Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Jak při změně

Jak při změně

VitaminS (20.4.2006 09:43:33)

Nevíte náhodou, jestli se zřizovací poplatek telecomu platí i při změně jednoho alternativního poskytovatele ADSL na druhého. (př. zřídim se ADSL od jednoho, bez časového závazku, nebudu spokojený, tak budu chtít přejít k jinému)

Nargon (20.4.2006 10:34:05)

Pri prechodu: 1] musis se nechat odpojit od stavajiciho isp (pokud ma nejakej poplatek za zruseni sluzby tak ho zaplatis) 2] musis pockat az uplyne vypovedni lhuta a oni te odpojej. 3] pozadas si noveho isp o adsl. 4] cekas az ti to pripojej. 5] platis zrizovaci poplatek. To je ale zvlastni co :D To neni jak dial-up, kde jsi zmenil telefoni cislo a mel jsi nekoho jineho. P.S. pri cekani na zrizeni adsl, ti muze i nekdo zabrat slot na dslamu a nemusi ti adsl zridit vubec.

VitaminS (20.4.2006 11:28:24)

Já myslel, že se platí zřizovací poplatek jen telecomu. jinak co se týká počtu slotů na dslamu, ještě nedávno jsme dokázali vyjmenovat všechny majitele ADSL přípojek na ústředně (= všechno kamarádí, známí). Takže z toho bych strach neměl, protože je také dostupné WIFI a jen pár trosek (já taky) nemá v členitém terénu poměrně řídkého osídlení viditelnost.

Nargon (20.4.2006 13:18:40)

Zrizeni chce telecom zaplatit, i od alternativniho isp. A je jen na isp jestli to napocita tobe (normalni stav) nebo to zaplati sam (vetsinou nejaka akce, pripojeni za korunu...) No a jeste pri tom prepojovani na jineho isp hrozi, ze budes cca mesic bez internetu. Nekdy telecomu dlouho trva nez tve odpojeni ma v systemu, a ostatni isp ti pak nemuzou sluzbu zridit, protoze se jim stale vraci chyba, ze jiz adsl mas.

Anonym (20.4.2006 14:08:28)

Nemas uplne pravdu. U pripadu ktery uvadis se VETSINOU stane to ze alternativni operator od ktereho zakaznik odchazi neodhlasi linku u CTc a CTc pak nemuze prijmout objednavku od jineho alternativce. Napriklad je tim zname GTS ktere to dela umyslne jako jakysi trest zradnemu klientu :-)