Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Telefonické připojení

Telefonické připojení

Jirka (11.4.2006 16:36:54)

Dobrý den.Dnes mi konečně aktivovaly IE. Vše mi jde dobře,ale při otevření qutlooku mi naskočí okno telefonického připojení.Vše už jsem zrušil,ale okno mi stále vyskakuje.Poraďte jak ho zakázat.Dík

František (11.4.2006 18:28:19)

Mám připojení ethernetovým modemem, v Internet Exploreru 6.0 nastaveno "Nikdy nevytáčet připojení", v Outlook Expressu 6 nastaveno "Aplikace Outlook Express sdílí nastavení připojení k Internetu s aplikací Internet Explorer". Máte-li jinou HW/SW konfiguraci, bylo by dobře ji upřesnit.

Jirka (11.4.2006 18:54:45)

Mám stejné připojení. V IE také mám Nikdy nevytáčet připojení,ale při otevření Outlooku mi naskočí okno telefonického připojení.Smazal jsem bývalé připojení, ale prostě mi tam skočí okno připojení byť prázdné. Tak nevím co s tím.Nevíte jaké je nastavení Outlooku. Mám schránku na centrum a připojení ČT.Díky

František (11.4.2006 19:27:07)

V Outlook Expressu 6 je to: Nástroje - Možnosti - Připojení - Nastavení připojení k Internetu - Změnit - otevře se okno "Internet - vlastnosti" - záložka "Připojení" - zaškrtnout "Nikdy nevytáčet připojení" a uložit "OK" - a následně potvrdit "OK". Pokud máte schránku na Centrum.cz, tak jejich SMTP server umožňuje odesílání pošty jen přes jejich připojení (identifikace přes IP adresu), takže vám z IP adresy v rozsahu IOL neumožní poštu odeslat. Je třeba nastavit buď SMTP server IOL (smtp.iol.cz) nebo Quicku (smtp.quick.cz), oba však vyžadují autentizaci přístupovým jménem a heslem, nebo si nainstalovat lokální SMTP server. Příjem pošty přes jejich POP3 server (pop.centrum.cz) funguje (ale občas to nestíhá, takže je vhodné tam zvětšit časový limit na odpověď).

Jirka (11.4.2006 20:31:06)

Tak už jsem na to přišel. Měl jsem v Outlooku účet poštovní telefonické připojení a ten jsem smazal a je klid.Trošku mě mrzí,že nejde odesílat pošta.Přijímat jde,ale zas nechci měnit SMTP server.Tak pojedu zas na ten klasický Centrum.cz Až bude čas tak to jednou změním.Jinak Vám dík za Vaše rady a snad mi jednou znovu pomůžete.

František (11.4.2006 23:01:52)

Přestože mám jako hlavní připojení ADSL Internet Expres, dial-up účty telefonického připojení (QUICK, CENTRUM, VOLNY, ...) jsem nemazal, protože např. při přechodu od Nextry k ČTc jsem byl cca 3 týdny bez ADSL a tedy odkázán na dial-up. Problémy to nedělá žádné (viz výše popsané nastavení IE a OE) a mohu je v případě potřeby aktivovat ručně nebo přes Connection Meter. Odesílat poštu přes Centrum.cz lze samozřejmě i přes webmail rozhraní (používal jsem to, dokud jsem nepřišel na to, proč mi to z IOL připojení přes SMTP Centrum.cz nejde). Poděkování se na tomto serveru nenosí (spíše nadávky), takže si toho vážím. Dobrou noc.