Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Jak se bránit spamu?

Jak se bránit spamu?

Anonym (10.2.2006 00:00:00)

Spam zná patrně každý živitel internetu, konkrétně každý, které vlastní e-mailovou schránku. Některým z vás přijde jeden spam-mail denně, jiní jich dostávají desítky až stovky. Pojďme se podívat, jak se lze proti spamu bránit.

Anonym (10.2.2006 00:04:16)

zavolam 158

Anonym (10.2.2006 00:50:41)

proc nezavolas me?

Anonym (10.2.2006 01:05:32)

ja te volam

Thorough (12.2.2006 21:10:17)

Pekny clanek. V dalsim dile by mohlo byt info jak zjistit z hlavicky mailu IP adresu odesilatele a pokud je z CR tak jak mu zneprijemnit zivot pres jeho providera :)

Nargon (12.2.2006 21:26:15)

Zajimave. V dobach co jsem pouzivam Atlas tak jsem se spamem nemel problem. Jejich uzivatelsky plne konfigurovatelny filtr mi krasne vyhovoval. Stacilo si nastavit aby vsechny zpravy, kde odesilatel obsahuje .com, .net, .org, .ru, ... a dalsi co si vzpomenete, odkud vam chodi hodne spamu. Okamzite smazalo zpravu a odesilateli poslalo automatickou odpoved s textem "FUCK YOU!!!" Skoda ze tohle nepodporuje Gmail, kde jsem dnes. Ta odpoved mi tam chybi ]:-/

Anonym (12.2.2006 22:27:48)

Skoncis ako ja(gmail). Jednej firme sa mi nedari poslat email kvoli tomu, ze maju filter proti .com . A tak som si musel spravit dalsie konto na email. Okrem toho vacsina spamu je teraz spravena tak, ze obsahuje obrazok, v ktorom je reklama. Tym, ze je preposielany ten email, tak prejde aj cez sebelepsi antispamovy filter. Skor by som zakazal outlook, lebo vacsina spamu ma podpis, ze odchadza z outlooku.

Nargon (12.2.2006 22:41:52)

Samozrejme, ze lze pred toto pravidlo nastavit, aby maily, kde je odesilatel gmail.com (napriklad) se preskocily dalsi filtry a tento mail byl pusten. Ale je to jen o nastaveni.

mlicko (12.2.2006 21:36:10)

Jednoduse. Nekdo uz prece vymyslel elektronicky podpis, ne? Co neni podepsano se zahodi, co je podepsano ma jasny puvod. V pripade spameru bych je tak mohl doslova "chytit za ruku". Ale ukazte mi na nekoho, kdo vi, ze za spam pujde natvrdo sedet, ale presto ho bude posilat a jeste se pod nej podepise. Vsechno co tu resite je vytloukani klinu klinem. Resite problem az kdyz vznikne, misto abyste vzniku problemu predesli. Antispamovy produkt muze byt sebelepsi, ale vzdy bude az na druhem miste. Kdepak, problem neni to, jak zatocit se spamem. Dokud se bude ze dvou podelanych prvocisel a CA-cka co nakonfiguruju asi za 5 minut na vyrazenem PC-cku delat "zazrak" za nechutny prachy, navic s rocni platnosti, nikam se nedostanem. Navic kdyz zrusime spam, prenosy dat na dratech klesnou tak drsne, ze se to nebude libit tem co z toho maji prachy. Taky to zlikviduje antispamove firmy. Vlada a odpovedna mista delaj kdeco, jen ne to co maji. Daj vam tuny cisel, dokladu, papiru a pochybnych predpisu. Kdyby radeji kazdemu pridelili zdarma jeden(!) klic s desetiletou platnosti a prikazali s tim podepisovat postu (nejen tu co se posila statnim organum, jako emaily, danova priznani a ruzne formulare, ale treba i vsechny ostatni mejly. Podepises, dojde. Nepodepises, dojit nemusi a nejspis taky nedojde. Tech par korun, co by stala udrzba databaze klicu, by hrave vynahradily naklady na usetrene uredniky a spravu blacklistu. Ale to je dalsi kamen urazu a je to uz uplne o necem jinem. Napriklad nevidim duvod, proc mi banka nevezme muj vlastni klic, pokud ma odpovidajici parametry. Co je jim do toho, cim si oteviram svuj trezor? Cizi klic ke svym penezum nepotrebuju. Takhle bych jich mel za chvili desitky (a taky mam - bohuzel). Asi je to proto, ze jim kazdy rok zaplatim za jejich novy klic. A takhle muzu pokracovat donekonecna. Takze podle mne je jedinym zpusobem jak zatocit se spamem zmena mysleni lidi a zakladnich principu dorucovani posty. Rok od roku se meni hardware a programy maji sve nove verze. Email by snad mohl take doznat nejakych drobnych zmen s ohledem na spam, se kterym na zacatku jaksi nikdo nepocital. Nebo se tak hrozne pletu?

lamax (12.2.2006 22:50:37)

ja mam dva majly prostě jeden na osobní potřebu a druhej na registrace atd. (: