Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Poskytovatelé > GTS Novera a smlouva

GTS Novera a smlouva

Pavlik (17.11.2006 22:07:31)

Potreboval bych poradit jak obejit smlouvu. Mam net od GTS Novery a chtel bych ho nasdilet mezi kamose. Ve smlouve maji ze se sluzby nesmi poskytovat treti strane ale co kdyz jsme takovy klub, takze zadna treti strana to neni! samozrejme ze by tato cinost nebyla nijak vydelecna.Vim ze vse se da obejit ale horsi je vedet jak tak bych byl rad kdyby mi nekdo poradil a jestli s tim nema nekdo zkusenosti?

Anonym (18.11.2006 17:47:58)

co chces prosimte obchazet? Proste nasdilej a pokud to nikdo nevykecate, tak na to nikdo nikdy neprijde.......

y2k (18.11.2006 19:07:31)

Ale on už to vykecal ;-)

František (19.11.2006 00:13:19)

Zlegalizovat takový klub je možné např. založením občanského sdružení (OS). Nejméně tříčlenný přípravný výbor (osoby starší 18 let) sepíše stanovy OS (jako předmět činnosti může být třeba "uspokojování potřeb občanů v oblasti hraní on-line síťových her", či cokoli jiného, co není v rozporu s právním řádem ČR) a předloží je k registraci ministerstvu vnitra. Po obdržení registrace a IČO provedou ustavující schůzi OS (schválí stanovy, zvolí si výbor - předsedu, místopředsedu, hospodáře či tajemníka, příp. kontrolní komisi atd.), zřídí si účet v bance, zaregistrují se na finančním úřadu a povedou účetnictví. K úhradě nákladů OS budou vybírat členské příspěvky (příp. i zápisné). S vlastníky nemovitostí si nejlépe smluvně dohodnou umístění kabelů, přístupových bodů, antén, el. napájení atd. a síť vybudují vlastními silami (nebo dodavatelsky). Smlouvy na pevnou linku a ADSL převedou na OS, čímž budou tyto služby sdíleny v rámci jedné právnické osoby (členy OS). Touto cestou postupují některé bezdrátové sítě v rámci CZ.FREENET. Jako právnické osoby by takové služby svým členům mohla poskytovat bytová družstva nebo společenství vlastníků bytů. Anebo si jako fyzická osoba zaregistrujete u ČTÚ (Český telekomunikační úřad) poskytování telekomunikačních služeb, další postup je obdobný jako u ohlášené živnosti. Nebo to můžete nasdílet neformálně ("bez papírování"), jak radí anonym a riskujete, že závistivý soused (kterého jste nevzali do klubu), vás udá anonymně na policii (finančním úřadě atd.) pro nepovolené podnikání (to, že činnost není výdělečná dokládá OS daňovým přiznáním) a budete popotahován (v lepším případě) v přestupkovém řízení za daňový únik/neplacení pojistného (podnikající fyzická osoba musí platit daně i když nevytváří zisk, a dokonce i když je ve ztrátě; také musí platit zdravotní a sociální pojištění).

Anonym (19.11.2006 17:10:02)

Resim ted totozny problem. Jiz par let provozujeme sit, ktera se po case relativne rozrostla. Jsme domluveni s obci, ze tyto aktivity prevezme za stejnych podminek jako do nynejska.