Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Poskytovatelé > blutone angel

blutone angel

Hanzo (18.2.2004 22:44:11)

Zdravim,kuli stěhování si musím pořídit nový připojení (ted sem u chella) můžu do toho vrazit tak 2500.- měsíčně ale nemám žádní zkušenosti s adsl teď sem narazil na firmu Blutone ze službou blutone angel kde je agregace buď 1:20 nebo 1:10 co vy na to ? Diky za odpověď.

Hanzo (18.2.2004 22:48:05)

zapoměl sem link :-) http://www.bluetone.cz/

Pepa (19.2.2004 01:09:44)

S nadšením jsem přešel od Telecomu k Bloetone Angel - 512/128 1:20 .... realita je taková že zrovna teď v noci taham 12,5 kB/s a to je posvícení protože přes den to jede 7kB. Broadband jsem si představoval trochu jinak. Pánove s Českých radiokomunikaci si pojem agregace vysvětlují tak, že kapacitu 512 vydělí 20 = 25,6 kbit/s (tj. 3.2kB -- POLOVIČNÍ MODEM!!!!) a pokud zakaznikovi nepoklesne připojení pod tuto hodnotu tak je vše vpřádku - JESTLI SI TAKHLE PŘEDSTAVUJETE BROADBAND, TAK NEVÁHEJTE A SLUŽBU SI OBJEDNEJTE. (pro upřesnění - jsem připojen v Ostravě)

Miroslav Šilhavý (19.2.2004 08:39:44)

Ale agregace je přesně to, co popisujete!!!

Pepa (19.2.2004 09:18:07)

V tom případě je klamáním zákazníka prodávat službu jako Broadband (>256 kbitů/s), když se této rychlosti služba zdaleka nepřiblíží. Na západ od nás je normální, že pří agregaci 1:20 je reálna rachlost připojení snížena max. o 20-30% !!!!!! Kdo by si koupil broadband, když bude vědět že pojede jako modem?

Miroslav Šilhavý (19.2.2004 09:24:44)

Ale na západě to není tím, že by agregovali jinak, ale tím, že jsou tam jiní uživatelé. A náročnější uživatele vyzývají na přechod na jiné, dražší služby.

Pepa (19.2.2004 10:25:22)

Blbost.... jací jiní uživatelé?????? Máte předsudky vůči stahování. BROADBAND znamená, že si pustím internetové Radio1 128kbit/s, přitom stahuju nové Detonátory a vklidu brouzdám!!!! - a to i když si koupím základní variantu s nejhorší agregací. Agregace 1:20 je přece u telekomu nabízená jako vyšší varianta (zaklad je 1:50) pro "stahovače".... :-)))). Vážený pane Šihavý tady se mluví o BROADBANDU, pokud tedy znáte význam tohoto slova......

Miroslav Šilhavý (19.2.2004 10:48:35)

Nádherně jste uhnul od toho, jak je tedy možné, že ta samá agregace někde funguje, a někde ne. (mimochodem to s tím vyzýváním k přechodu na lepší službu je pravda v hodně zemích)

Pepa (19.2.2004 19:24:54)

?

Miroslav Šilhavý (19.2.2004 19:26:15)

V některých dalších zemí, u některých ISP u nás atd.

Pepa (19.2.2004 20:43:10)

Koupit si broabandové připojení 512kbit za 1990 bez DPH a spadnout na 256 kbit :-) Obhajujete způsob uplatňování a chápání agregace tak jak jsem výše popsal svou zkušenost - toto je podle mne způsob český (krátkozraký) a je založen na heslu "hlavně z toho hned vytěžit max. peňez". Kdyby se takovýmto způsobem uplatňovala agregace v jiných zemích tak je Broadband neznáma technologie. Internet už dávno není o e-mailu a denním tisku.... Viz. prosincová měření rychlostí, ze kterých jasně vyplyvá že je fuk jestli máte zakoupenu základní 1:50, nebo luxusní 1:20, stejně to jede v průměru méně než 50% rychlostí. Tady není problém ve stahovačích kteří "sosají", ale v "byznysmanech" kteří se rozhodli že pro příští pětiletku se bude internet používat jen na surfování. P.S.: všíml jste si jak rychle se nám vzalují vypělejší internetové zemně v čele s Koreou?

Miroslav Šilhavý (20.2.2004 08:49:16)

;-) Agregace je agregace a je jedno, jak se uplatňuje, vzorec pro ni je stejný. Poptejte se po zahraničí, a zjistíte, že velká část ISP sosače odpojuje... A pro ty ostatní, opravdu zbyde obrovská rychlost. Ono je to pro všechny totiž výhodné. ISP se zbaví jednoho, dvou zákazníků, a dalších devatesátosm jich je spokojenejch a vychvalují do nebe. Ale to naši ISP ještě nepochopili... (a takový sosač, když si do fóra přijde stěžovat, že ho ISP po 20GB odpojil, rozhodně žádnou lítost nesklidí)

Pavel (20.2.2004 19:37:07)

Mirku, zase povídáš hlouposti a lži. V zahraničí žádní ISP sosače neodpojují. V zahraničí je sosačů spousta, v řádech desítek GB mnohem víc stahujících než u nás, nikdo je neodpojuje, v klidu sosají a všem jede ADSL rychle. Bohužel jsi stále ještě nepochopil že tato situace u nás vznikla čistě snahou Telecomu přibrzdit broadband na funkci pouhého brouzdání. Všechny ty řeči o stahovačích, sosaších, odpojování a blokování linky jsou jen výmysly pro hlupáčky, kteří nemají dostatek inteligence na to, aby pochopili, jak to ve skutečnosti je, a že to je jen vylhaná obhajoba mizerné a přiškrcené (nákladově levné) linky ADSL po Česku. Jen doufám, že jsi skutečně nějaký najatý provokatér či "ovlivňovač" veřejného mínění, a ne někdo skutečně až tak hloupý, že by na tento agitační nesmysl Telecomu o stahovačích a limitech dat opravdu naletěl. To by bylo smutné.

