Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Zrušení smlouvy u GTS

Zrušení smlouvy u GTS

Barka (27.10.2005 16:37:28)

Potřebovala bych poradit, jak vypovědět smlouvu u GTS, poslední dobou nedosahuji o moc vyšší rychlosti než je garantovaná a částka 713 Kč + 340 Telecomu se mi zdá za tuto službu dost vysoká. Není s nimi žádná řeč, neodpovídají konkrétně a jen mlží. Od příštího měsíce se můžu napojit do metropolitní sítě, kde jsou zcela jiné podmínky a hlavně nepotřebuji pevnou linku. Smlouvu u GTS mám na dobu určitou do dubna, modem jsem měla svůj, instalaci mi neprováděli. Co se stane, když zruším pevnou linku - GTS mi nebude schopen poskytnout službu a já pak můžu odstoupit od smlouvy? Smlouvu mi nedodali, mám jen všeobecné podmínky a potvrzenou objednávku. Díky

GTS smejd (27.10.2005 19:19:01)

Telekom ti nedovoli podle meho nazoru zrusit linku pokud na ni mas ADSL, a to ti GTS neodpoji kdyz mas smlouvu na dobu urcitou. To je nejvetsi chyba co muzes udelat, podepisovat smlouvu na urcitou dobu....ted mas proste smulu a budes ty jejich hnoje zvane internet muset do dubna snaset. Jinak ani nevim, ze nejakou rychlost vyssi nez 0 garantuji? Co mas za sluzbu?

TheIF (27.10.2005 20:11:41)

jj pokud je to na dobu určitou tak musíš zůstat nebo se vyplatit - většinou jde o 100% měsíčních plateb jen NEXTRA je EXTRA a učtuje 150% :-)

Anonym (28.10.2005 08:09:09)

Mě to vloni nedošlo, že za rok a půl bude připojení na net úplně někde jinde. Přešla jsem z vytáčeného na GTS na základě doporučení známého... Mě napsali: agregace je uplatnovana v obdobi od 10:00 - 23:00 v tuto dobu je garantovana rychlost pripojeni 1:50 z rychlosti 256 kbit/s tzn nejnizsi garantovana rychlost je 5,12 kbit/s coz je 0,64 kB/s Dříve jsem mívala rychlost běžně kolem 20-23 kbitů, ale od léta je to úplná hrůza, když je kolem 5 jsem "šťastná", kolikrát ani neotevřu stránku... rekord měřené rychlosti byl 0.85, takže v normě :) ale že se nedalo odeslat ani mejl... Kdyby aspoň měli přístup k zákazníkovi a snažili se mi nabídnout vyšší rychlost, ale další "výhodnou" nabídku mi předloží až v tom dubnu. A právě, že OpavaNet zřizuje metropolitní síť i v našem městě, kde bude agregace 1:1, nepotřebný Telecom, chci přejít co nejdříve. Přinejhorším bud do toho dubna platit 2 poskytovatele. Abych se neustále pokoušela dostat na net, na to nemám náladu.

Anonym (28.10.2005 08:23:44)

Rychlost jsem mívala samozřejmě 20-23 kB... :)

GTS smejd 2 (27.10.2005 19:21:21)

BTW: To pouzivas bez podepsane smlouvy internet uz od dubna(ne-li dyl)?

Anonym (28.10.2005 08:12:07)

Připojení jsem objednala vloni v říjnu elektronicky, poslala jim poštou objednávku a oni mi ji vrátili potvrzenou zpět + všeobecné podmínky. Mě nenapadlo, když net šlapal, že bych měnila poskytovatele. Jenže teď nešlape a můžu si stěžovat na lampárně...

Jerky (27.10.2005 20:51:27)

Nebude to určitě jednoduchý. Teď mají, tuším, běžnou výpovědní lhůtu 3 měsíce - to mi přijde taky docela pěkná sviňárna-nevím, jestli to nějaká jiná firma má taky takhle- , u starých smluv ještě jenom 1 měsíc(bavíme se o smlouvách, které nejsou na dobu určitou). Já jsem se s nimi trápil rok a 9měsíců, občas to běželo hezky, většinou ale naprd. Výpověď proběhla dle podmínek standartně, ale předtím(tj. asi před rokem, kdy to různě kolísalo, experimentovali se zaváděním FUP apod.) se opravdu odmítali jakkoli bavit. No, mám to za sebou, naštěstí jsem v dosahu ústředny, kde lze ČRa, takže po 3 týdnech bez připojení to přepojili na ten jejich Bluetone, a přestože to mám jen pár dní(doufám, že z toho nevystřízlivím) je to nebe a dudy. Neřešil bych asi ani snad cenu za to GTS připojení, ale to by to muselo fungovat aspoň přibližně podle deklarovaných parametrů. Už to, že ve statistikách měření rychlostí připojení třeba tady na dsl.cz je GTS suveréně dlouhodobě nejhorší - tak maximálně 50% deklarované rychlosti - nemluvě o dobách odezvy(pingy) a ztrátách paketů, (což se tu neměří, to by se určitě propadli ještě na hlubší než poslední místo), o něčem svědčí. Jsem tedy šťastnej, že jsem se jich zbavil, je to opravdu sajrajtózní a není to určitě způsobeno jen tím, že jsem to měl na lince Českého telekomu - jak GTS-Novera s oblibou poukazovala, ale díky nezájmu a neschopnosti GTS. Přeju hodně štěstí v úsilí, jak se jich zbavit:)

Anonym (28.10.2005 08:18:20)

Dík :) je to přesně tak, dost se Telecomem ohánějí a když zavolám na Telecom, tak se se mnou nebaví. Během 14 dnů budu připojena na OpavaNet, kde je agregace 1:1 a prdím na GTS. Přinejhorším budu platit souběžně 2 poskytovatele. Abych se tady pohybovala rychlostí do 5 kbitů.-.. není to skoro stejná rychlost co přijde u vytáčeného? :) Tu pevnou linku zkusím zrušit a uvidím. Měj se fajn :)