali novym konfigurakem. Tedka mam jinci problem: je to zapojeny, na netu to beha, ale: nektery (docela hodne) serveru nejde otevrit, proste neresolvne z DNS IP serveru. Obcas ta page jde a pak zase nic, dela to vic stranek. Nejaky hinty? diky Moc Mike

milan (9.4.2005 14:23:53)

Já autorovi rozumím, mně to dělá "to samé", jen to je třeba více vysvětlit. PO restartu modemu, se lze několik vteřin až minut na jeho webovou administraci běžně dostat. Potom však vytuhne a jediná pomoc je restart. Nicméně !!! a to je potřeba podotknout, modem jako takový běží - tedy administrace nejde, ale internet, switch i router v něm běží bez problému. Je to nepříjmené, neboť vlastně nelze nic v něm nastavit, ale internet maká v pohodě. Z uvedeného důvodu jsem musel změnit všechny stávající adresy sítě na modemu původní rozsah. Tedy do 10.0.0.1/24. Taky by mně to tuhnutí zajímalo.

Adin (9.4.2005 15:24:33)

Pamatuju si ze kdysi (cca pred rokem) jsem taky neco podobneho zaznamenal. Ted uz ale dlouho dobu nic, ale nahraval jsem novejsi firmware. Ted mam 4.2.5.

Adin (9.4.2005 15:22:49)

Tak zkus nastavit nejaky jiny DNS, treba rovnou ve woknech at to mas rychle.

Wojtishek (12.4.2005 17:05:01)

ktery stranky ti nejdou???