Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Plná funkčnost bude obnovena v nejbližších dnech. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > ADSL problem připojení

ADSL problem připojení

Black_Arrow_CZE (20.1.2006 19:46:04)

Ahoj, byl jsem teď připojit jedno pc na net přes ADSL od čt. modem nainstaluji, zadám přihlašovací jméno, heslo... jsem připojen, hlásí to 512 kb/s... ALE! Když otevřu firefox nebo explorer, tak nemůžu prohlížet stránky, nejde nic. Když pustim antivirák, chci dát update, tak to napíše chybu připojení... Ale ono mi to hlási že jsem připojen, a pakety tam a zpět chodí taky, tak nevim kde je problém... Antivir mám NOD32, systém Win XP profesional, Windowsovský firevall (připojení přes ADSL povoleno)... Už jsem takové připojení instaloval x krát, ale teď si nevim rady... Díky za pomoc... Mr. Boss

Luboš (20.1.2006 20:09:55)

Ahoj, měl jsem podobný problém když jsem před rokem instaloval ADSL. Zkus doubleklinout na tu zelenou sipku dole v system tray. Uvidis dialog. okenko s rychlosti download a upload. Pak zmackni ALT+D, uvidis trosku vice technicky dialog:-) Tam je pak dulezite abys na zalozce CONFIG mel vybranou volbu PPPoE LLC. Tim jen rikas tomu modemu jak ma pracovat, soudim, ze diky tomu je Telecom schopen omezit rychlost, kdyz to je jinak tak se to myslim projevi presne tak, jak pises. Anebo je jiny problem (mimochodem docela casty) a sice ze je chyba na strane CT. Pak zkus tedy zavolat na technickou linku, tam by Ti meli byt schpni odpovedet, zda je chyba u nich ci ne, prip by Ti mohli poradit, kdyby byla chyba u Tebe. Jsou kupodivu docela privetivi (narozdil od 800123456 - zakaznicka linka - dle mych zkusenosti tam nevedi operatori vubec nic, jeste dokazi spatne poradit a o ochote ani nemluvim...)

lamax (20.1.2006 22:08:30)

ale nejdriv bych reistaloval wokna

MeTo (21.1.2006 02:30:21)

Nejdriv bych zkusil reinstall sofwaru (predpokladam ze jde o USB modem). Kdyz jsem mival USB modem tak to obcas taky delalo mirne problemy, ze spojeni bylo navazano, ale inet nefungoval. Dalsi moznost by mohla byt to jiz zminovane, ze mate v modemu nastaveno PPPoA misto PPPoE.

Anonym (21.1.2006 10:55:12)

Mě se tak jednoho dne začal chovat chodící modem ASUS AAM6310EV a nepomoho nic, než koupit nový. Bylo to sice pod Linuxem, ale u ethernetového modemu by to nemělo na OS záviset. Zvolil jsem opět ASUS a to TI4631, což měla být inovace toho původního. Pomohlo to sice, ale ten nový modem neuměl sntp protokol a tak jsem ho vrátil. Jako poslední zoufalý pokus jsem přehrál v tom nefunkčním modemu firmware novou verzí a ejhle. Bez problémů funguje dosud. Dočetl jsem se, že některé verze firmware jsou napadnutelné zevně tak, že ani HW reset nic nezmůže. To byl zřejmě i můj případ. Možná to je i tento případ.

Viper (21.1.2006 17:07:38)

Stalo se mi to samy a to po zablokovani stahovani ANTISPYWAREM.Najednou me to odpojilo a kdyz sem se chtel znova pripojit,tak mi to hlasilo ze jsem pripojen,ale pocitace nekomunikovali.Volal jsem na TP a tam mi poradily at zkusim vratit system o den zpet (Obnoveni systemu) a nakonec se podarilo!