Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Hazard zvaný myšlení

Hazard zvaný myšlení

Anonym (15.4.2006 00:00:00)

Viděl jsem tuhle ve zprávách, že vědci – nevím už ve které zemi – vyvinuli počítač, který je možné ovládat pouhou myšlenkou. Zatím tedy celá senzace spočívá v tom, že člověk, který si na hlavu nasadí speciální aparát, dokáže silou vůle posouvat kurzorem zprava doleva a zpět.

Radek Martinec (15.4.2006 09:35:29)

Už dlouho jsem se nepobavil tak, jako při čtení tohoto článku. Velmi úsměvné, ale smích jde od srdce neboť s překvapením zjišťui, že se směji "konečně" té mé vysněné budoucnosti, kdy lidé budou nuceni odhodit své herecké masky a budou tím, čím ve skutečnosti jsou! Ovládání myšlenek bude samozřejmě na denním pořádku, každý bude vědět, že linie myšlenka-vůle-slovo je velmi jednoznačná. Už aby tu konečně bylo to, co už tu dávno mnělo být. Gogo

Cyberx (16.4.2006 21:07:25)

No az to tu bude, tak to se z toho poserem... Absolutni kontrola myslenek, reknes si zasravy Windowsy a mas problem... A co vlady? Uz to vidim, v ramci boje s terorismem budou snimace mysleni vsude na ulicich a jak zachyti "neprijatelnou" myslenku, bude nasledovat prevychova. No mozna jsem paranoidni,ale jak to nastane, tak uz tady byt nechci. Snad se jeste najde nejaka "rozvojova" zemne, kde si clovek bude moci myslet co chce a ne jako v demokracii....

Hele (18.4.2006 09:15:27)

Neberte každou vizi tak vážně! Tyhle články jsou hlavně pro pobavení, a to vždycky dokážou. Pravda, někdy víc, někdy méně. Ale moc díky za ně.

Anonym (15.4.2006 11:45:26)

Ano.Tenhle článek,jakobych napsal skoro já. :o) Jenom Ty verše ... poprvé v životě,jsem začal pochybovat o svých vlastních poetických kvalittách.Výborně.Skládám hlubokou poklonu.

Hanka (15.4.2006 19:40:30)

Perfektně napsaný článek, přehledný, vtipný, s glosou. A navíc jsem se dozvěděla, co mě možná v budoucnu čeká. A tím nemyslím tchýni, která asi přijede v sobotu....Díky!:-)

Mravní služba (15.4.2006 22:31:52)

No jak jsem to tak přečet, řekl bych že HAZARD je hlavně NEMRAVNÝ MYŠLENÍ na šestnáctiletý zajíčky z hotelový školy :))) Jojo, to je tak, když redaktoři se za stolem (nebo pod ním?) nudí...ruce u počítače jim dřevěnějí a je třeba je rozpohybovat... není-liž pravda? :)) Aspoň že si dal autor pozor na uváděnou ošemetnou věkovou hranici ;) Totiž ona střední hotelová škola je už jaksi od čtrnácti, že... A zákon mluví v tomto jasně... Nicméně oko autorovo je patrně tak zkušené, že už spolehlivě dovede rozpoznat (podle čehopak?) komu "už bylo" a komu ještě ne... :))))))

Michal Božovský (16.4.2006 02:02:10)

Chvalim autora za formu jakou zvolil pri psani clanku, ale to ja tak bohuzel vse. Malem jsem spadl ze zidle, kdyz jsem cetl hned prvni vetu : "Viděl jsem tuhle ve zprávách, že vědci – nevím už ve které zemi – vyvinuli počítač" - tomu rikam profesionalita, to uz tam rovnou mohl napsat jedna pani povidala... Ale o to tolik nejde, hlavni je, ze tato technologie se jiz radu let uspesne pouziva v hojne mire a to dokonce i v nasi male republice. Pokud vam rika neco pojem BIOFEEDBACK, tak samozrejme take vite, ze se jedna lecebnou metodu, ktera pomaha zlepsit soustredenost a pamet cloveka. Podstata spociva v tom, ze clovek se snazi ovladat pocitacovou hru jen myslenkovymi pochody (nejake jednouche formulky). Funguje to perfektne (sam jsem vyzkousel) a nejlepsi na tom je, ze pokud se tato technologie dostane na bezna PC, tak si vlastne vsichni budeme pri praci trenovat pamet a soustredenost :))

N_ck (16.4.2006 23:45:56)

Co rict. Sam ani nevim, ale co jsem zpozoroval ze tyto clanky prichazeji jednou zhruba tak za mesic. Ted to je zhruba po pul mesici a reknu jen jednu vec - JEN TAK DAL. Tyhle clanky me vzdycky vytrhnou do dobre nalady a priznam se az uvidim neci nadra v hokne tak se jen pousmeju. Takhle s nadsazkou psat o nekterych vecech - to se kvituje. P.s.: pri tech versich jsem si vzpomnel na jeden vas starsi clanek - o to byl ten muj smich vetsi.