Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Autoklíč s chipem a bezpečnostní riziko?

Autoklíč s chipem a bezpečnostní riziko?

Anonym (3.11.2005 00:00:00)

Neustálý rozvoj bezdrátových komunikací přináší stále novější a novější rizika, o kterých jsme ještě nedávno neměli ani tušení. Navíc se ukazuje, že pohodlí a bezpečnost zrovna nekráčejí ruku v ruce.

Anonym (8.11.2005 06:18:04)

Spojene staty nejsou pro tento vyzkum relevantni predevsim pro nas,Evropany. Behat nekde po centrparku pred TESCO s klicem v alobalu je hloupost. Nahodneho "lamace kradenych aut",byt s vybavenim za NEKOLIK SET dolaru to mozna dojme,nikoliv uz profiky,kteri ke zjisteni typu ECU nepotrebuji nic jineho,nez firemni materialy. Samotny klic s chipem 3.generace,oznacujici se mezi lidem delnym jako chip s plovoucim kodem je opravdu k nicemu,ani utok silou neprekona v soucasne dobe sifrovani 1024 bytu. Kdo byl v USA,a jezdil tam s autem potvrdi,ze otevreni dveri najednou u okolostojicich aut jednim klicem je az bohuzel casto se vyskytujici udalost. Ani v Ceske Rep. se mi to nepodarilo tak casto,jako tam. Nevim co pani vyzkumnici zkoumali,jejich zaver a zvlaste pak rada s alobalem je ke smutnemu pousmani.

Honza (8.11.2005 12:14:02)

Heh, RFID je zcela jina technologie nez v Evrope prevazne pouzivane klice s fix+floating kodem. RFID nemá žse pouziva u "keyless" klicu, kdy staci mit klic u sebe a vzit za kliku dveri auta nebo stisknout tlacitko starteru....