Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.

Prosba

A.F. (1.2.2004 09:25:42)

Prosba o radu Prosím nějakého odborníka. který by mi pomohl nastavit - nakonfigurovat modem pro ADSL / Alcatel SpeedTouch 510i/. Po výpadku proudu kontrolka pro ADSL blikala oranžově. Nakonec jsem modem restartovala - a tím bohužel smazala i původní nastavení. Znovu vše instalovala a nastavovala, kontrolka sice už svítí zeleně, ale připojení nejde. Firewall na kartě nemám zaškrtnuté. používím Windows XP Prof. Při připojení VPN mi to ohlásí chybu 800 - připojení pomocí virtuální sítě nelze vytvořit. Server VPN není k dispozici, nebo parametry zabezpečení nejsou pro toto připojení správně nakonfigurovány. Prosím o kontakt na můj tel: 517 383 655, nebo mob. 607 81 94 96. Případně na e-mail. Za správné nastavení - uvedení ADSL do chodu se finančně vyrovnám. Telecom je k ničemu. Jejich technická pomoc - slibovaná do 24 hodin že se ozvou trvá i více než 3 týdny!!! A stejně nepomohou. Děkuji předem, A.F.

A.F. (1.2.2004 14:20:34)

Tak se mi to konečně podařilo správně vše nastavit a jsem připojena. Škoda jen, že se nikde nedá dočíst (kromě základního nastavení) co se kde má nastavit. /pokus...omyl..../.

Alan (1.2.2004 14:27:23)

Hlavně si to nastavení někam poznamenej - pro příště.

A.F. (1.2.2004 15:58:48)

Dělala jsem nastavení tolikrát, že si to budu pamatovat snad do smrti (leč na špatně zvolené volbě). Jinak CD s návodem k instalaci tam sice je, ale už tam nepíšou jakou možnost mám zvolit /Ethernet,PPP - ATM,PPTP/ a pak vlastně na tom vybraným pokračovat a nastavovat. To nejdůležitější vlastně chybělo. Tak jsem stále nastavovala na 1. možnosti - v domění, že když používám síťovou kartu, tak že to mám nastavovat tam, bylo to špatně, pak jsem zkusila nastavovat na druhé možnosti - taky špatně, nakonec mě /naštěstí/ napadlo vyzkoušet nastavit na té třetí možnosti - a konečně, to byla ta správná volba. Po resetování modemu se to totiž /pro ty co to nevědí/ nastaví na původní hodnoty a musí se to celé nakonfigurovat. Takže teď frčím v pohodě. Konečně. Čauky, A.F.

Adin (1.2.2004 16:11:51)

Chapu, toto nastaveni by vam mel zdelit spise vas provider. Zalezi na sluzbe jakou pouzivate, to nemuzu vyrobce modemu tusit.

Adin (1.2.2004 15:23:39)

Dokumentace je k mani na CD prilozenem k modemu (to bohate postacuje k zakladnimu nastaveni). Podrobnejisi "CLI reference" je lze nalezt na domovske strance www.speedtouch.com Pak existuje stranka http://www.sdharris.com/speedtouch510/ Zde je popsana zakladni nastaveni firewallu a pokud vsechno hori tak je zde i forum tykajici se bezprostredne tohoto modemu.