Miroslav Šilhavý (20.2.2004 19:56:09)

Pavle, opravdu nevíš jak to kde chodí. Existují v různých zemích různí ISP, kteří to opravdu neřeší, stejně jako u nás např. UPC. Ale také existují i tací, kteří to řeší, jak říkám já. A pak jsou země, kde se prostě tak nesosá. Myslím, že jedním z důkazů je i to, kolik se prodá legálních nosičů ve které zemi. A neříkej mi, že počet prodaných CD/DVD se neodrazí zpětně na sníženém sosání. Také nezapomínej, že u nás možná 90% uživatelů nakoupilo linky 512 kbit, na kterých je to riziko agregačního průseru vcelku podstatné (zatímco u 1024 kbit linek už je relativně přijatelné). Ve všech zemích, na které se můžeš podívat, si uživatelé mohou dovolit koupit i dražší linky; ne kvůli tomu, že by to byla nutnost pro přežití, ale prostě jen proto, že na to mají a rádi si dopřejí ten luxus. Pak to samozřejmě může vypadat jinak. Věř mi, že i mě by se líbilo, kdyby Telecom nevynucoval tolik parametrů linky a nechal ISP aby si to stanovili sami. Ale asi i Ty víš, že to je jen utopie, a že neexistuje žádný zákonný, politický nebo jakýkoliv jiný tlak, který by byl sto to změnit. Proto nemá cenu se tím zabývat. Dále tvrdím, že agregace 1:50 a 1:20 jsou agregační poměry, které nejsou nikterak neobvyklé; pakliže u nás tyto poměry nefungují, pak je někde chyba. Buďto v tom, že jsou čeští uživatelé extrémní (to si nemyslím), nebo že Telecom přinutil data aby neprotékala (ale aby to nebylo změřitelné - nesmysl), nebo že ISP nenasadil QoS a nezajistil rovnoměrnou distribuci toku mezi uživatele. A nesnaž se mi prosím vnutit myšlenku, že by Telecom měl dělat QoS za ISP! To by bylo jen další svázání rukou ISP. Napadlo Tě např. to, že po slevnění ADSL v RAO III mohli ISP vnitřně přemigrovat sosače na 1024 kbit linky? V nákladech by je to vyšlo prakticky stejně a službě by pomohli. Ale pochopitelně, ISP to neudělali. Neidealizuj si ISP; ti jsou nyní náramně vysmátí (snad kromě Tiscali ;-), že se plive po Telecomu!

Pavel (20.2.2004 21:46:37)

Ano, pochopitelně existují zcela mimořádné výjimky i ve světě, že nějaký pofiderní ISP by si dovolil stahovače odpojit. To jsou ale úplné kuriozity tvořící tak možná necelé procento, zatímco tys to tu prezentoval jako běžnou praxi, což byla hrubá manipulace se skutečností. To je možné, že v nějakých zemích se sosá míň. Jsou to ovšam menšinové výjimky! Ve více zemích s neomezeným ADSL se sosá více než u nás a jen v malé hrstce méně než u nás. Např. UK, Polsko, Maďarsko, Švédsko, Finsko a další jsou země se stejným, většinou však mnohem (v případě UK skoro 10x) větším objemem běžně sosaných dat na P2P. Přesto tam ADSL běží bez omezení dat a rychle. A kupodivu v UK též a "agregací" 50:1. A na P2P se tam stahují řádově stovky GB, víc jak 10x větší objemy než u náš, holt navštiv jejich speciální místnosti a uvidíš sám. Podobně je tomu např. i ve Francii, Německu nebo Švédsku. Čím to asi je? (Tahle otázka by tě měla budit v noci ze snu díky tvým pofiderním teoriím o stahovačích.) "Věř mi, že i mě by se líbilo, kdyby Telecom nevynucoval tolik parametrů linky a nechal ISP aby si to stanovili sami. Ale asi i Ty víš, že to je jen utopie, a že neexistuje žádný zákonný, politický nebo jakýkoliv jiný tlak, který by byl sto to změnit. Proto nemá cenu se tím zabývat." Parádní, do nebe volající lež! Je tu přímo zákonný důvod. Telecom má ze zákona povinnost vyhovět propojení, jen se čeká na rozhodnutí ČTÚ v tomto sporu. To, co předvádí ČTÚ je samozřejmě balancování na hraně zákona. Jediné co ČTÚ zatím chrání od možné žaloby je fakt, že "oficiálně" prohlašuje, že ano, že na propojení pracuje a stále pilně vypočítává náklady. Nicméně zpoždění 3 měsíců už začíná být vskutku do nebe volající, a pokud ČTÚ brzy nevyužije svou poslední šanci, brzy si na něj trochu jiné úřady posvítí :). Tvá část věty "neexistuje žádný zákonný, politický nebo jakýkoliv jiný tlak, který by byl sto to změnit. Proto nemá cenu se tím zabývat" by se asi velice líbila Telecomu a ČTÚ, nebo to je typická snaha o oblbování, manipulaci se skutečností a umělé přenesení pozornosti na nepodstatná fakta. Milý Mirku, naopak zabývat se právě TÍMHLE má cenu a velkou. Naopak jedině tohle má cenu. A ne nesmyslné plkání o ISP kteří se zoufale snaží často zbrklými kroky naprovovat katastrofu ADSL kterou vyrábí Telecom. Takže naopak zabývejme se PŘEDEVŠÍM konáním ČTU na hranici zákona, a kauze propojení, která jeví všechny známky korupční skutečnosti. Bohužel díky schopným manipulátorům, jako jsi ty i mnozí další, je pozornost stále ještě úspěšně tříštěna mezi nesmyslné a umělé problémy typu tomu a tomu ISP to jede pomalu, ten a ten má neomezený objem dat atd. Bude asi ještě chvíli trvat než "ovečky" pochopí jak se věc má a kde leží problém, nicméně damoklův meč na zkorumpovaný ČTÚ se již nezadržitelně blíží, boží mlýny melou pomalu ale... však to znáš.

Saper (20.2.2004 23:10:34)

To je pravda ze CTU jedna o propojeni jiz dlouho a bezvysledne.Docela by mne zajimalo jestli bych se dostal k zapisum z tohoto jednani na zaklade zakona o informacich?Takze situace je takova jaka je a i ja si myslim ze ISP by v tuto chvily mohly mneli delat mnohem vic nez jen cekat a obcas otevrit kohoutek.

Veska (24.2.2004 21:32:38)

Ja bych rekla ze zapisy se nekde ztratily:)

Miroslav Šilhavý (21.2.2004 21:29:38)

Milý Pavle, neexistuje možnost, jak přes agregaci 1:50 prohnat data, tak jak popisuješ. Na to Ti stačí prostá kalkulačka a to můžeš předpokládat nějaký ideální QoS. Myslím, že jsi vcelku bystrý, ale tohle se mi zdá, si nějak nechceš připustit. Co se týče ADSL a povinnosti - ano, pokud Telecom osadí DSLAMy ústředny, pak podle jednoho z výkladů musí umožnit propojení. Podle jiného výkladu musí umožnit ostatním osadit vlastní DSLAMy. A když už jsme u toho, tak osadit vlastní DSLAMy ISP mají, LLU už je dávno platné! Ani jeden to neudělal! Ve chvíli, kdy by se Telecom rozhodl vlastní ADSL zrušit, pak by opravdu neexistovalo nic, co by ho mohlo zastavit. Pořád by pro ISP zůstala možnost osadit vlastní DSLAMy, ale povinnost poskytovat ADSL by neměl. Já vím, jsi trochu idealista, a je to pěkné. Ale realita je bohužel jinde.

