Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Prechod od ČTc&Volneho k Bluetone ADSL Premium

Prechod od ČTc&Volneho k Bluetone ADSL Premium

Tomas (17.6.2006 15:54:08)

Zdravim, rozhodl jsem se prejit od CTc (TelefonExpres cca 280Kc bez DPH + provolane minuty) & Volny ADSL (512/128 s limitem 2GB za 349Kc bez DPH) k Bluetone ADSL Premium (1024/256 bez limitu za 649 bez DPH). Jedna se mi hlavne o to, ze tam nemam limit na stahovani dat a za telefonovani budu platit jenom to, co skutecne provolam. Chtel jsem se zeptat, jestli mate nekdo podobnou zkusenost s prechodem od CTc a nejakeho ISP k CRa. Precetl jsem si nekolik temat na diskusi a vypada to, ze to s vyrizenim obcas neni jednoduche... Proto se chci zeptat, jestli byste mi poradili nejaky postup, co je treba vsechno udelat, jak dlouho to trva a kolik se popr. za jednotlive "kroky" plati. Ja osobne nijak s tim prechodem nespecham, protoze v lokalite meho bydliste bude Bluetone Premium ADSL dostupne od 31.07.2006. Taky nevim, jestli by pro me platila ta akce 2 mesice zdarma, i kdybych to objednal ted, kdyz bych to mel az od 31.07.2006. Moje predstava, co je treba udelat: 1) Prevest linku od Telecomu k CRa 2) Zrusit VOLNY ADSL 3) Objednat Bluetone ADSL Premium To snad bude vsechno. Dik za kazdou radu

Anonym (17.6.2006 16:05:53)

Zavolej do ČRa a oni ti rádi řeknou přesný postup přestupu k nim.

Tomas (17.6.2006 16:10:29)

Ja vim, ale oni se prave moc nechlubi, co se tyce nejakych vychytavek a hacku, ktere kdyz potom clovek zjisti, tak by si nejradsi otloukl hlavu o zed, ale to uz je pozde...

Anonym (17.6.2006 16:58:52)

Ale ty jsi chtěl vědět administrativní postup jak přejít k ČRA a to ti určitě řeknou a nevím jaké konkrétní háčky máš na mysli.Že ti třeba nezapojí službu protože jsi to měl odhlásit na ČTc a pak nahlásit na ČRA .ale ty jsi to udělal obráceně,ale budeš muset platit nebo co jsi měl na mysli?

Tomas (17.6.2006 21:11:46)

No, ja jsem myslel, jestli treba neni nejaky administrativni ukon, ktery je zadarmo a obdobny ukon, za ktery se plati. Treba myslim, ze za prevod stavajiciho tel. cisla se plati (celkem dost), ale kdyz dostanu nove cislo, tak neplatim nic. Ja to stavajici cislo nepotrebuju, takze platit nebudu...

Pet (18.6.2006 11:39:25)

Bluetone je daný moment nejlepším řešením, žádné zvláštní háčky nejsou, jen ten přechod moc příjemný není, ale to se týká třeba i změny poskytovatele ADSL. 1) Nejdřív je potřeba vypovědět stávající ADSL a vědět, kdy to přesně končí. 2) Objednat to u ČRA s tím datem, kdy to bude z hlediska ADSL volné. 3) Urgovat a modlit se, aby to zapojili co nejdřív, jakmile na sebe přepojí linku, jde hned i ADSL. Rozhodně to nejde dělat v tom pořadí, jak je uvedený výše. Jinak pro využití akce je asi rozhodující datum objednání a ty akce pořád prodlužujou, takže bych se toho nebál. Ten poplatek za převod čísla je fakt pálka, ale to účtuje nenažranej telekom, takže lepší to nepřevádět. Když jsem to dělal na firmu, převáděl jsem za 5 tisíc celý ISDN, ale v tom případě se nic jinýho dělat nedalo.

Tomas (18.6.2006 14:44:26)

Diky, za prispevek, ja prave potrebuju internet doma k praci, proto se chci jeste zeptat, jestli by mi to zapojili hned po vyprseni stavajiciho ADSL ... Nebo jestli jakoze tezko rict, mozna jo, mozna ne.

jerky (18.6.2006 15:44:26)

Určitě počítej, že budeš nějakou dobu bez netu, protože dokud máš ADSL od Volnýho, tak Telekom na linku ani nešáhne, teprve až to Volny uvolní, tak nějakou dobu ti pojede jen telefon bez ADSL a tehdy teprve telecom začne něco dělat s převodem k Radiokomunikacím, což může být tak na týden, spíš ale na pár týdnů. A až to na Radiokomunikace fyzicky přepojí, půjde od nich telefon i ADSL hned současně.

