Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Neprevzit doporuceny dopis?(mimo mísu)

Neprevzit doporuceny dopis?(mimo mísu)

Brute (27.7.2005 09:50:41)

Kdysi jako mlady nerozvazny hlupak jsem kamaradovi jeste s jednim znamym poskytl ruceni k uveru.V soucasne dobe asi po 10 letech na me ceka na poste doporuceny dopis s oznamenim o soudnim preliceni ohledne pripadne dohody na splatkovem kalendari. Kdyz neprevezmu doporucenou zasilku,muze soud rozhodnout abych zacal splacet vznikly dluh po "kamaradovy" beze me pritomnosti?Nebo co vsechno se muze prihodit neprevezmuli onen doporuceny dopis.A nebo prevzit dopis,najmout pravnika a zacvakat jak pravnika tak asi i ten dluh.Diky vsem za uzitecnou odpoved a doufam,ze mezi pocitacovymi experty se najde i nejaky pravnicky expert.Popripade jestli byste mohli napsat alespon nejakej link na nejakou on line poradnu nebo pravnicky forum.Dik moc.

Anonym (27.7.2005 10:14:31)

Nepřebírat soudní obsílky,je ta největší blbost na světě.Doporučuji převzít a řešit,jinak se vám stane,že soud rozhodne bez vás a vás pak překvapí v nejméně vhodný okamžik exekutor a pak už není odvolání.Pokud budete u soudu,tak můžete ovlivňovat průběh jednání a zabránit tak třeba nejhoršímu nebo třeba zmírnit následky.Je vždycky lepší se dohodnout na splátkovém kalendáři než nechat k sobě dojít exekutora.

Anonym (27.7.2005 10:26:17)

Diky moc.

Brute (27.7.2005 10:27:05)

Jeste jednou diky neanonymne

Thorough (27.7.2005 13:40:21)

I když nepřevezmete obsílku, tak se stejně považuje za doručenou.

brute (28.7.2005 01:48:45)

tak trochu paradox,ale jo,no co se da delat budu muset jednat.Diky Ti.

Charlie (28.7.2005 14:39:05)

Jen krátce - možné následky nepřevzatého dopisu z vlastní praxe: 1) stejně se považuje za převzatý 2) smlouvy o ručení jsou provedeny tak "dobře", že to pravděpodobně půjde okamžitě k exekuci i bez tebe 3) ještě horší varianta je, že to dostane nějaká ex. firma, která se tímto dobře živí - Exekutor ze zákona nasadí 15% z dlužného a účtuje veškeré výlohy. Např. výjezd ex. na tvoji adresu cca 1000,-Kč, zjištění bankovních kont, faxy, atd. suma sumárum dluh +20% - Doporučuji převzít a OKAMŽITĚ si dohodnou splátku. Kdyby byli neoblomní a chtěli exekuci z platu (zpravidla je první na tahu), tak v účtárně nahlásit co nejvíce povinných splátek a snížit tak co nejvíc svůj příjem. (brečet, brečet, brečet) - Nebo toho blba najdi a dej mu přes hubu..., ze zákona je první na řadě on a někdy stačí poskytnou informaci odkud si ty peníze mají strhnout. Bude-li všechno špatně, stejně nakonec ručíš: -platem -movitými věcmi v místě svého trv. bydliště -kterýmkoli kontem Hodně štěstí..