Pavel (21.2.2004 21:41:44)

Ano, opravil bych to na formulaci že přes agregaci a ADSL po česku á-la Telecom nejdou data pořádně prohnat. Akorát všude jinde ve světě ano. Neschovávej to pořád za agregaci, jde celkově o to, že Telecom pouští linky mizerné kvality a abnormálně "utahované", aby ušetřil a zákazníky co nejvíc oškubal (je jedno nazveš-li to agregací nebo jinak), tak jak si nikdo ve světě nedovolí. Omyl, nejde o výklad "buď propojení nebo LLU". Nýbrž "buď povinný bitstream nebo propojení". Bitstream byl smeten ze stolu s tím, že jeho fuknci bude přebírat právě povinné propojení. Takže do toho netahej LLU. Chápu, že svými slovy o mém idealismu snažíš zlehčit celou situaci a obrátit pozornost úplně jinam od toho, že ČTÚ už jednou nohou porušuje zákon, a je třeba si na něj pořádně posvítit, a na tom není nic idealistického, věř mi :).

Miroslav Šilhavý (21.2.2004 22:04:40)

Pavle, pokud se shodneme, že agregace (nebo "overbooking" - pojem, ze kterého je to po překladu patrnější), znamená to, že linka dané deklarované rychlosti je sdílena počtem uživatelů podle agregačního poměru (tj. při agregaci 1:50 sdílí 200 lidí 2 Mbit linku; 250 lidí 2,5 Mbit linku atd.), pak neexistuje způsob, jak to zajistit. Je možné, že víš třeba o nějakém zázračném způsobu, jak linku rozděli (overbookovat) jinak; pak s tím přijdi - a rovnou si doběhni pro nobelovu cenu, protože rozbiješ nejzákladnější matematické teorie. Bitstream povinný není; ten zákon mluví dost obecně (div se, ale přečetl jsem ho); stanoví pouze podmínku, že musí ostatním umožnit to, co má možnost dělat sám. Tedy LLU je svým způsobem vyhovění liteře zákona. Mimochodem, vysvětli mi, proč všichni ti hodní ISP už dávno neosadili vlastní technologie? A kompletně jsi přeskočil to, že by Telecom mohl ADSL úplně přestat poskytovat a tím pádem by neměl a nemusel co ostatním také umožnit!

Tajtrlik (22.2.2004 14:58:06)

nejste mimo mísu oba dva ? Tohle je forum o Blue Angel a ne o adsl od telecomu,nebo v zahraničí,mám zájem se dovědět věci jak to komu jede Bluetone a ne se probírat tou tunou Vašich zcestných uvah - kterej z Vas je větší Brouk Pytlík. Dík za pochopení :)

Pepa (22.2.2004 16:06:26)

Všeobecně řečeno je to na HO..O ... tady je odkaz na diskuzi na ISDN.CZ http://www.isdn.cz/clanek.php?style=viewall&cid=5555 Diskuze se takto rozjela díky pánovi, který obhajuje praktiky našich ISP. Podle něho za celou situaci můžou "stahovači", ktěří nepoužívají i-net jen na surfování a mail. Podle mne je to chyba ISP, protože se snaží co možná nejvíce utahovat šrouby, aby měli max. zisk :-(( BROADBAND by ČR

Tips (22.2.2004 16:20:24)

taky jsem se snim uz chytl,je jak kolovratek,a haji tady CT

Miroslav Šilhavý (23.2.2004 08:07:13)

;-) ale celý tento thread nebyl vůbec o obhajobě ČTc ale o tom, že agregace je jen jedna a s jasně stanovenými pravidly (vzorcem).

Tips (23.2.2004 08:28:42)

to je mozne, ja odpovedel pepovi a potrefena husa vzdy ....

tajtrlik (6.3.2004 10:58:36)

Něco málo k šilhavému - ty máš nějaký mindrák nebo co že tady tak exhibituješ ? Ostatním kdo si chtěj pořídit Bluetone,mam to asi 10 dní,512 agregace 1:20,zpočátku jsem byl nadšen jelo to naplno jako vyhrazena lajna,ping okolo 30 ms na seznam bez vypadku,ted už se situace kapku zhoršila,stahuje to tak na polovině okolo 28 KBps,ping zatim dobrej,ale když jsem tam vcera volal,tak mě bylo řečeno že když nas bude 20 sosat naraz tak klidne mužu jet i pomalej jak modem,i když mě obchodník přesvědčoval,že tu agregaci ani nepoznám,mno jsem zvědavej jak se to bude vyvíjet dál,smlouvu zatím ještě podepsanou nemám a mít jinou alternativu,tak bych se asi 2x rozmýšlel ,jestli bych do toho vlez. Tak mám nějak pocit jak se po jejich bombasticke reklamě kapacity naplněj že to nebude stát za nic.

Anonym (26.2.2004 12:43:08)

Omlouvam se dopredu za me vyrazy, ale fakt uz nemuzu ... : ISP ze maji zisk !!!? Precti si RAO, nakup konektivitu a jdi to delat za petikilo! ISP maji na zakladni lince, kterych je asi 80 % zhruba 150 Kc !!! To znamena ze na tvoji vyplatu by bylo potreba 66 klientu ! - a to jsem te podle tvych nazoru ohodnotil na max. 10.000 hrubeho, pokud ti nekdo dava vic, tezce te preplaci. Ja bych te vyhodil na hodinu ! Navic by ve skutecnosti bylo treba tech klientu jeste vic, protoze v tom neni socialni a ani pid nakladu !

Honza (22.2.2004 00:20:24)

Hezky receno Pavle. Pod to nezbyva nez se podepsat. Honza Fiala

Anonym (26.2.2004 12:30:30)

Za vse muze tento kocourkov. Ve statech by treba okamzite doslo k narizeni jimz by se musel od telecomu oddelit IOL a fungovat jako samostatne vydelecny celek. Hned by se videlo jestli je schopen se uzivit pri podminkach nastavenych telecomem. Tenhle stat a tahle vlada by zaslouzila ! Stejny problem crossfinancovani bych videl u ceskych radiokomunikacï ...

Petr (28.2.2004 13:10:37)

Jeste k tomu sosani. Onehda jsem si rekl, ze tedka mam penize, tak si koupim originalni CD. Toz investoval jsem skoro 700 za CD. (Specifikace CD-DA) Jake bylo moje prekvapeni, kdyz jsem zjistil, ze si CD neprehraji v pocitaci. No zkusil jsem to ve vezi (prehrava i MP3) a zase nic, tak v aute (navigace), zase nic. Sel jsem reklamovat, bylo mi sdeleno ze CD funguje pouze v "beznych" cd prehravacich. To uz jsem se nasral, otriskal CD prodejci o hlavu, dostal zpet penize, sedl si k DC a za par hodin jsem si tohle CD vypalil sam (CD-DA). Takze cele me to stalo usili, zkoumani a rozcarovani. Myslite si, ze si jeste nekdy "originalni" cd koupim? Mozna ano, az bude stat 150 korun a prehraju si ho kde JA uznam za vhodne...

