Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > problém Lucent Cell Pipe s nastavení SNTP

problém Lucent Cell Pipe s nastavení SNTP

Jan (20.1.2006 16:42:22)

nemáte někdo jasno, jak se zadá server pro sntp protokol, který by Lucent Cell Pipe vzal?, není ještě chyba v nastavení portů (na kterém běží SNTP protokol?)

Anonym (20.1.2006 20:28:17)

Port by to měl být 580 a servery např. - ntp.cgi.cz, ntp.globe.cz, ntp1.contactel.cz - ale jde o to, zda to ten modem vůbec umí. On i novější ASUS TI4631, na rozdíl od staršího AAM6310EV, to také neumí a nikde se to neuvádí. U mě to byl úspěšný důvod k jeho vrácení prodejci, který se to dozvěděl až ode mne (po mnoha marných pokusech na SuSE Linuxu) a u dovozce mu to ač neradi, museli potvrdit.

Jan (29.1.2006 11:16:57)

tak se to povedlo, použil jsem k tomu telnet připojil se příkazem create sntp servaddr dname ntp.nasa.gov vytvořil link na SNTP server ntp.nasa.gov (asi by šel i jiný), modify sntp cfg enable zapnul commit jsem uložil změny do trvalé paměti. Zjistil jsem, že se musí zadat časová zona na webovém rozhraní CET a pozor daylight saving time se před eneblováním musí nastavit off, pokud je on přidá se automaticky po nějaké době hodina. get sntp stats zjistíte, jak to funguje, ptá se na čas zhruba po hodině. A funguje to. O ASUS Tl... nevím. Klíčem k úspěchu je připojení přes telnet - v doprovodném helpu je jen napsáno, že SNTP server nastaví už výrobní závod (telnetem, jak jinak). Víc http://cellpipe.wz.cz (můžeme se inspirovat u podobného modemu).

Anonym (29.1.2006 15:28:17)

No když jsi se zmínil o portech, tak jsem samozřejmě předpokládal, že přistupuješ přes telnet. Co se týče ASUS, tak AAM6310EV má stejné firmware jako tvůj Lucent a protože ten telnetový help je lepší než manuál, nepokládal jsem za nutné popisovat postup. O tom nastavení ve výrobě to nebude pravda. Konec konců každý HW i některý SW reset to zruší a pokud nastavení není uloženo do souboru, musí se udělat znovu ručně. TI4631 má jiný firmware, který je na tom co do propracovanosti helpu telnetu nesrovnatelně hůře a bez manuálu je nepoužitelný.