Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > E-banking 2: Česká spořitelna a HVB Bank

E-banking 2: Česká spořitelna a HVB Bank

Anonym (25.8.2005 00:00:00)

Ve druhém dílu seriálu o bankovnictví se dostávají na řadu dvě zajímavé banky, Česká spořitelna, kterou hodně lidí miluje a mnoho nenávidí, a HVB Bank, což je ve srovnání se Spořitelnou nováček na českém bankovním trhu.

Anonym (25.8.2005 09:45:56)

Kdysi jsem měl účet u České spořitelny, tak jako mnoho dalších lidí, kteří v té době neměli jinou možnost. Ještě dnes, když si na to období vzpomenu, naskočí mě na zádech husí kůže! Stále něco nefungovalo, cokoliv jsem potřeboval zařídit musel jsem na přepážku, kde byly fronty jako prase a neochotné úřednice. Fronty, problémy a neochotné úřednice u České spořitelny zůstaly, já ne! Odešel jsem ihned poté co mě bezdůvodně Česká spořitelna zrušila platnost mé platební karty, aniž by mě o tom dala jakkoliv vědět. Byla to tehdy první platební karta s platností dva roky, která fungovala jen rok a půl! Bankomat mě ji tenkráte vyplivl se sdělením, že buď je poškozena nebo na účtu nejsou peníze. Peníze na účtu byly a karta byla nepoškozena. Což jsem zjistil až když jsem se dostavil na přepážku České spořitelny v Mělníku, kde mě velmi neochotná pracovnice sdělila, že tento druh platebních karet ruší všem zákazníkům a že mám vystavenu novou platební kartu. Novou kartu mě sice předala, ale PIN k ní mě přišel poštou až za měsíc a já ji tak nemohl používat. Zrušil jsem ihned účet a přešel k eBance (tenkrát se jmenovala Expandia banka). Překvapilo mne velmi milé přivítání a zájem ze strany eBanky. To jsem u České spořitelny neznal. Následovalo podrobné vysvětlení produktů banky a nastavení mého účtu přesně podle mých potřeb. Odcházel jsem z eBanky v Praze na Václavském nám. a nevěřil, že něco takového může vůbec existovat. Byl jsem prostě spokojen. Toto se stalo před pěti lety. Od té doby jsem byl osobně v eBance jen jednou a to z důvodu mého přestěhování a výměny mého občanského průkazu. Jinak vše ostatní vyřizuji přes internet z pohodlí svého domova nebo z kanceláře. Na vlastní kůži jsem se přesvědčil, že u této banky nic není problémem a mé finance jsou zpravovány tak jak chci já. Platební karta eBanky je skutečně mezinárodní a funguje! Na rozdíl odplatební karty mého otce, který se ještě před cestou na Slovensko šel do České spořitelny ujistit, že jeho platební karta bude fungovat i na Slovensku. Vystál frontu na pobočce v Berouně, pracovnice si kartu prohlédla a sdělila mu že je skutečně mezinárodní a může s ní platit i na Slovensku. Táta vycestoval a ono prd! Mezinárodní platení karta České spořitelny mu byla na Slovensku k ničemu, protože nebyla mezinárodní! To zjistil ihned při první platbě na Slovensku a po návratu do ČR, kdy mu jiná pracovnice na stejné pobočce České spořitelny sdělila, že asi došlo k omylu, její kolegyně se prý spetla a karta mezinárodní není. Od té doby už můj otec není klientem České spořitelny! Já mohu z vlastních zkušeností a ze skušenosti svého otce doporučit všem: Česká spořitelna - UŽ NIKDY! Takovéto chování k zákazníkovi se nezapomíná, a neodpouští! Karel Benda, účet číslo: 271648001/2400, eBanka Praha p.s. Pošlete-li mě 10,- Kč budu o tom do 5 minut vědět! Takovéto zapípání mobilního telefonu je skutečně příjemné...

Karel (25.8.2005 13:17:05)

Ale hlavně že do tý svý banky už nemusíš, ne-mu-síš!!! Ta tvoje agitace za e-banku (kterou už spousta lidí nemusí, ne-mu-sí... včetně mě) je trochu legrační. Hlavně, že máš na internet, abys mohl spravovat (a toto slovo se píše fakt se "s" na začátku) těch svejch pár desítek Kč (možná už je z tebe boháč a máš i pár set Kč :-)). Říkat si takto veřejně o 10Kč je ubohost, ale hlavně, že o tom budeš vědět :-). Je mi tě docela líto, když si neumíš vydělat peníze jinak, než žebráním... PS: možná ti pošlu 1Kč.

Anonym (25.8.2005 18:52:15)

pokud se nemyslim, tak Ebanka uctuje za prichozi polozku nejakych 8 Kc, jsem zvedavej, kolik skodolibych lidi mu tam posle po korune a on za prijeti te platby zaplati 8 :) .....

Martin (25.8.2005 19:23:18)

Asi mu to korunu pošlu, nebo ještě lépe 0,01Kč. Můžu posílat peníze zadarmo..takže to stojí celkem za to, protože já e-banku, kde mě odírali 24h denně taky ne-mu-sím!!!

Petr (26.8.2005 08:37:20)

Asi se taky přidám a pošlu mu 0,01 Kč ze svého účtu jen tak z legrace... :-))

Anonym (30.8.2005 12:18:38)

nikdo nříká, že eBanka je laciná, ale v kvalitě svého přímého bankovnictví prostě nemá konkurenci

Anonym (22.3.2008 10:16:00)

Nechápu, proč se do něj tak navážíš. Napsal tu jen své zkušnosti se spořitelnou. Já je také nemám dvakrát růžové!

Honza (25.8.2005 19:21:01)

Souhlasim, nase banky jsou na dve veci. Co mam ucty v Aglii, kde je vse zadarmo a jeste davaji uroky v desitkach librach podle sumy co tam clovek ma jsem ceske bankovnictvi opustil.