Pavel X (22.2.2004 23:11:23)

právě že u nás rozhodně NENÍ agregace jako agregace. Snad všude jinde je opravdu daná tím, že určitou přenosovou kapacitu sdílí x uživatelů a jelikož se málokdy při stahování setká většina z nich, tak připojení vcelku funguje. Podle jednoho průzkumu myslím na www.internetprovsechny.cz se uvádělo, že rychlost dosahovaná v Británii na 512 kbit lajně neklesá moc pod 400 kbit. Možná by se to opravdu dalo vysvětlit tím, že se tam uživatelé při stahování "nesetkají", ale je to dost nereálné - už při DVOU (číslicí 2) současných stahováních by rychlost musela nutně klesnout na 256 kbit. Nicméně pojďme k situaci u nás: v několika vlnách došlo ke skokovitému drastickému snížení rychlosti ADSL, vysvětlované "zapnutím" agregace. Ptám se: jak se dá "zapnout agregace", když se jedná o sdílení linky několika účastníky? a) skokovitým přírůstkem uživatelů, což je totální blbost, b) umělým omezení provozu (že by ze strany Telecomu? - pšššt, ten určitě za nic nemůže) - něco jako shaping - holt si někdo řekl - prodáváme přípojku s agregací 1:20, tak šup - zkrouhnem jim to na tu dvacetinu. Proto se prám je ještě nějaké "za cé"?

Miroslav Šilhavý (23.2.2004 08:05:46)

Ale agregace je opravdu stejná. Určitá kapacita se sdílí X lidmi a tím to končí... A pokud ISP nezavede QoS, tak tím omezením - shapingem - celkového pásma (nikoliv jendotlivce!), vzniknou kolize... Pokud v Británii 512 kbit linky jedou po agregaci přes 400 kbit, tak si spočítej, jak málo je musí uživatelé využívat, když zbyde 80% pásma.

Petr Borecek (23.2.2004 18:18:52)

No co jsem cetl na zahranicnich forech tak to popisovali ze kdyz ma ISP usetrenou pasmo od jinych zakazniku u jinych sluzeb na sve siti tak ji pusti do jinych svych produktu ale na to musi mit samozreme tu celkovou kapacitu v dostatecne vysi coz u nasich ISP kteri jen rozprodavaji od Ctc nehrozi nebot nemaji z ceho pridat.

Miroslav Šilhavý (23.2.2004 18:43:26)

;-) je vcelku jedno odkud berou konektivitu; agregační poměr je poměr mez prodanou rychlostí a rychlostí, kterou ISP pro službu k dispozici. Anglický termín "overbooking" je všeříkající.

Petr Borecek (23.2.2004 20:02:45)

Jasne ale prave co jsem cet tak si delaji agregaci sami a plati tomu kdo ma draty (To je to proc chcou ISP to propojeni) jen tranzit viz Telia ta co vim se zivy hlavne tranzitem .

Miroslav Šilhavý (23.2.2004 21:20:40)

Jenže ono je to technicky prakticky stejně obtížné zvládnout vlastní agregaci stejně jako udělat QoS na té Telecomácké... A pokud to ISP neumí, pak mu vlastní agregace také nepomůže. :(

Miroslav Šilhavý (1.3.2004 10:44:26)

...ale věřím, že pokud Vám to povolil, řešit to nebude...

Anonym (2.3.2004 18:10:07)

Holt pokud si neobjednaji pana Šilhavého kterej jim to QoS nastaví tak jsou prostě f prdeli! Jasná věc! Za socanů se člověk taky nemohl dovolat meziměsto protože zkrátka nebyly volné dráty...né že by se od těch dob něco změnilo.Akorát hovory jsou málo datově náročné a tak se přechází na datové služby a jsme zpátky v modrní obdobě bolševiků. Jen tak dál! Možná se dočkáme kim ir sena v představenstvu Českého telecomu:-D

Anonym (26.2.2004 09:43:48)

tak uz to VSICHNI POCHOPTE ! Mate pasmo 512 kbit a skupinu 50 pripojek ! STaci aby 48 pripojek bylo vypnuty a zapnuta byla jen jedna u uzivatele ktery 24 hodin dene stahuje data. Uz v tomto pripade Vam to NEMUZE JET vice jak 256 kbit !!!. POkud se zapne treti stanice a zacne stahovat mate maximalne tretinu z 512ti !!!! t.j. 170 kbit.. A tak dale ... Sami si spocitejte jaka je pravdepodobnost ze 3 lide z 50 sosaji 24 hodin denne. Uvedomme si ze zcela pomijime ten fakt, ze ostatnich 47 lidi asi taky ty pripojky pouziva, treba ne na stahovani, ale pro beznou praci. Vy vsichni jste si ale tuhle linku s timto poridili !! Muzete si preci vybrat i pripojeni garantovane, coz znamena treba bezdrat 128 kbit ve standardni cene nekde okolo 5000/mesicne a tyto problemy mit nebudete... Na zaver snad jen i to, ze znam spoustu lidi, kteri si koupili linku 1:50 a dale ji sdileji. Agregacni pomer se nemeni, ale pravdepodobnost vytizeni linek samozrejme ano ! Jiste ze je sdileni ADSL ISP zakazano, ale lidi to porusuji, protoze ISP nema moznost to hlidat. Nenadavejte tedy na Telecom a ISP, ale na to ze jste cech. Ja osobne se za to stydim, stve me ze jsem cech a jeli to jen trosku mozne, radeji vzdy z tohoto statu vypadnu pryc. Strasne me to sere, ale fakt se stydim. Toto vse ve mne jeste podporuji skutecnosti jako ze treba ze v rakousku na horach muzete nechat lyza u vleku pres noc a rano tam budou, muzete nechat auto na parkovisti a rano neni v palubni desce dirta po navigaci ! Ale i to ze nekdo z vasich sousedu v baraku vam v tomhle state treba ukradne jizdni koli ze spolecnych prostor ! NE, opravdu ja nechci byt cech !

Petr (26.2.2004 13:04:28)

Tak pozor, sdílení ADSL zakázano není, než jsem si jej zřídil tak jsem se přímo na toto ptal a mohu to stále doložit emailem kterým mi odpověděli, navíc na stránkách nextry přímo píšou že sdílení je možné.

Anonym (27.2.2004 19:23:36)

tak to ty vseobecne podminky rychle zmeni ... to si piste :-) !

Petr (1.3.2004 07:13:19)

Výňatek v FAQ u Nextry: Pro jaký typ koncového uživatele je služba ADSL vhodná? Jde o poměrně široké spektrum potenciálních uživatelů - od moderních domácností a poloprofesionálních uživatelů internetu přes samostatné kanceláře až po malé i středně velké firmy. Pro ně je velice důležité, že tato technologie umožňuje například trvalé připojení k síti internet, připojení LAN sítí, sdílení firemních dat či databází a práci s velkými objemy dat. Pro domácí uživatele bude rozhodující možnost připojení k internetu bez omezení a dále třeba možnost hraní her nebo práce s audio či videodaty. Velký vliv na případný výběr ADSL bude mít i fakt, že připojení pomocí této služby není nijak časově nebo objemově limitováno. Lze připojit více počítačů zároveň? Ano. Pro připojení firemní sítě LAN do Internetu je výhodnější využít službu typu Strandard a u ní si pronajmout koncové zařízení (modem) s integrovaným routerem (4xEthernet). Jinak lze obecně využít libovolný proxy server.

