Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Plná funkčnost bude obnovena v nejbližších dnech. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > DC++ a omezeni rychlosti???

DC++ a omezeni rychlosti???

MartinCZ (9.8.2005 22:30:38)

Mam nextra FUN2M a pocituju na DC++ maximalni rychlost 250kbps a to dlouhodobe, vypada to na nejake omezovani... Mate nekdo stejne zkusenosti? Ma nekdo reseni? Web jede normalne 1,6MBps Diky moc vsem za jakoukoliv radu (rozumnou) :-)

Prnda (9.8.2005 22:49:48)

Nepleteš si MBit/s s MB/s? Rychlost připojení 2000 MBitů/s = rychlost stahování 250 kb/s (dělí se to 8).

Prnda (9.8.2005 22:51:29)

oprava 2MBity/s, respektive 2000 kbitů/s = 250kb/s

Anonym (9.8.2005 22:52:36)

ted se omlouvám :-D

Anonym (9.8.2005 22:53:13)

ted se omlouvám :)

:o) (9.8.2005 22:54:46)

ted se omlouvám :)

PzVPanther (9.8.2005 23:34:43)

Mas v tom peknej neporadek :-))) Zkus to jeste jednou treba se trefis....

wdw (9.8.2005 23:48:49)

hihihihihihii tak tady nejni jedinej clovek, kterej to ma vcajku. 1 Byte (znaci se velke B) = 8 bites (znaci se male b) ...jo a ktomu DC, nemuzes tahat rychlosti 2Mbps od nekoho, kdo ma upload treba jen 256kbps ...jak prosté...

Anonym (10.8.2005 12:59:36)

kdyby si radsi nemachroval jak proste... ale precetl co taqdy pise, tak pise, ze vi, ze to zalezi na rychlosti uploadu od kohk tahas, ale chtel tim rict, ze proste ma strond a ten podporujue segmentove stahovani a ze mu rychlost nejde nad 250 celkova... ja mam taky strong a muzu rict, ze neni problem stahovat plnou svou rychlosti, samozrejme od nekolika uzivatelu...

XiX (10.8.2005 16:15:58)

tak se podivej na casy prispevku, kde pise "ze vi, ze to zalezi na rychlosti uploadu od kohk tahas,"

Honza (10.8.2005 17:30:38)

Co je spatnyho ze na 2mbit lince taha 250kbit? Jestli skutecne myslel 250kbps tak ho nechapu proc to prepocital, protoze strongDC to udava v kbit a je to tedy naprosto v poradku...

Nargon (10.8.2005 17:48:49)

No mozna to prepocital z duvodu, ze i clovek co neumi prevade b a B aby videl ze 2048 je o hodne mene nez 250.

Jenda (11.8.2005 01:02:07)

Strong pocita v kB a ne v kb!!! OMG

Anonym (9.8.2005 22:51:47)

tak ty seš LAMA :-D

Anonym (9.8.2005 22:51:17)

Tak ti nevim, já mam FUN 4M a jede to v pohodě. Spíš by mě zajímalo jak si zjistil že maš maximální rychlost 250kbps když se v DC++ ukazuje rychlost v KiB/s což by pak bylo krát 8 abys dostal kbps a navíc jakou maš jistotu že ten dotyčnej od kterýho sosáš má dostatečnej upload :-D.

Anonym (9.8.2005 22:56:24)

Že by zavedli nějakou prioritizaci provozu podle protokolu? To by byl hezký dárek všem stahovačům!!

Anonym (9.8.2005 22:57:01)

:-D

Tom (9.8.2005 23:26:10)

No osobně bych nerekl ze te omezuje poskytovatel, koukej od koho stahujes. Ja mam 512/128 a taky mi DC++ nejede rychlosti jako z webu, za kliku povazuju 35kB/S

Anonym (10.8.2005 08:15:15)

Nextra porty neomezuje!

MartinCZ (10.8.2005 08:41:54)

Porty jsem zkousel menit v rozsahu 375 - 411 a nic... Asi nejake odchyceni protokolu...

Anonym (10.8.2005 09:33:20)

Podchyceni protokolu? a s jakym protokolem pracuje DC? Vis to?

