Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Poskytovatelé > ukončení smlouvy nextra

ukončení smlouvy nextra

m (10.10.2006 11:39:43)

Nevíte, jak rozumně ukončit smlouvu s GTS noverou (dřív Nextra) podle puvodní smlouvy ADSL Start mám výpovědní lhůtu 6 měsíců, to je dost šílený. Budu vděčnej za každej tip.

TomZ (10.10.2006 12:52:10)

Taky jsem mel vypoved 6 mesicu.. tak holt sem to nekdy v breznu vypovedel a ted uz jsem free a cekam az me zapoji Cra.. myslim ze ti nic jineho nezbyde nez cekat a nebo to doplatit..

danik (10.10.2006 13:18:18)

a nemenilo GTS nahodou nejak vseobecne podminky? Pred casem tady probehlo, ze zmenili vypovedni lhutu na 3 mesice z puvodnich dvou.... pokud to zmenili pro ty, co meli lhutu 2 mesice, museli to prece zmenit i pro ty, co meli lhutu 6 mesicu......

TomZ (10.10.2006 13:36:06)

Mno myslim ze ne.. at si projde podminky.. ale snad by melo byt zavazne to co clovek podepsal..no a nebo staci delat blbeho.. zavolat na info lajnu.. rict jakou mam sluzbu a zeptat jaka tam je vypovedni lhuta..

Anonym (11.10.2006 08:00:50)

Ve smlouve, je uvedeno, ze se ridi vseobecnymi podminkami, pokud neni uvedeno jinak a pri zmene vseobecnych podminek k horsimu je muze odmitnout odstoupit od smlouvy. Pokud zmenily vseobecne podminky a necha to byt, tak na nej platej nove.

Daniel (13.10.2006 14:03:44)

Nechci byt prorok, ale myslim si, ze vypovedni lhuta je v podstate dana pri podpisu smlouvy. A nejakymi posuvy v case se to meni max. pro ty nove. Zkuste zavolat na obchodni oddeleni. Co si pamatuju ja, kdyz jsem tam zavolal bohuzel vedeli az moc presne, ze jsem to podapsal na xx mesicu. U kazde smlouvy to tam maji v spec. parametru moc moc dobre uvedeno. Nextra/GTS ma v posledni dobe docela velke problemy s odlivem malych koncovych uzivatelu ADSL.

Nargon (13.10.2006 14:18:37)

Hmm, rikam si, proc? me teda jejich sluzba vyhovuje. Zadne vypadky, technickou podporu ani nepotrebuju, fup mi dokonce jede rychleji nez by podle specifikaci na webu mel jet. Zajimalo by me, jestli lide odchazeji, protoze nechteji byt u GTS nebo protoze maji lepsi alternativu. v podobe wifi, CRa, Kabelu...

David (13.10.2006 18:50:02)

Asi tak. Přiznám, že ta firma není ideální a asi kdybych net od nich neměl kvůli tomu, že jsem původně kupoval Nextru@Telenor, tak bych si asi GTS nevybral. Na druhou stranu ale rychlost je stále stabilní a od doby, co to má GTS Novera jsem měl jediný výpadek, a to byl ten "celopražský", jinak musím zaťukat, jede to v pohodě... FUP neposoudím, tam jsem ještě nebyl :-) A co mě totálně porazilo při volání na help-line (asi po půl roce), když jsem potřeboval údaje pro nastavení modemu SpeedTouch 510i, bylo, když to zvedl ČESKY a NAHLAS mluvící operátor. Už to tedy konečně nedělá obligátní tiše hovořící "tu Martin pri telefoně" :-)

danik (15.10.2006 17:54:13)

odliv se da celkem lehce pochopit. Na LLU maji uplne stejne sluzby jako nabizi Telecom, v nekolika fakt malinkatejch detilech je mozna GTS priznivejsi..... tak proc by tam lidi meli zustavat? Pres LLU by to melo byt neomezene. Pokud budu nabizet stejnou sluzbu jako Telecom, nemuzu se divit, ze mi lidi odchazeji..... nevim, kolik by je stalo nabidnout sluzby podobne CRa pres LLU.... Ja osobne taky uvazuji o prechodu na CRa, ale protoze mam ADSL pres LLU (na by ten prechod byl asi dlouhy) a i ten jejich limit vetsinou staci, tak jsem zatim porad u nich.....

Nargon (10.10.2006 13:11:43)

Mno jo, kdyz nekdo podepise smlouvu s vypovedni lhutou 6 mesicu, tak se taky pak nemuze zlobit, ze oni tu smlouvu dodrzuji. P.S. a vypoved jim posli postou, doporucene, nebo jim ji tam osobne zanes a nechej si podepsat prevzeti, aby to nedopadlo jako u nekoho, kdo si tu na foru stezoval, ze po 6ti mesicich od odeslani zruseni smlouvy zjistil, ze jim vubec zadna vypoved neprisla. A samozrejme to nemel poslane doporucene :(

TomZ (10.10.2006 13:35:05)

To sem si stezoval ja.. sice na info lince o tom nic nevedeli ale za 2 dny prisel dopis ze to je odpojene a bylo.. takze nakonec konec dobry.. ale pro priste samozr. doporucene..

Daniel (13.10.2006 13:56:19)

Ja jsem mel dokonce 12 mesicu a nakonec se mi i vyplatilo zaplatit smluvni pokutu 4 mesice pred terminem vyprseni. Bohuzel byla v plne vysi mesicniho pausalu a s obchodnim oddelenim nextry/GTS se mi nic lepsiho dohodnout nepodarilo i kdyz jsem u nich byl asi 4.5 roku. Dost me to stvalo, odchod mi poradne osladili. To co se komu vyplati muze byt dost individualni. V kazdem pripade (i v pripade ze si nejste prechodem jisty) doporucuji poslat ty vypovedi okamzite, daj se pak jeste stahnout. Dulezite je aby ten cas zacal bezet. Nekdy se dokonce muzou ozvat a nabidnout Vam neco, kdyz tam zustanete. Nekdy se vyplati to jeste posoudit a treba i zustat.