Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Městské Wi-Fi sítě: ano, či ne?

Městské Wi-Fi sítě: ano, či ne?

Anonym (17.2.2005 12:00:00)

Dnes máme nejrůznější podnikatelské modely poskytování veřejného bezdrátového přístupu: zdarma či placený přístup v tzv. hot spots vlastněných mobilními či pevnými, dominantními či novými poskytovateli. V Americe probíhá další vlna zájmu o celoplošné bezdrátové sítě, tvořené Wi-Fi ostrůvky, ale současná debata se netýká ani tak technického řešení, jako spíše toho, zda je ve veřejném zájmu, aby městská bezdrátová síť byla veřejnou službou, spravovanou magistrátem.

Anonym (17.2.2005 14:48:54)

Američani jsou v tomhle amatéři. Ať se přijedou podivat na bezdrátovou velmoc k nám.

Mirek (18.2.2005 02:20:16)

Přesně tak, co třeba síť cz free? V naší lokalitě docela zajímavé a levné řešení. I když zatím občas nějaké ty výpadky jsou... link: http://czfree.net

AnonymSK (18.2.2005 12:43:45)

No ono je to o tom, ze sukromna spolocnost sa sprava k zakaznikovi inac, ako mestska samosprava. Dalsia vec, je to ziarlivost velkych operatorov, lebo pridu o potencialne buduce zisky, hoci nie su v sucasnosti ochotni investovat do tych oblasti, kde sa pre metropolitnu WIFI rozhodli.

Target (19.2.2005 09:06:51)

JJ amici jsou stejne uplne blbi :)

jenik (18.2.2005 07:37:02)

Statní orgány ať se starají o co mají vzdělání, zdravotnictví, důchody, silnice, obranu (i když nevím co se dvěmi letadly zmůžem) a účelné vynakládání finančních prostředkků vybraných od obyvatelstva. Od doby co se výpočetní techniky chopili byrokrati, to stojí čím dál víc ... Zajímavá by byla statisitka nákladů na IT ve státní správě k poměru nárůstu tech. podpory, úředních hodin, neboť co dřív v aplikaci trvalo sec. nyní je min. atd. Za další, zatím většině funkcionářů záleží jen na vlastním profitu. Až budou vykonávat volení zástupci funkce, do kterých se někteří vehementně tlačí, zadarmo, pak budu věřit, že opravdu pracují pro svůj lid !!! Ať si klidně mají majetky, firmy, ale za své poctivě vydělané !!! Tzv. zákon o střetu zájmů je jen dalším důvodem jak si přidat. Závěr - zásadně proti, aby úředník mluvil do toho čemu neruzumí.