Miroslav Šilhavý (1.3.2004 08:57:49)

Více počítačů neznamená povolení poskytovat třetím osobám!

Petr (1.3.2004 10:40:25)

Ale měl jsem v domě natahaou síť s 5 sousedy a tak jsem si to ověřoval při pořízení, tak nedělám nic špatného, navíc celkový objem dat nepřesáhne 15G, čili při 5 lidech to na osobu vyjde na cca. 400Kč měsíčne při 3G dat. Pochopitelně síť jsem měl už více než rok předtím než bylo ADSL a před zřízením mi např. u Volného řekli že toto nelze pod 100 tisícovou pokutou a proto jsem volil Nextru kde mi to povolili.

Miroslav Šilhavý (1.3.2004 10:43:51)

Hmm. Ale podle podmínek je to jinak a ISP Vám to nedal do smlouvy, takže kdykoliv může změnit svůj postoj a vy pravděpodobně to povolení neprokážete :(

Anonym (1.3.2004 18:16:40)

Tak at mu ISP prokaze ze to sdili tretim osobam...

Miroslav Šilhavý (1.3.2004 18:59:53)

;-) to je pochopitelně problém, to víme všichni. Nicméně nepřímými důkazy to prokázat lze. Např. monitoringem současných přístupů, které jedna osoba není schopna vygenerovat, nebo např. sledováním TTL atd. Nemyslím si však, že by se to toho jakýkoliv ISP hnal; pro ISP je jednodušší a levnější "podezřelému jedinci" vypovědět smlouvu bez udání důvodu. A nebo to neřešit vůbec, pakliže bude mít ISP rezervu na pásmu.

Anonym (1.3.2004 21:46:17)

A jak mi ISP bude eventuelne prokazovat, ze ty "pristupy" nedelam ja a mi tri brachove, ale mi tri mili sousede ;-)

Miroslav Šilhavý (2.3.2004 07:56:03)

Pochopitelně to lze a čas od času se to dělává - prohlédne se obsah packetů a zjistí se identita. Buďto to ISP udělá "načerno" a na Policii pak zajde s důkazem, nebo zažádá o soudní příkaz... Obojí jsou praktikované způsoby. Ale jak říkám, nedovedu si představit, že by to ISP dělal na ADSL.

Zajda (2.3.2004 14:13:20)

Timto to nelze prokazat. Mam doma sest pocitacu v siti kazdej pes jina ves. Od staryho Indiga az po 286tku s Minixem. Jak mi dokazate ze nerozjizdim nejaky sitovy experiment? Krom toho nez se mi dostane paket ven tak projde dvema TCP/IP stacky(Zyxel router+dalsi brana ze stareho compu) jez ho potrebne namodifikuji:). Mozna by jste se divil jak jeden power user na jednom pocitaci vygeneruje vic spojeni nez 20 BFU:). Navic z pravniho hlediska lze pouzit moznosti spoluvlastnictvi,firmy,sdruzeni atp.;-) Ve smlouve je to jenom proto aby to zaplasilo mene znale uzivatele. Krom toho kdyz jsem jeste adminil na průmyslovce tak nám PVT poskytovala analog okruh a ve smlouvě bylo že nesmíme připojit víc počítačů. No díky velmi kvalitním drátům SPT Telecom se nám tam střídali technici PVTky a nikdo neřekl a nepráskl ani popel na 20 připojených počítačů;-) To by mě zajímalo jak mi z obsahu paketů prokážete indentitu:)))))))))

Anonym (2.3.2004 18:00:36)

Verim ze pan Silhavy to dokaze!

Miroslav Šilhavý (3.3.2004 08:08:18)

Neříkám, že to lze vždy, ale většinou přeci se připojují "obyčejní" uživatelé, kteří posílají emaily a vůbec normálně pracují...

Anonym (28.2.2004 01:39:50)

7.5 Uživatel nese plnou odpovědnost za škodu, která vznikne Poskytovateli nebo jiným osobám v důsledku přístupu třetích osob k síti Internet využitím připojení poskytnutého Uživateli v rámci Služby. Uživatel se zavazuje, že neumožní využívání poskytnutého připojení k síti Internet třetím osobám s výjimkou svých zaměstnanců nebo rodinných příslušníků (zejména sdělením uživatelského jména a hesla, poskytnutím IP konektivity, přístupu nebo připojením k ADSL přípojce technickými prostředky Uživatele nebo třetích osob) a to jak za úhradu nebo zdarma, pokud není ve Smlouvě stanoveno jinak. V případě, že Uživatel poruší tuto povinnost je povinen Poskytovateli zaplatit smluvní pokutu ve výši trojnásobku měsíční ceny Služby za každý započatý měsíc trvání porušení tohoto omezení. Uživatel dále není oprávněn postupovat třetím osobám heslo pro připojení ke Službě a je povinen učinit odpovídající opatření k zachování hesla v tajnosti. V případě ztráty, odcizení nebo jiného narušení práva užití předmětného hesla je Uživatel povinen sdělit tuto skutečnost neprodleně Poskytovateli, přičemž je odpovědný za každé užití Služby až do okamžiku oznámení této skutečnosti Poskytovateli. Uživatel se zavazuje nepřetěžovat technické prostředky Poskytovatele. Tohle je výcuc z Obecné specifikace služby Nextra ADSLink, takže s tím sdílením to není tak úplně přesné...

Milan (24.2.2004 11:05:57)

JJ, takhle se na ně musí, na potvory stahovačský, už vidim ty jejich xichty jak se tváří. Konečně by si přestali myslet, že stáhnout 60 GB měsíčně je naprosto v pořádku a že si za to platí.

Anonym (24.2.2004 20:45:03)

Ale oni si za to opravdu plati. Nebo si myslite ze plati jen tak pro nic zanic? To se plati dane, ne za komercni zbozi. Nebo uz 512 1:50 nolimit neni nejdrazsi z 512 1:50 ?

Miroslav Šilhavý (24.2.2004 20:48:43)

Ano, ale ten limit nebo nolimit je až potom, co se uplatní to sdílení pásma. Když na Vás to pásmo nezbyde, tak holt smůla.

Milan (25.2.2004 00:59:03)

Eh ? Daně se platí zbytečně ?? To radši nebudu rozebírat. Ale uvědomit si že tím že stáhnu 60 GB měsíčně drasticky omezuji dalších 49 lidí je taky jednoduchý, přesto si to spousta lidí neuvědomuje. Kéž by ISP tyhle lidi odstřihli.

Milan (25.2.2004 01:00:09)

P.S: mě je to jinak v celku jedno, se svým připojením nemám vůbec žádnej problém.

