Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Plná funkčnost bude obnovena v nejbližších dnech. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Nastavení modemu/routeru Edimax AR-7024

Nastavení modemu/routeru Edimax AR-7024

RouterMan (20.6.2005 19:16:58)

Koupil jsem modem/router Edimax AR-7024 ale vůbec netušim jak ho nastavit aby se připojil. Pořád mi to píše Connection Error. Nastavení modemu se provádí v tohle okně: www.sweb.cz/gehena/router.bmp Poraďte jak to mám nastavit abych to rozjel....moc díky všem

michelin (21.6.2005 00:59:27)

nevim jak mas starou pripojku ADSL, ale jestli ji mas zrizenou driv jak k 1.5. 2005 tak bych zkusil nastavit encapsulation na PPPoA VC-Mux, dal VPI na 8 a VCI na 48 a rozhodne jeste user name a password:) jinak z toho nic vic nejak nededukuju:)

Anonym (21.6.2005 01:38:37)

Nastavil jsem ale nefunguje. Staticka IP tam musi byt jinak hlasi chybu pri ukladani do Flash pameti.

y2k (21.6.2005 07:52:34)

Virtual Circuit = Enable Bridge = disable IGMP=Disable Encapsulation = PPPoA VC-Mux VPI = 8 VCI = 48 Service Category = UBR (jedná se o QoS) 3 položky níže neměň DHCP Client = ENABLE !!! (zde byla asi hlavní chyba) Host Name = prázdné (nebo si zadej co chceš, třeba Inet) Níže bohužel nevidím..... Static IP = nech všechny políčka prázdná (již to půjde) PPP = vyplň přesně username a password (nechápu service name) Disconnect = nech na o A zbytku si nevšímej. Ještě si nastav parametry NAT, Firrewallu a místní LAN. Doporučuji nějaký vnitřní rozsah IP, př 192.168.0.1 gateway s podsíťí 255.255.255.0 Samozřejmě DHCP = enable. Snad Ti to půjde, když tak ještě napiš.

XFunny (1.2.2006 13:29:34)

mi to funguje ve van ale mam vypnute DHCP, jenze bez dhcp se s nim nedomluvim....

michelin (21.6.2005 01:05:21)

no jeste mozna u polozky Static IP settings bych nastavenou IP adresu a masku zrejme smazal jestli je to konfigurace pro WAN tak by tam mela spis patrit verejna IP adresa, ale jelikoz tento modem/router nevlastnim tak se pouze domnivam, ze by to tak mohlo byt:)

Anonym (21.6.2005 09:04:17)

Musí být nastaveno: PPPoE LLC vpi=8 vci=48 qos=ubr nebo toto PPPoA VC-MUX vpi=8 vci=48 qos=ubr

RouterMan (21.6.2005 11:29:45)

Nastavil jsem všechno jak jste poradili a pořád to nejede. Statická IP adresa nejde zrušit hlásí to chybu s WAN maskou a pokud dám DHCP server Enabled tak to neuloží. Zkoušel jsem všechny možnosti nastavení ale nic nefunguje...

Anonym (21.6.2005 11:55:16)

Obrať se na svého ISP a ten ať ti poradí,pokud nemáš modem od něj,tak ti musí poradit prodejce modemu.

RouteMan (21.6.2005 17:36:15)

Tak je vyřešeno. Všem moc děkuju za rady které jsem nakonec využil ale hlavní problém byl v něčem jiném. Router se po připojení sám diagnostikuje linku a nastaví se. Stačilo změnit vpi a vci, zadat jméno a heslo a fungovalo to. Mělo to fungovat ale nefungovalo, stačila jediná věc. Místo splitteru zapojit linku rovnou do routeru a šlape jak má....

Nargon (21.6.2005 18:20:00)

A bylo to tedy do spliteru zapojene spravne?

XFunny (1.2.2006 13:23:43)

Mi to jede aji se splitrem, kdyz vypnu DHCP server a nastavim ip manualne, nechce se mi to rozbehnout ....svine...

Withman (1.7.2005 00:14:37)

Dobrý večer, mám zakoupen taky tento modem, potřeboval bych vědět, jak k němu připojit PC (to co se má nastavit v tom webovém rozhraní a na PC). Bohužel mám PC s OS WinNT 4.0 a tam nějak nemohu nalézt jak na to...mockrát děkuji za pomoc! :)

Nargon (1.7.2005 00:39:11)

Na propojeni routeru a PC nic tezkyho neni. Staci natahnout kabel mezi routerem a pc. Pak na PC nastavit prijem ip, masky, brany... z dhcp a na routeru zapnout dhcp server.

Withman (1.7.2005 01:51:35)

Ano, to vím...ale na těch WinNT 4.0 to prostě nikde nemůžu najít, nemůžu tam najít žádná síťová připojení či tak něco :)

Nargon (1.7.2005 08:47:07)

Win NT jsem v zivote nevidel, ale to opravdu nemaji zadne sitove nastaveni? vzdyt uz to oznaceni NT je sitova verze.

Withman (1.7.2005 10:54:03)

No já to teda nějak zkusím :)

Withman (1.7.2005 10:56:00)

http://sweb.cz/Withsb/modem.jpg zde je moje nastavení modemu, potřeboval bych vědět, jestli to je správně, mám ADSL od Telecomu...také se tam vybírá Pvc0 - 9, nevím které mám vybrat. Děkuju za pomoc :)

Withman (2.7.2005 22:58:50)

Nikdo už neporadí.?! :(

Martin (21.7.2005 21:44:21)

sakra...mám stejný problém