Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Nevyjížděj na internet bez ochrany!

Nevyjížděj na internet bez ochrany!

Anonym (5.9.2005 00:00:00)

Nebojíte se, že něco chytíte? Intenzivní využívání internetového připojení rozhodně není disciplína bez rizika. Nemáme teď na mysli fyzické zdraví uživatelů – křivá záda a slabozrakost od monitoru si necháme na jindy, ale zdraví vašich počítačů, přesněji operačních systémů.

Nargon (5.9.2005 02:01:16)

Teda nevim jak ostatni, ale mit na PC nainstalovany firewall+antivir je snad samozrejmost. Nejaky antispyware neni nutny, pokud si uzivatel dokaze nastavit firewall, aby VSE blokoval, krome par vybranych aplikaci, ktere maji mit pristup na net. Ovsem jednou za cas se hodi vycistit system i od spyware. A zadna ochrana neni 100%ni, ale kazda vas ochrani pred "radoby hackerem". A kdo z vas ma v pocitaci nejake udaje se zarazenim do suplicku "statni tajmenstvi", ktere by potreboval ochranit.

y2k (5.9.2005 07:34:10)

Spoléhám pouze na kvalitní HW firewall, další PC na LAN jsou již bez ochrany. Dále spoléhám na kvalitní antivirový program (F-Prot) a na rozumný SpyWare (Ad-Aware). Tato kombinaci společně s rozumně nastaveným IE + používání jeho nadstavby "Avant Browser" mi zatím zcela před havětí ochránila. Zatím jsem nepotkal jediný problém, který by stál za řeč. Takže, ten kdo se nakazí, tak si za to může jedině sám. S tím tajemstvím souhlasím, věci, které mají pro mě nějakou duševní hodnotu mám bezpečně uloženy na minimálně dvou CD.

PzVPanther (5.9.2005 23:43:20)

No nechci ti brat iluze, ale podle me to pro vetsinu lidi samozrejmost neni.Znam dost lidi, kteri ani nevedi co to firewall je :-)

Nargon (6.9.2005 13:06:15)

Ja to tedy beru jako samozrejmost. Jeste ze ve win XP je ten firewall integrovanej, ikdyz osobne se mi moc nelibi.