Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > RSS kanály

RSS kanály

Anonym (16.6.2005 00:00:00)

Zkratku RSS již nějakou dobu vídáme na nejrůznějších zpravodajských serverech, e-shopech a dalších často aktualizovaných webech. Podívejme se tedy této technologii na zoubek.

Lukáš Kokoška (16.6.2005 01:34:13)

Jen bych rád dodal, že pro ty, kteří často mění počítače ( doma / v práci, Win / Linux atp) je nejlepší řešení webová RSS čtečka. Dlouho jsem hledal, než jsem narazil na rss.plech.net. Ne není to reklama, je to jen doporučení, protože jsem si okusil úporné hledání slušného readeru. Lukoko

Martin (26.6.2005 12:59:40)

Jen byla opomenuta informace, že čtečky jsou implementovány nativně či pomocí pluginů i v internetových prohlížečích či emailových programem. Osobně jsem upustil od specializovaných prográmků a používám čtečku integrovanou v Opeře. (Její funčnost je dle mého názoru lepší než ve Firefoxu)

Nargon (26.6.2005 13:02:48)

K tomu se priklanim, take pouzivam tu integrovanou v Opere a myslim ze funkci plni dostatecne.

tojefuk (4.7.2005 08:41:39)

Na poštu a Usenet používám už dlouho Outlook Express, stačí mi, a z lenosti a zvyku se mi ho nechtělo měnit. MSOE bohužel neumožňuje pluginy jako žlutej Outlook, ani přímou podporu jako např. Mozilla Thunderbird, ale existuje fígl zvanej "NNTP/RSS mapper", kterej umožňuje RSS i pro MSOE - ve formě diskusních příspěvků Usenet. Je to projekt "nntp//rss" na Sourceforge. Lokálně (v system tray) běží server (konvertor), do jeho webovýho rozhraní se uvedou odkazy RSS, on je automaticky stahuje a převádí do NNTP formátu, a MSOE z něj čte příspěvky jako z Usenet serveru na adrese localhost (127.0.0.1). Nejde proto sice jen "přetáhnout červenej obdélníček" jako do samostatný čtečky, ale místo toho "okopírovat zástupce" resp. zadat adresu ručo. Ale to je minimální problém, komu se nechce přecházet z MSOE na jinýho klienta nebo mít na každou z těch věcí jinej program, tohle využije, jako já. A pak je ještě např. Genecast.com, kde je zdarma k dispozici asi tucet RSS feedů, ve formě NNTP news, jako BBC News nebo NY Times, ostatní jen za prašule.