Cyberx (22.6.2006 23:28:56)

Olomouc, Šumperk, Prostějov Přerov se na mne klidně obraťte. tel.:739 503 520 (stačí prozvonit, zavolám). Vysvětlím, připravím smlouvy, přijedu...

tatik (22.6.2006 23:30:01)

tak to se priprav ze ti brzo zavolam:-)) az pudu v dosahu prej po 31.6 olomouc

Pet (18.6.2006 16:11:01)

Rozhodně to chce nějaký náhradní řešení a být v klidu. Slibují tu změnu provést do 3 týdnů, u mě to trvalo 2 měsíce. Co se týká papírů a organizace, jsou ČRA neskutečně neschopné. Až se divím, že z technického hlediska to pak funguje dobře.

Anonym (19.6.2006 10:00:13)

Napiš si na adresu m.rysavy@cra.cz a vznes všechny dotazy. Jsem taky z Havířova a mám zájem o stejnou službu, která má být v našem městě dostupná v průběhu srpna. Nepřístupný internet prý bude max 12 hod. a telefon 1 hod. od odpojení u ČTc. Podle vyjádření p. Ryšavého všechny úkony potřebné pro přechod vyřizují ČRa, tak uvidíme.

Tomas (19.6.2006 13:42:31)

Vcera jsem si cvicne zkousel vyplnit objednavaci formular na jejich webu a dneska dopoledne mi volala nejaka zenska od CRa, jestli mam jeste zajem o jejich sluzby. Tak jsme se chvilku bavili, pak jsem si jeste zavolal na jejich zakaznicke centrum a je to tak, ze zrizeni dane sluzby trva 30dni. Jestlize by ted predali k vyrizeni prevodu linky na CTc, tak by jim to zamitli, protoze zatim Bluetone ADSL Premium u nas neni. Takze az Bluetone ADSL Premium v Havirove bude, tak muzou na CTc poslat zadost o prevod na CRa a to bude trvat asi tech 30 dnu. Jenze ja si myslim, ze to uz budu muset mit zrusene ADSL od Volneho, jonak na to Telecom ani nesahne... Takze v cervenci posilam na Volneho vypoved, ktera pobezi pres cely srpen a v zari (budu bez netu) se snad co nejrychleji prevede linka od CTc k CRa a bude hotovo. Teda aspon ja bych si to tak predstavoval...

prochy007 (28.6.2006 16:17:28)

Zdravím všechny nadšence, co konečně chtějí pořádnej internet bez limitů, FUP a podobnejch blbostí. Taky jsem si zkoušel párkrát vyplnit ten formulář na stránkách bluetone a volali mi hned 3 různí lidé (podotýkám opravdu příjemní narozdíl od konkurence).. Ten výpadek bude určitě dost nepříjemnej. No snad to bude v pohodě... Jen pozor ať Vás při vyplňování formuláře nezaskočí dotazy typu plateb, čísla účtu, rodného čísla vlastníka linky (to nejsem já, proto jej nevím) nebo referenčního čísla od ČT.. Proto tyhle údaje raději zjistěte předem, nebo Vám hned budou volat :)... Přeju internet jak vítr (pořádnej).

tatik (17.6.2006 16:56:59)

ty jsi z olomouce zejo?:-))

Tomas (17.6.2006 21:05:42)

Ne, z Havířova ;-)

Anonym (26.6.2006 16:46:45)

Anonym (17.6.2006 17:03:06)

No nějakou dobu si určitě počkáš, neboť na zrušení pevné linky je 35 dnů od doručení k Českému Telecomu, pokud máš smlouvy na dobu určitou je nutné je dodržet jinak je nutné zaplatit sankce. K ČRa jsem chtěl taky přejít ale po jejich kroku kdy převzali Tele2 a neustále pokračují v jejích obchodních praktikách typu takového, že zazvoní jejich pracovních u Vašich dveří a představí se , že je zaměstnanec Telecomu a že má výhodnou nabídku a po debatě dojde k tomu, že vlastně od Telecomu není, tak si umím představit ten přístup celé této Telekomunikační společnosti a jejich přístup k zákazníkům. Telecom také není nejlepší ale zlepšuje se, ale hlavně vystupuje za sebe ne za jinou společnost. Ale pro jakou společnost se rozohodneš je na tobě, záleží jaké služby očekáváš

