Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Plná funkčnost bude obnovena v nejbližších dnech. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Nefunguje odchozí pošta s přílohami

Nefunguje odchozí pošta s přílohami

Petr (12.12.2005 12:13:38)

Zdravím všechny. Nemohu odeslat žádnou zprávu z Outlooku XP, která obsahuje jakoukoli přílohu. Bez přílohy (pouze text) odešle v pohodě. Stejně tak, nepřipojím žádnou přílohu do emailu na internetu v poště - načte se malý kousek a ikonka na síťovém připojení shasne - stejně jako při odesílání přes Outlook. Mám ADSL InternetExpres 128/64 od Telecomu a modem Sagem Fast 840 USB. Nevíte někdo, proč přílohy nemohu odesílat ani na inet z disku natáhnout? Příchozí pošta funguje v pořádku. Díky za rady a za pomoc. Petr

IOLák (13.12.2005 06:39:18)

Změn si hodnotu MRU - otevři si program files\sagem (mam pocit - však to najdeš) a tam je utilitka s názvem sagemmru (nebo MTU ? - je moc pozdě abych to věděl z hlavy) a změn to na jíný profil, uvidíš sám který zabere ;-)

Petr (13.12.2005 10:42:51)

Díky moc za snahu, ale v té utilitce (je to sagemmtu) mohu změnit jen tu hodnotu MTU - a to nepomohlo - navíc nevím na jakou hodnotu. Nějaké profily tam bohužel nejsou. Ale i tak Dík. Petr

PetrM (13.12.2005 11:53:26)

Musíš změnit to MTU ne v tom modemu ale v počítači. V modemu nech defaultní a v počítači nastav 1492, buď editací registru nebo nějaým freewarem.

Petr (13.12.2005 11:57:06)

A ve kterém registru to mám změnit? Hledal jsem to a nenašel. Petr

PetrM (14.12.2005 07:48:47)

No ono se to v těch registrech dělá blbě. Zkus si ztáhnout http://www.instaluj.cz/cz/katalog/utility/systemove-nastroje/ostatni/system-mechanic/ je to sice starší verze ale je menší, je to shareware ale tobě stačí použít jenom jednou. V položce optimalizace internetu můžeš nastavovat to MTU ale musíš zrušit Automatickou detekci MTU. Pak by to mělo jet.

Petr (14.12.2005 22:59:39)

Tak jsem to zkoušel a nejde mi tam zadat nová hodnota MTU - zkrátka a dobře, po nastavení, opuštení System Mechanicu a restaru počítače se mi v té optimalizaci internetu objeví původní hodnota a nezaškrtnuté políčko u nastavování té hodnoty. Prostě tu hodnotu nemohu přenastavit. Ach jo. Petr

PetrM (15.12.2005 06:58:22)

No tak bohužel tady mé vědomosti končí pak už jenom snad hledat v těch registrech.

Anonym (14.12.2005 15:05:13)

K čemu ten sagem poutřebuje mít MTU 1492? Na VLAN? K čemu na ADSLku! Ten kdo ty drivery vyvíjel je hovado!

alanka (14.12.2005 14:18:15)

já mám Win´98 a modem Sagem a nejde vůbec odesílat pošta z žádného mailboxu, nejen přílohy, navíc nejsou ani odesílat třeba příspěvky do diskuzí a podobně. Se starým modemem to šlo v pohodě, musí to být tedy nějaká chyba spojená s tím modemem a adsl. Zkuste někdo ještě zapřemýšlet, čím by to mohlo být...

Petr (16.12.2005 22:13:16)

Tak jsem na to přišel - no, přišel - zkrátka a dobře jsem nainstaloval SP2 na XP Pro a najednou mi jdou odesílat přílohy. A to jsem tady někde v diskusi četl, že dotyčnému zaměstnanec Telecomu radil SP2 odinstalovat. Inu, někomu to chodí tak, jinému onak, ale hlavně! - že to chodí mě :-) Na druhou stranu Explorer dokonce i Mozilla občas špatně detekují připojení a prostě žádnou stránku nenačtou - pomůže restart prohlížeče nebo ikonka v prohlížeči Aktualizovat. Díky všem za snahu pomoci. Petr