Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Nová FUP zrychlila CDMA

Nová FUP zrychlila CDMA

Anonym (7.4.2005 00:00:00)

I v březnu pokračoval již půl roku trvající příznivý trend zrychlování českého broadbandu. Největší zlepšení mohli zaznamenat zákazníci služby Eurotel Data Expres v datové síti CDMA Eurotelu. Překvapení však přinesly i výsledky rychlostí ADSL poskytovatelů.

Jirka (7.4.2005 11:00:30)

V článku se píše, že přestup z CDMA na adsl není moc razantní z důvodů, že se lidi nechtějí vzdát mobility. Myslím si, že tomu tak není. Hlavní důvod bych viděl v tom, že se člověk musí upsat na 15 měsíců a že Eurotel dosut nezveřejnil jaký FUP bude na jeho adsl aplikován. Lidi po tom co zažili z CDMA si ted dají pozor, aby nenaletěli jako v případě CDMA, který bylo prezentováno jako neomezený internet. Tak že pokud Eurotel nezveřejní jak bude uplatňován FUP, tak lidi do přestupu nepůjdou. Fup byl měl být také definitivní a ne aby Eurotel měnil podmínky v průběhu smlouvy. Z toho bych řekl, že mají lidi obavy a vyčkávají až Eurotel vyloží karty narovinu.

Petr (7.4.2005 12:05:15)

Taky si myslím. I se všemi těmi známými i neznámými FUPy se zdá prostě CDMA na stahování lepší. Kromě toho je jasný že eurotel adsl běží na drátech od Telecomu a ti si za nadlimitní data účtují peníze navíc, takže fup několik giga měsíčně to jistí.

Fido (7.4.2005 18:24:12)

Loni jsem zrušil pevnou linku, protože jsem ji téměř nevyužíval. A platit paušál za natažené dráta se mi opravdu nechce. Uvidíme, jak se zachovají španělé :o)

J. (7.4.2005 20:07:22)

Udělal jsem loni to samý, protože při těch pár hovorech co jsem měl, byla někdy minuta "levného" místního hovoru dražší (při rozpočítání paušálu) než volání do ciziny.

Karlos (10.4.2005 20:41:02)

Naprostý souhlas !!!

Darenn (7.4.2005 15:56:43)

no on je hlavní problém v tom, že ADSL není v hafo místech stále ještě dostupný a po zkušenostech s chováním poskytovatele a jeho aroganci, si každý jen těžko nechá ukecat k něčemu, co neví jak bude fungovat.

Zutro (7.4.2005 15:47:49)

Porid si jeste seste oko, pak zjistis ze tenhle clanek je naprosty blabol. CDMA je po zavedeni FUP nejenom pomalejsi, ale take pekne orezane na jinych nez std. portech. FUP v podani Eurotelu nema vest k posilovani konektivity pro uzivatele, ale pro snizeni nakladu dodavatele.

obrbaz (7.4.2005 16:04:19)

"V této souvislosti je zajímavá informace, že Eurotel příliš neuspěl s nabídkou zvýhodněného přestupu na ADSL u nejaktivnějších zákazníků služby Eurotel Data Expres. Důvody lze hledat v tom, že mnoho uživatelů oceňuje mobilitu služby" Tak to je super, věčina lidí to má né kvůli mobilitě. A proč nepřešly? Protože na ADSL pokud vím je fup max do 5GB (což je dnes úplně směšné), a pak ti co mají smlouvy na cdma by se museli upsat na více než 1 rok na adsl a po skušenostech s ochotou, chováním, a kvalitou okolo cdma toto nehodlají podstoupit. Mě osobně kdyby začli nabízet adsl tak bych jim řekl, že budu rád když se zbavím ultrapomalýho cdma, natož se uvazovat na extraomezený adsl.

Pavel (7.4.2005 20:36:04)

Vážený autore tohoto článku. Pokud považujete omezení CDMA za zrychlení tak prosím máte pravdu. Ale ET zatím tímto dovedl jen naštvat i ty co potřebují jenom občas stáhnout nějaký ten větší soubor. A k tomu jsem si skutečně nepořídil CDMA (docela draze) aby se pouze načítaly stránky rychleji. To je skutečně na nic. Je třeba si uvědomit že takovéto připojení je opravdu na draka a již se jen modlím aby tu byl srpen a já a mně podobní se na celý ten ansábl jménem Eurotel vykašlali. Ano Eurotel má právo si se svou službou dělat co se mu zlíbí ale my máme při dodržení podmínek a závazků se pak této "služby" zbavit.

Zbynek (7.4.2005 20:42:29)

No já teda nevím, ale změnu z průměrných 300kbps před Velikonocemi na průměrných 70kbps, které dosahuji nyní, za zrychlení nepovažuji. Ale u Eurotelu je podle "datového specialisty" všechno v pořádku, mám prý dát jinam anténu.

PetrA (7.4.2005 23:31:15)

On opravdu asi přístup "máte s námi problémy? prodlužte si úvazek" je vhodný akorát pro hlupaky, a ty zase internet za víc než tisícovku měsíčně moc nemají. Jinak jestli někdo máte zájem, přenechám CDMA modem (za 3 měsíce se nesekl) se smlouvou do srpna za 1000,-, k tomu yagina zdarma.

CMOUD (9.4.2005 10:59:52)

Moc tomu nerozumím, ale pro mě obyč.surfaře bylo CDMA jediné řešení jak urychlit připojení k netu a nějaký "FUP" beru jako asi dobrý filtr na "sosáče" . Není mi totíž jasné co dělají stolika daty /legálně/.