Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Alternatívny ISP v Japonsku nasadí 45 Mbps ADSL - cena: 30euro :-)

Alternatívny ISP v Japonsku nasadí 45 Mbps ADSL - cena: 30euro :-)

Ice (3.12.2003 11:41:27)

http://www.isdn.cz/clanek.php?cid=5382 Bude zaujímavé sledovať, či nová ADSL služba 45/3 Mbps za 3970 JPY (asi €30) zvráti pre SOFTBANK nepriaznivý trend narastajúceho pomeru nových FTTH užívateľov. Masayoshi Son urobil pravdepodobne už takmer všetko čo sa dalo, aby prilákal čo najväčší počet Japoncov na ADSL služby. Okrem nízkych cien a pravidelného zvyšovania rýchlosti po veľkých krokoch totiž nezabudol ani na to, na čo sa často zabúda aj v USA a Európe: na atraktívne aplikácie. Užívatelia Yahoo! BB majú okrem broadband portálu Yahoo! Japan k dispozícii aj portál BB Games, nehovoriac o možnosti lacného IP telefonovania a viacerých kanálov TV na prianie. Tohoto se nemam sanci dozit :-) Tak co najde se krome notorickeho odpurce nekdo, kdo mi vyvrati, ze co se tyce ADSL a internetu vubec, jsme 1000let za opicema???

Miroslav Šilhavý (3.12.2003 12:00:44)

Mnojo, Japonci se mají ;-) 45/3 Mbit je krása. Zas na druhou stranu už je to daleko daleko za tím, nad čím má smysl přemýšlet... Myslím, že se např. 2 Mbit by se hodně lidí spokojilo už skoro stejně jako s 43 Mbit... Zajímavý jsou ty služby s přidanou hodnotou, ale na to Češi moc neslyší... Taky by stálo za vysvětlení, proč v Japonsku není zájem o DSL.

Ice (3.12.2003 12:14:36)

tohle je extrem, spis jsem chtel poukazat ze to proste nekde jde, co se tyce ceny za sluzbu jsou taky uplne nekde jinde(bohuzel pro nas :-( ).Sluzby s pridanou hodnotou je to , co by mohlo popostrcit i nase ADSL dopredu. Kapacity na to linky maji. Pokud by treba pro pridany obsah byl nejaky rozumny pausal(cca predstava CTc/10 :-) ). a takova data by se nepripocitavaly k nejakym datovym limitum, myslim, ze by na to spousta lidi slysela. Moznosti co takhle lidem nabidnout je spousta. Doufam, ze se konecne nekdo probere a pochopi potencial domacih uzivatelu, ktery neni ani tak v tom kolik od nich vyhrabat penez, ale v tom, ze jich lze mit pomerne velke mnozstvi na male plose a s tim pracovat. Natahat site, privest levnou konektivitu, nasadit kvalitni model spravy sluzeb a jejich priorizaci a inteligentni transparentni cache. jestli se nekdo brzo neprobere, asi to vezmu do svych rukou :-)...sel by jste do toho semnou pane Silhavy ??? :-))

Miroslav Šilhavý (3.12.2003 12:22:06)

Vždycky bych šel do čehokoliv, od čeho by se dala očekávat budoucnost.

JR (3.12.2003 15:50:42)

To jsem si take myslel, kdyz jsem si v breznu ADSL objednaval. Pak po instalaci, po mesici "narku", se najednou objevili "odbornici", kteri prosti "vedeli", ze ta sluzba je jedna velka blamaz a nikdy by nic podobneho nekupovali. (Fascinuje mne, kolem je v teto zemi lidi, kteri po objevenem problemu prijdou a reknou, ze to prece vzdycky vedeli...) Dnes tu byl u mne technik deinstalovat ADSL. Zaplatpanbuh to uz mam tedy z krku. Jenze otazka zustava: "Od ceho tedy ocekavat budoucnost?" Ze bych si najal vestce, vykladace, vizionare, a dalekonosne vestce? :) JR

Miroslav Šilhavý (3.12.2003 19:19:58)

Co takhle si přečíst specifikace toho, co se chystám objednat?

JR (3.12.2003 20:51:15)

jo, specifikace sluzby a rovnou bych mohl pokracovat specifikacemi protokolu a zkoumat, jak se to ve vysledku projevi, ze? :) Nechme toho, takhle normalni uzivatel nenakupuje. Normalni uzivatel (cehokoliv) se spolehne na informace od prodejce, z letaku, od konkurence, od znamych, apod. Kdyz si pujdu koupit auto, tak si taky nebudu cist specifikaci (nejsem do nich fanda), protoze te rozumi jen odbornik. Seknul jsem se, protoze jsem povazoval ISP za seriozni spolecnost a spolehnul se na jeho slovni ujisteni a reklamni informace, ktere k ADSL dava CTc. Klidne priznavam, ze brano do dusledku, je to moje chyba. Jenze preci si nebudu cist specikaci, kdyz si pujdu koupit rohlik. A ADSL nic jineho, nez "rohlik" neni. Tenhle mi fakt nechutnal. Vyhodil jsem ho a nakupovat pecivo uz chodim do jine pekarny. :) JR

Ghostman (3.12.2003 22:44:48)

jenomže problém u nás je, že v porovnání s Japonskem jsme v technice celkově 100let za opicema ......

Prober (3.12.2003 13:08:03)

Stejně tak, jako většině stačí 3GB, že? ;) Takhle by měla vypadat skutečná konkurence....