Anonym (20.6.2006 21:53:02)

Ja jsem čerstvě přepojenej na Bluetone. postup byl takový, že jsem si na netu Čra našel kontakt na jejich obchoďáka, zavolal jsem mu, on přijel, řekli jsme si co chci vyplnil jsem papíry včetně ukončení telecomu hlasových služeb a internet expres. On si to odvezl, všechno i na telecomu zařídili a za 6 týdnů mi oznámili že následující den dojde k přepojení. Výpadek trval asi 3 hodiny a už všechno šlape - takže zatím spokojenost. V ČRa si to prostě zorganizovali a sesynchronizovali s telecomem sami.

Standa (20.6.2006 22:53:32)

Já jsem přešel od CTc a Volny ADSL k Bluetone Premium následovně: Oddhlásil jsem Volný a zároveň jsem poslal Bluetonům formulář z jejich stránek poštou. ...a to bylo vše. Trvalo to přesně měsíc než mě přepojili - bez jakéhokoliv výpadku. Jo, musí se to obojí poslat maximálně posledního v měsíci, pak se to počítá od 1 do 30 v dalším měsíci. Převádět linku od Telecomu k Bluetone nemusíš, to si oni vyřídí sami.

Tomas (21.6.2006 08:50:39)

Dik za radu. Ja jsem se uz bavil s nejakou zenskou od CRa a ta mi posle uz vyplnenou smlouvu a vypoved od CTc jenom k podpisu. Jenze u nas bude Bluetone ADSL Premium dostupne az od 31.7. a ja si pres prazdniny nemuzu dovolit byt bez netu, takze v cervenci poslu vypoved na Volneho, kde pres srpen pobezi vypovedni lhuta a smlouvu na CRa poslu uz ted, abych stihl akci 649Kc/mesic. CTc povoli prevod na CRa az nebude linka "zatizena" ADSL Volny, takze v zari budu bez netu, ale to me az tak nepali, protoze budu na dovolene :-) Teda to je moje predstava... Nebo se mylim? Jak dlouho jsi byl bez netu? Ten mesic, co Te prepojovali?

Pet (21.6.2006 09:14:52)

Teoreticky to je, jak píšete, já to plánoval podobně. Já jsem si ještě před tou procedurou telefonicky v ČRA ověřoval, že jsou všechny papíry v pořádku a že to proběhne hladce - to mi potvrdili. Po měsíci jsem se vrátil z dovolený a ozvalo se mi ČRA, že jim to ČTc vrátil, protože mi ČRA poslala k podpisu nějaký nesprávný formulář. Takže se doplnil formulář, ČRA to zase slibovali urychlit, ale stejně z toho byl další měsíc. Takže celkem 2 měsíce bez internetu.

Hanka S. (28.6.2006 22:55:28)

Já jsem to vyřizovala přes pana Ryšavýho, který se tu občas taky vyskytuje v diskusích. Dala jsem výpověď u Volnýho (a požádala jsem je o potvrzení výpovědi), panu Ryšavýmu jsem poslala dva podepsané papíry a o zbytek se postaraly ČRa. Ta výpověď měla trvat tři měsíce (do konce června), ale protože ČRa u nás zprovoznily DSLAM už v květnu a chtěly ho honem obsadit zákazníky, tak tu celou proceduru nějak urychlily a k přepojení došlo už začátkem června. Jediný zádrhel byl s modemem - v ČRa zmatlali mojí adresu, takže modem šel nejdřív na druhý konec města a teprve další den dorazil k nám domů. Naštěstí jsem doma, takže jsem si na pošťáka počíhala, a modem tak dorazil asi hodinu před tím, než mi vypli Volnýho. Výpadek trval asi tři hodiny a od té doby to jede. Kdyby ale ten modem nedorazil, tak bych byla bývala celý víkend off-line, protože si k tomu přepojování vybrali páteční poledne (jak jinak).