Petr Borecek (25.2.2004 17:22:32)

Ale taky si je treba uvedomit kdyz si tech 38 G pres noc do rana kdy je dostatek volneho pasma aspon u Nextry behem mesice stahnu tak nikoho neomezuji a stejne jsem ted v haji. tohle mi prislo dnes z hotline ve veci latence dany problem je sposobeny zavedenim FUP, nakolko je vytazenie Vasej linky pomerne velke voci inym uzivatelom. Na stranke http://user.nextra.cz mozte najst statistiky prenosu ako aj ci je voci Vam aplikovene FUP alebo nie. Na strance se o aplikovani FUP nic nedovis a prumer zatizeni at se muzu prispusobit taky ne.Takze to bude vazne jen o tom celkovem mesicnim traficu a je asi jedno kdy jestli kdyz je vice pozadavku na pasmo nebo vecer po pulnoci kdy tam skoro nikdo neni. vsech taky ne

Milan (26.2.2004 01:29:19)

To je těžký, kdyby se to mělo rozdělovat ještě na den noc, poledne, odopoledne tak by se už nedalo hovořit o paušální službě. Samozřejmě že asi neni úplně v pohodě diskriminovat lidi, kteří překročí v jednom měsíli limit, ale na druhou stranu oni omezují ostatní tím že jen sosaj, internet k ničemu jinýmu nepotřebujou a ještě si tady libujou jak jim to vícelinkově jede na 53 Kb. Další spousta lidí pak ve výpovědní lhůtě zbytečně platí tisíce za pro ně nefunkční službu.

Anonym (3.3.2004 22:12:46)

To se pletete. Ty lidi co sosaji sosaji hlavne a prevazne v NOCI resp. od pozdniho vecera do rannich hodin. Tedy zadnym zpusobem neomezuji lidi, kteri chteji s netem pracovat, ti totiz vetsinou pracuji naopak PRES den. Nicmene ted uz sosaci nemaji duvod nenechat pusteny DC i pres den. Stejne jsou ve 2 fronte tak co...

Anonym (26.2.2004 09:30:52)

Problem je v tom ze telecom spatne nasadil datove limity. Spravne mel nasadit u agregace 1:50 a 512 maximalni limit nekde okolo 5 GB /mesic u 1024 pak zhruba 10 GB /mesic TO je asi tak hranice, kterou muze agregace 1:50 zvladat ! A proc to telecom neudelal ? Protoze chtel nabidnout lidem neomezene pripojeni a predpokladal chovani stejne jako v zahranici - v neposledni rade k tomu byl i donucen. LImity tedy zavest musel a protoze se bal negativnich ohlasu, nasadil limity vysoke. Proto to vubec nepomohlo. Telecom si do rovnice zapomel dosadit pojem "cech" a fak, ze kdo nejmene plati nejvice sosa. Takovy jeden domaci uzivatel dokaze na filmech vygenerovat vice traficu nez firma s dvaceti PC

ReWe (19.2.2004 15:57:32)

A jak dlouho Ti to takhle jede hrozne, mi asi 14 dnu.

Pepa (19.2.2004 19:30:59)

službu používám 3 týdny, zpočátku to jelo max. 20kB přes týden a o víkedu až 40kB....... a teď asi taky 14 dní tohle. Kde si připojený?

Anonym (19.2.2004 15:27:04)

No bluetone Angel jel do konce ledna v pohode, ale ted uz 15 dnu to je des a hruza uz ho mam tri mesice a byl jsem spokojen, ale co se deje ted nevim. Nekolikrat jsem si snima volal, maji pri posilovat linky a ze maji na centrale nejake problemy ci co, ale nejak se jim to vlece. Jestli to takhle pujde dal jeste 14dni tak odstoupim asi od smlouvy. Ale kdyby to jelo jako predtim tak by to bylo v pohode, dobre pingy, stabilni rychlost 250 a vys., bez omezeni dat, zadny postrehnutelny vypadek. Tod vse, tak at me neserou :)

Miroslav Šilhavý (19.2.2004 15:38:47)

;-) jejich technici usilovně hledají ventilek, kterým by se dalo nafouknout to frekvenční pásmo, které mají od ČTÚ přidělené ;-)

Slim (20.2.2004 13:53:30)

Ten ventilek se pane Šilhavý jmenuje sektory, je možné že takovou základní věc nevíte ?

Miroslav Šilhavý (20.2.2004 14:36:29)

Mnojo, jenže u jejich technologie to není tak jednoduché, jako na WiFi... ;-) protože angel dokáže pracovat i bez přímé viditelnosti a s odrazy signálu...

cc (7.3.2004 22:09:36)

Nedokáže, potřebjí viditelnost

Miroslav Šilhavý (8.3.2004 07:51:20)

;-) ano, pro správnou funkci ji potřebují; na to, aby se to však rušilo, stačí i ten odraz...

Rajce (23.7.2004 15:41:26)

Jsem rad ze se najdou lidi Kteri umneji dobre pobavit

m (23.7.2004 21:59:47)

Pobavit čím??? Rychlost stahování dat: 60.1 KB/sec Rychlost připojení k Internetu: 481.1 Kbps Angel 512/128, 1:20 :-)

Hanzo (19.2.2004 21:06:16)

A jakou mate agregaci 1:10 nebo 1:20 ? Uvazuju o 1:10 512/128 ?

bubbak (20.2.2004 12:44:03)

Jednoduchá odpověď NEBRAT !!! Soudruzi z si zřejmě vzali za vzor z ČTc a už jim to nejede !!! Rychlost max 30% a ping průměr 150 nejsou vyjímky kdy i 2000.Maj ale hezkou reklamu co říkáte ? :-)Jestli je pravdivá tak to dovedou ještě dál :-) Pokračují tam kde ostatní končí :-)ČTc je v prdeli,kam to dotáhnou oni mi tedy není moc jasný :-))

Atlas (26.2.2004 16:11:43)

Opravdu to neber, je to vice nez velka skoda penez. Za 2450 to nema cenu. Nebo jestli budes pres den spokojen s rychlosti 25,6 kbps az 76,8.

petr (2.3.2004 12:39:41)

ano, opravdu nebrat, situace se stale zhorsuje a ja osobne za 3000 Kc mesicne (1024/256) dostavam download cca 70 kbps

Anonym (3.3.2004 09:19:16)

Ja jen cekam, kdo bude ten prvni a zazaluje nejakeho ISP za klamavou reklamu. Osobne si myslim ze uvadeni spolecne rychlosti pro 50 lidi je tezce matouci a firmy by meli nabizet a lidi se ptat po garantovane rychlosti ! Jinak si vzdy kupujete za sve prachy "NIC" Oni vam vlastne prodaji neco co nemusi dodrzet .. Nejaky zakon by to mel upravovat. Stejne jako se maso prodava na vahu mela by se i konektivita nejak upravit Je to presne tak, ze Vam jedna firma rekne ze chce za 128 1500 Kc, ale uz zamlci agregaci a ta druha chce beznou cenu 4500 Kc a povazuje za samozrejme, ze je to garantovana nesdilena rychlost. Vetsina klientu ale povazuje tu druhou firmu za zlodejskou, jenze opak je pravdou Ta prvni firma treba nema ani vlastni konektivitu a tak tu 128 nakoupi a 1500 Kc ji treba 8x proda. Nakonec teda stejne pasmo proda za 12.000 Kc . Kdo je tu tedy vlastne ten zlodej ?

