Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Poskytovatelé > Poraďte - jaké internetové připojení ?

Poraďte - jaké internetové připojení ?

Xhanna (20.9.2007 19:53:35)

Prosím poraďte, jsem celkem laik a potřebuji si zřídit internet v novém bydlišti (Praha 6 - Břevnov). Nechci od toho žádné zázraky, ale relativně stabilní, stálé, rychlé a co nejlevnější celodenní připojení. Internet používám hlavně k vyhledávání informací, e-mailu, provozu webkamery, Skypu a pouštění krátkých videoshotů. Uvažuji o O2 ADSL 2 048/128 (ale zdá se mi hodně drahé, když se k tomu musí platit i pevná linka), o Českých Radiokomunikacích (Premium ADSL, ale podle pár názorů tady není příliš spolehlivý). Jaké máte zkušenosti nebo existuje něco lepšího/levnějšího? Díky moc!!!

Anonym (20.9.2007 20:49:32)

jestli tam nema pokryti i pe3ny.net je to pomerne velka Wi Fi sit... jinak tech CRA bych se nebal.... nebo zkus i Volneho, i tam se da prevest cela linka a je jeste o kousek levnejsi, nez CRA, ale zase chce uvazek na 2 roky....

Xhanna (21.9.2007 09:56:15)

O pe3ny.net jsem slyšela, pokrytí tu má, ale od Wifi připojení mě zrazují přátelé, prý je to hodně pomalé a nespolehlivé a např. webkamera by mi tam skoro nešla (rychlost 512 kbit/s-1 Mbit/s se prý zredukuje min. o polovinu a víc)???

David (21.9.2007 12:21:45)

To už záleží na konkrétním poskytovateli. Nejlepší by bylo najít někoho v okolí, kdo je na pe3ny.net připojen. Je-li to tak velká síť, jak píše uživatel Anonym v 20:49 20.9.07, tak by to neměl být problém. V obecné rovině může být pomalé a nespolehlivé jakékoli připojení (myšleno technologicky). Já mám zase známé co jsou na wifi a pohodička, bez problémů. Vždy je to o konkrétním řešení/poskytovateli/síti.

Mike (6.10.2007 10:29:19)

Zdravím ! Obecně platí , že bezdrátové technolgie (na př. WIFI) trpí více možností ovlivnění vnějšími vlivy (např. rušení) než drátové technologie. To platí jak o připojení k Internetu , tak o TV přijmu , tak o zabezpečovacím zařízení. WiFi je pro domácnost obvykle vyhovující , pro firmy jen za určitých okolností . Běžné levnější komponenty pro Wifi trpí různými necnostmi. Tak pozor! Rovněž pozor na různé fintičky poskytovatelů při inzerování jejich služeb.Na př. VOLNY to jsou podvodníci první trídy. Posílají nevyžádané maily. Inzerují "VOLNY INTERNET" pod stejným názvem za stejné peníze bez datového limitu a bez FUP podruhé s datovým limitem a FUP . Když se ověřuje dostupnost služby bez datového limitu , tak skočí rovnou návrh na objednávku a kdesi dole je napsáno že je s datovým limitem a FUP. Co pak asi dělá Úřad pro hospodářskou soutěž když Volný již po několikáté požívá při různých podobné fintičky. Pokud se pamatuji tak Kyslík na něco podobného již doplatil s inzercí hovorného u mobilů. Doporučuji obrátit se na nějakého místního přeprodejce služeb , který se zabývá i instalací a opravami a je ochoten řešit za Vás problémy s poskytovatelem, ten potom ví co v dané oblasti funguje bez problémů. Mějte se! Mike