MartinCZ (10.8.2005 10:21:00)

Nevim, kdybych takove veci vedel, tak se tu neptam :o) To vypada zase na nejakeho rypala... Lidi ja tu prosim o radu, nemam potrebu se s nekym dohadovat o slovickach, ktere mi moc nerikaji. Ale asi chces slyset tohle: "Ano, jsi dobrej... Ja ne.." :-)

Anonym (11.8.2005 15:04:03)

Ne nechci, jen chci vedet jak ti to vysvetlim... DC i stranky a stahovani pouzivaji jeden protokol, a to protokol tcp Ip, ten ma nekolik vrstev, da se omezit vrstva, kdyby ti omezili protokol, omezi ti cely internet... to se deje jenom u FUP, pokud by ti omezili vrstvu, spolu s dc by ti omezili stahovani i souboru ze stranek, pokud z webu stahnes a z dc ne, pak mas nejaky problem s nastavenim DC nebo ho ma dtuha strana od ktery stahujes. Jeste je moznost omezeni portu, DC standartne pouziva tusim 4711, tohle nevim presne, ale v DC se daji pouzivane porty mnenit, takze by nic nedosahli... DC je proste genialni system vuci omezovani. Tady si tvuj ISP nijak nepomuze. Takze zaverem, skontrolovat pripojeni, skusit nejaky stahovani, pripadne zmerit rychlost (u nextry je to tusim speed.nextra.cz) a pak zkusit na DC tahat jiny soubor od jinych uzivatelu, protoze ti zustava uz jenom moznost ze problem je na druhe strane. Svyho ISP ani nemusis otravovat, pokud web a speedmetry jedou v pohode... jeste mne napada, ze by tvuj modem moh mit problemy se stahovanim vetsich objemu, to se da resit s laborovanim s hodnotou MTR na routru, cim nizsi, tim lepsi by melo byt stahovani, ale zase si to nerozhas uplne

MartinCZ (10.8.2005 08:40:56)

Doplnuju... Mam FUN2M na platforme Telecomu A rychlosti si nepletu, znam rozdil mezi Byty a bity. A k maximu rychlosti na DC++, nejsem lama, vim ze jsem omezen rychlosti uzivatelu, ale mam StrongDC++ a ten ma segmentove stahovani a tak tam na frekventovanych souborech dosahnu maxima jen bys rekl svec. Tahle rychlost 250kbps +/- se mi drzi tyden co to pozorouju, driv jsem nepotreboval nic tahat, tak jestli je to dyl nevim.

Miketus (10.8.2005 12:28:47)

Mam stejny problem, poridil jsem si nextra start 256/64 a uz to provozuju asi tri mesice, donedavna bez problemu. Asi pred 2-3. tydny klesla maximalni rychlost stahovani z dc++ na 1kB/s! Pred tim to slo asi 25kB/s. Akorat ted na yacatku mesice se to asi na 5 dnu vzpamatovalo ale pak to slo zase dolu. Zkousel jsem napsat na hotline Nextry, ale tam mi napsali ze omezeni p2p neni v jejich silach muzou to jenom uplne zakazat nebo povolit, rychlost pry omezovat nemuzou. Jinak taky jako tobe mi stahovani z www a ftp jede v pohode, jenom to dc++ jede na prd.

Anonym (10.8.2005 23:58:17)

zkus torenty :-)

MartinCZ (11.8.2005 00:53:46)

Oj to nejni ono... A navic, pokud Nextra omezuje DC++ tak bude omezovat i nejak ostatni si myslim... Ale dik :-)

TomM (11.8.2005 00:57:02)

pokud vím, tak oficiálně nic neomezuje.

Nargon (11.8.2005 01:10:26)

Pokud vim (prave ted zkouseno) tak dc jede bez problemu maximalni rychlosti (cca 25KB/s). Mam Nextru start 256/64 4GB. Nextra to urcite nejak globalne vsem neomezuje. A jestli to omezuje pouze nekomu tak je to divny.

TomM (11.8.2005 01:19:19)

možná testuje nějaké priority na P2P, tak to někomu jede full speed a někomu to nejede.

MartinCZ (11.8.2005 09:27:48)

Nargone, ale tos mi moc nepomoh ;-) me to jede taky 25kBps, jenze ja mam download 2Mbps.. :o) Jo, je mozne ze nejake ty priority to zkousi...

Anonym (11.8.2005 09:50:36)

Jo tak tam pry maji nejakou detekci a zarezavaji DC++ na malou rychlost vsem dohormady.

Anonym (11.8.2005 14:32:52)

Mas chybu bud nekde u sebe (to spis), nebo je u nich, a tak jim zkus zavolat... nemelo by to delat. mam sice telenor, ale DC sem minulej mesic natahal asi 120 GB a np.... stale to jede v pohode.