Miroslav Šilhavý (3.3.2004 09:23:23)

Říká Vám sazka pravděpodobnost výhry ve sportce? Říká Vám stát o zácpách, výkopech atd. na dálnici, když kupujete dálniční známku? Říká Vám Česká Televize koli filmů odvysílá, když platíte koncesi?

Anonym (3.3.2004 11:58:27)

Tak to je desive ujete prirovnani. Nicmene budiz. U vsech Vami vyjmenovanych pripadu alespon TUSITE vysledek, resp. jeho pravdepodobnost. Poridte si Angela nebo DSL a kupujete zajice v pytli (u Angela dokonce za 7000 instalace!). Bud budete mit stesti a pojede Vam to rozumne nebo nebudete a pojede vam to limitne k 512:50. Nekdo je stastnejsi a je se sluzbou spokojeny, nebot je v "dobrem" pytli, jiny ma smulu. To je to co asi nejen me vadi, kupujete si sluzbu, kde se neda ani zakladnim zpusobem predvidat funkcnost a pokud tomu vylozene nerozumite tak naletite tem recem o 512k lince, (napr IOL ma na svych strankach reklamu streamovani videa pres ruzne rychlosti) a az po instalaci zjistite, ze jste si oproti modemu vlastne moc nepolepsili. To je to co me neskutecne sere, kupte si Broadband! Stahnete x pisnicek denne! A pak to ani nemuzete tem hajzlum hodit na hlavu. Jestli tohle neni klamava reklama tak pak uz nevim...

Miroslav Šilhavý (3.3.2004 12:08:37)

:( chápu Vás. Bohužel, v době, kdy jsem tu rozebíral možnosti Bluetone Angela, byl jsem kamenován a obviňován, že nepřeju rozvoji internetu :(

Mulisák (3.3.2004 12:27:35)

Vidíš, kdyby tu bylo funkční ADSL tak stahovači přejdou k němu a u Angela zůstanou jen ti, co nemají jinou možnost. ČRa dělají chybu, že to nabízejí bez limitu, pak si tam různé firmy připojují WWW servery, nebo se připojí 10 lidí na 1 linku 512/128 1:20 - a pak to tak dopadá. Rešením by bylo zavést nějaké limity - třeba u té zmiňované rychlosti a agregace 8 GB. Jinak ta technologie je fakt dobrá, na rozdíl od jiných je naprosto nezávislá na počasí, bohužel je drahá - těch 7000 Kč zdaleka nepokryje náklady. A ještě: ČRa 17. 2. 2004 Tisková zpráva: Praha - vysílač Strahov (dosud jen vysílač Praha - město na Žižkově)

Anonym (3.3.2004 14:43:29)

Jenze to by pak nabidka CRa byla uplne stejna jako nabidka vsech ostatnich solidnich ISP. - Nikdo by k nim nesel. Myslim ze cilem je spis nalakat lidi a vytvorit iluzi neceho super levneho a nabrat klienty i za cenu ze jich pak par odejde. Kazdy musel vedet ze to co slibuji v TV je nesplnitelne

Anonym (3.3.2004 14:50:50)

Jak by kazdy mohl vedet ze to co slibuji je nesplnitelne? Kdyz nejsem technickeho zamereni a chci pripojeni k internetu prichazim prece jako zakaznik ktery chce zaplatit a za to dostat nejakou sluzbu. Pri objednavani me premlouvaji at si priplatim 200 a budu mit 1024kbit linku a to je pry fofr! Kazdy solidnejsi ISP by nejen vyrazne upozornil na to, ze to je rychlost linky ktera neni v zadne souvislosti s vyslednou rychlosti ale navic ze ani nemaji nejakou predstavu, JAK RYCHLE by mi vlastne ta linka mohla fungovat. Myslim ze CTc a CRa si v tomhle mohou podat ruce. Podivejte se na IOL do sekce o jejich ADSL, taky spousta kecu jak to je suprova rychla linka. A podle toho prece lide nakupuji, je nezajima cist internetova fora a mesice premyslet jestli ano nebo ne. Nikoho nenapade ze by takovy humus vubec nekdo mohl prodavat a ZE BY MU TO DELE PROCHAZELO...

Anonym (3.3.2004 16:08:04)

A proto by takovehle chovani mel trestat stat ! CTU ? Kazdy by musel uvest min. garantovanou rychlost !

Anonym (3.3.2004 16:55:28)

Si predstavte ze Vam nekdo dela reklamu na Broadband neomezene pripojeni k internetu s garantovanou rychlosti 10kbps (tedy na urovni garantovane rychlosti GPRS). To bych se osobne asi uchechtal k smrti a narval mu tu nabidku zpet do prdele. GPRS uz mam za 649 Kc vcetne 100 minut na volani a rychlosti nejdou pod 36kbps a este muzu byt ve vane s iPAQem na ICQ.

Miroslav Šilhavý (3.3.2004 16:59:59)

Ale vždyť ona je nepřímo uvedena - pomocí stopové rychlosti a agregačního poměru.

Saper (3.3.2004 19:44:11)

To ano ale tem kteri nevedi oc se vubec jedna ,to spis pripomina hebrejstinu :).Je to krivarna ,ale v mezich zakona a proto cestna.

Miroslav Šilhavý (4.3.2004 08:08:25)

:( pokud něčemu nerozumím, nebo si nejsem jistý, tak si najmu nějakého odborníka (právníka a IT), aby mi to vysvětlil, ne? rozhodně dřív, než do ISP nacpu tisíce...

prudil (4.3.2004 11:40:18)

no tak to pardon pane silhavy, ale kdyz neco kupuju, tak ocekavam transparentnost a cestnost v jednani. nebo si snad opravdu myslite ze vase doporuceni pravnika a IT odbornika neco resi? velky h@vn@. proste kdyz bezi reklama, kde uvadeji to a to a skutecnost je uplne jina, neni to chybou neinformovanosti zakaznika, ale neserioznossti spolecnosti co neco takoveho nabizi. a co vice by melo stacit nez reklama a zakladni overeni - zavolani na help line s dotazem jaka je skutecna dosahovana rychlost? jestli mate zakladni info z reklamy a z help line je receno, ze rychlost je stabilni a velmi blizka uvadenym hodnotam, tak co mam podle vas vice udelat? najmout si pravnika? nebudte smesny.

