Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Plná funkčnost bude obnovena v nejbližších dnech. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Jak na aktive v DC++

Jak na aktive v DC++

Martin (16.8.2005 18:31:52)

Ahoj mám modem/router SpeedTouch 510i 4x Ethernet a v DC++ se pořád nemůžu aktivně připojit.Prosím poraďte mi někdo jak mám být aktivně připojený.

Cocksucker (16.8.2005 18:43:33)

Tady na foru je to psany nejmin stokrat a to bez nadsazky. Nastav default server na vnitrni IP svyho kompu a porid si softwarovej firewall.

Anonym (16.8.2005 20:00:07)

No to je dost prasacky reseni :)))

Anonym (16.8.2005 20:36:49)

Tak řekni lepší

Nargon (16.8.2005 21:11:19)

Alespon u tohodle modemu se to neda skazit. V nastaveni natu vytvorit nove pravidlo Melo by tam byt asi 5 polozek: Outside a inside IP a outside a inside port a port type. Takze outside IP nechat 0.0.0.0 (mozna tam vubec neni) Inside IP nastavit na ip vaseho pocitace mozna 10.0.0.1 (zjistite start, spustit, cmd, ipconfig a jak je napsano IP adresa tak to je ta ip co sem doplnit.) Inside a outside port nastavit na treba 415. A port type (mozna protocol) tak any nebo both (podle toho co tam je) pokud neni ani jedno tak TCP. A ulozit. Pak udelat jeste jedno temer stejne, a zvolit UDP. Pokud je tam neco navic tak to nechte tak jak to je predvyplnene. pokud vypnujete nejake poradove cislo (ID) tak to co je v poradi. V DC pak nastavit activ mod, jako ip zvolte vasi verejnou ip (www.whatismyip.com) urcite je jina nez jste pouzil pro inside IP. A jako port 415. Pokud mate Stronga RC10 a nevite jaky activ mod pouzit tak ten s firewallem a manualnim smerovanim portu. Pokud mate na PC dalsi firewall tak v nem povolit port 415.

Anonym (29.8.2005 19:18:45)

Dík už to jede

TomM (30.8.2005 00:02:49)

a nebo ve FW REL 4.3 stačí vybrat DC++ přímo ze seznamu a zbytek už se nastaví sám (ale jestli to funguje nevim, protože DC++ nepoužívám).

clonex (25.9.2005 12:36:34)

dik pomohlo

NJN (26.9.2005 01:36:51)

no jo no , fakžt že jo vono to funguje korát ve stronugu muselo být firewall s UPnP nebo co to je , sico tomu hovno rozhumím, ale funguje to . třikrát slávy

Nargon (26.9.2005 10:27:06)

Pokud pouzivate Win XP a v jeho firewallu si sam neumite povolit port tak je toto moznost jak si ten port Strong sam povoli.

Anonym (26.9.2005 19:33:57)

je bezpečný ten firewall v XP ? sice používám ZA zkusit by se to mohlo

Anonym (26.9.2005 12:58:24)

nj ale mit povolenej uPnP je slusny bezpecnostni riziko takovej port si pak muze povolit cokoli treba i nejakej trojan

maXX (26.9.2005 17:43:27)

Udelal sem to pekne nekolikrat, zonealarm sem projstotu uplne vypnul a stejne mi to nejede. Na DC se dostanu, myslis si ze sem active, soubory me to najde ale kdyz chci od nekoho neco stahovat, tak mi to pise connection timed out, este zkusim novejsi verzi dc (jestli nejaka je) ale moc tomu neverim. WINSHIT mam vyplej samozrejme....

Anonym (26.9.2005 18:08:54)

pokud ti to hleda ale nestahuje tak mas povoleny jenom UDP port a ne TCP i UDP

maXX (27.9.2005 10:52:13)

No tak sem nasel navod, podle ktereho sem to nastavil, a u tcp mi napt pise established, ale udp (z me neznamyho duvodu) bud pise none (bavime se o stejnem portu, akorat udp - ale zkousel sem i jiny) a nebo ho dokonce nejak uplne vymaze. Zkratka TCP tam je normalne, je established, coz je asi spravne ze.... ale UDP kde nic tu nic...nechapu!

maXX (27.9.2005 10:56:25)

je vubec mozna abych mel nejak blokovany vsechny UDP porty, protoze na kazdy udp mi to pise NONE - jen zasnu :(

maXX (27.9.2005 13:20:17)

Me uz ani nevadi ze nemuzu bejt active, ale rikam si ze nemuzu preci byt vic hloupý nez ostatni?!?! Tady jsou dva klicove screeny www.volny.cz/vasites/xakru01.JPG www.volny.cz/vasites/xakru02.JPG nevedel sem jestli to znamena riziko, tak sem radsi umazal kus IP adresy, to jen projistotu na vysvetlenou :(

Anonym (27.9.2005 14:52:54)

hmm nemam sice alcatel st ale me to pripada jako spravne

Anonym (27.9.2005 16:37:23)

Pokud se ti to podařilo namapovat a tohre jsou jen hlášky o stavu, nepřipadá mi to nesprávně - mohlo by to bejt tím, že TCP spojení je na přenosy a UDP se používá na vyhledávání. To by pak znamenalo je to, že právě v DC nic nevyhledáváš.

Anonym (27.9.2005 16:40:06)

Connection timeout v DC++ mimochodem vůbec nemusí bejt kvůli chybě nebo špatnýmu nastavení připojení :))

Anonym (25.9.2005 21:10:22)

Proč stahovat úplně celý kalhoty, když brod je ještě daleko? Na DC++ ti všehovšudy stačí JEDEN PORT, kterej namapuješ přes port forwarding. Kdo je exhibouš a rád obnažuje sebe zpod baloňáku nebo svůj počítač zpoza privátní LAN, ten si dopřeje Default Server a hrdinně, ale nemoudře vystaví džungli pyšně hruď se všema 65535 portama.

Filip (25.9.2005 23:25:35)

Lidicky ahoj, prosim vas poradte mi ja to vubec nechapu... Potrebuju stahovat pres CD++ mam ten Alcae speedtouch a ten modem s tim firewallem me nepusti... jak ho mam vypnout nebo co udelat aby to DC slo.. Jsem uplnej lamak nejakym tcp a udp nerozumim, ani nevim co to je... kdyby to slo nejak jednoduse vysvetlit byl bych moc vdecnej... dekuju... :)