Miroslav Šilhavý (4.3.2004 13:03:23)

Pokud Vám tuto informaci někdo dá, tak pochopitelně můžete a musíte důvěřovat; na místě je pak dotaz na garanci rychlosti v budoucnu; a odpověď by pak měla alarmovat. (btw právníka jsem psal v souvislosti s podmínkami smlouvy, ne na technické záležitosti). Ale myslím, že jsme tu původně rozebírali to, jak působí reklama a jaká je zkutečnost, nikoliv neseriózní informace z infolinek; ty jsou opravdu o něčem jiném. (BTW mažete si denně 2 chleby Florou a čekáte o 40% méně infarktů? ;-) Přiznejme si to, že lidé si důvěřují až moc; nevědí (a nemoho vědět) nic o tom, jaké parametry určují kvalitu připojení. Pokud si troufnou jít do toho rizika, tak prosím. Ale pak se zde budou objevovat příspěvky střídavě na malou rychlost, nebo naopak na vysokou latenci atd. Bohužel sdílené připojení nemůže nikdy být ve všech parametrech perfektní.

prudil (4.3.2004 13:16:22)

clovek aby tedy byl neustale ve strehu a cekal ze kdyz si neco koupi - jedno jestli tovar, polotovar, sluzba - bude za tim nejaky podraz. ale to je preci neprirozene a postavene uplne opacne. melo by to byt tak, ze kdyz neco vyrobim a nasledne nabidnu, bude to perfektni a kdyz ne, podam seriozni informace co a jak se da od takove sluzby ocekavat. zkratak ja jako potencionalni zakaznik chci kupovat a zacit duverou - ne vzdy, ale reknemi si, kdo by neco takoveho cekal od cra - a ne stouranim, dotazovanim, podeziranim.

Anonym (4.3.2004 13:32:07)

Jo to je teorie, bohuzel system "trhni co muzes" je rozsirenejsi.

Miroslav Šilhavý (4.3.2004 13:47:59)

Máte i nemáte pravdu; zrovna u Bluetone Angela je vysoká agregace potřeba, aby se uživatelé vůbec vešli do pásma; frekvencí není moc. Podle Vaší teorie by museli nabízet neagregovaná připojení; ale to by byla cena X násobně vyšší :(

prudil (4.3.2004 14:06:59)

chtel jsem rici jen to, ze je dulezite se chovat seriozne. v tomto pripade - ano teoreticky muzete dosahnout takove a takove rychlosti, ale... proste a jednoduche, pochopi i clovek co nema rozsirene vzdelani. ale kdyz vam na hot line reknou ze je rychlost stabilni a velmi blizka uvedenemu produktu, tak to neznamena, ze si to ten clovicek z hot line vymyslel, ale ze byl proskolen a jeho povinosti je presne papouskovat zadani zamestnavatele. to uz je ciste podvodne jednani, protoze k dnesnimu dni - konkretne k ranu - uz museji vedet o vaznych problemech.

cc (7.3.2004 22:07:37)

Už zase Šilhavý! A říká vám mlíkárna, že v krabici je litr mlíka? A je ho tam potom 2 deci?

Miroslav Šilhavý (8.3.2004 07:52:23)

Ale tady nikdo nikdy neprodával "512/128 kbit" ale "maximálně 512/128 kbit" a minimálně "jednu dvacetinu (padesátinu)".

Pepa (3.3.2004 23:15:41)

Myslím že se žalobou se uspět dá. Služba je prodávána jako broadband, no a protože jím zdaleka není tak je to klamání zákazníka.

Pepa (3.3.2004 23:13:11)

Ahoj, mám 512 1:20 a jsem na tom stejně jako ty.... vidím, že když si v touze po vyšší kvalitě připlatím tak si nepomůžu. Když jsem si Angela objednával tak mně obchodník ujišťoval, že se agregace nebude projevovat tak hrůzně jako v podání Telecomu .... co říct, no coment....

Filip (7.3.2004 09:29:14)

No, vim že to opět nesouvisí, ale mám dotaz. Vím že Čra nabízí Bluetona i bez HTS. Ale nikdo mi nebyl schopen říct jaká je pak cena např. za 512/128 1:10 popř. 1024/256 1:20 Při zavolání na Hotline se začala operátorka vykrucovat, že pro tento druh služby neexistuje oficiální ceník a že je to záležitostí obchodních zástupců a smlouvy kterou s nimi člověk uzavře. Tak se ptám jestli s tim někdo nemáte zkušenost. Prostě kolik za to chtěj bez HTS. a k tématu. Dyť to snad člověk kupuje s tim že je to linka sdílená, tak co si stěžujete na to že nemáte plnou rychlost. Kdepak by pak muselo Čra tu lajnu nakupovat kdyby Vám mělo poskytovat 512 do 2500,- Nejspíš v jiném státě :-) Dík. Filip

m (7.3.2004 11:47:58)

Co jsem slyšel, tak ty ceny bez HTS u Angela jsou hodně podobné (stejné) cenám u Bluetone Combi: http://www.bluetone.cz/main.php?pageid=55&lang=3&type=403&detail=3

Anonym (7.3.2004 14:45:22)

Ceny bez HTS u Angelu jsou zhruba v polovine zakladni ceny a ceny vcetne HTS... takze napriklad zakladni linka za 1490 s volanim 500 vyjde bez HTS na 1800... pokud se domluvite s obchodnikem, muze vam snizit volaci zalohu treba na 300 - takze na tom budete stejne a jeste muzete provolat tri kila zadarmo ;)

m (7.3.2004 15:07:07)

Tak nějak, také mi nedávno nabízeli zvýšení rychlosti na internet s tím, že smluvní hovorné se nemusí zvyšovat. Ta možnost dohody s obchodníkem tu většinou je. Ještě koncem loňského roku se ale úporně drželi ceníků a o nějakém snižování smluvního hovorného vůbec nechtěli slyšet. Vzhledem k narůstajícím problémům s rychlostí a odezvou Angela nechci zase já nic slyšet o větší platbě za divně fungující službu. Mimochodem, jakmile najdu rozumnou alternativu, Angela vypovím. (Pro rejpaly: nejsem stahovač, měsíční trafic mám celkem jen kolem 3 GB - na 3 PC (dohromady!!!))

Anonym (8.3.2004 10:20:17)

tak pro vsechny, kteri si chteji koupit Bluetone - average speed pres CELOU SOBOTU A NEDELI (potreboval jsem dotahnou zbyvajici tri CD s Mandrakem) byla v prumeru 11,56KB = cca 92kbit !!!! Pokud toto nekomu vyhovuje, tak OK , ale ja tedy rozhodne 2062 + 976 za linku horsi nez 128kbit platit NEHODLAM !!!!!!! Kdyby takovouto vec udelal Telecom na ADSL tak ho lidi ukamenuji, CRa ma ale evidentne mnohem tvrdsi hrosi kuzi a problemy ktere jsou evidentne kaze za hlavu (soude podle vyjadreni technicke podpory na rychlost pripojeni)

Angel shrnuti (25.3.2004 12:20:41)

BT Angel, informace na http://sweb.cz/anon/bluetone.htm