Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Poskytovatelé > Volny Komplet vs Extra - pozor

Volny Komplet vs Extra - pozor

Moby12 (3.2.2008 11:57:28)

Zdravim vsechny, jsem cerstvym uzivatelem sluzby Volny Komplet 2M - celkove spokojenost, slape to pekne, zadne FUP... Ja jsem sluzbu zrizoval jeste v dobe, kdy byla za 699.-, dnes je to za cca. 770, oproti prostemu Internetu (Extra), ktery je za 700 ted. Cely rozdil mezi Komplet a Extra je v tom, ze u Kompletu mate v cene pevnou linku - ovsem pozor, pouze pres TelefoNet, zadny klasicky analog, kdy byste signal delili splitrem na telefon a adsl - vse jde to modemu s Voip branou, na kterou se pak pripoji telefon. Stejnou kombinaci sluzeb ovsem dosahnete i pri zrizeni obycejneho Internetu Extra, kdy platite o 70 Kc mesicne mene a k nemu si doobjednate Telefonet s jednorazovym zrizovacim poplatkem cca. 230 Kc. Mozna jsem tuto Ameriku objevil jen ja, ale nevidim v tomto pripade duvod, proc si brat drazsi sluzbu, kdyz stejna vec lze poridit kombinaci dvou sluzeb. Ptal jsem se na to operatora Volneho, ktery se me snazil presvedcit, ze pokud chci i telefon, Komplet je vzdy vyhodnejsi, ale nakonec jsem ho presvedcil o opaku.

walda (5.2.2008 11:24:38)

no ani se nedivim našel jsem u o2 kombinaci dvou balíkú se dá pokžé vdelat za jinou cenu ale za stejnou službu takže kdo si pořádne přečte ceník podmínky tak ušetří jinak mám volný 4M bez datového limiti a za 653 asi a linku platim o2 a spokojenost

VOLNY staff (6.2.2008 15:32:11)

Dobry postreh ;o) Ruzna cena je dana technologii, kterou jsi zminil - hlas je provozovany pres VoIP. A pres modem, dodavany za korunu ke sluzbe VOLNY Internet Extra za 699 Kc mesicne, si nezavolas. Na zapojeni analogoveho telefonu je potreba VoIP brana, kterou v sobe obsahuje drazsi modem - ASUS 200G. A jelikoz ten je u sluzby VOLNY Komplet za korunu, musi byt i tato sluzba drazsi. Nehlede na to, ze provozovani VoIPu take neco malo stoji (napriklad vyhrazene pasmo pro VoIP, atd)

Moby12 (7.2.2008 11:45:32)

Me jde taky o to, ze kdyz se clovek diva na stranky Volneho, vidi vsude srovnani s pevnou linkou O2 - kde Volny ma o 50Kc nizsi pausal. Ovsem srovnavaji se zde dve odlisne veci - analogova pevna linka a linka pres Voip, proto by nebylo spatne, kdyby to mel Volny na strance jasne zdurazneno a nesrovnaval tim padem ruzne sluzby.

Hanka (25.6.2009 10:04:35)

Chtěla bych Vás upozornit na neserióznost nabídky internet ADSL Volny Komplet. Bohužel, jsem se upsala na 2 roky pro službu Volný komplet 4M. Dohodnutá rychlost byla 4000 kbits/s a první měsíc vše fungovalo jak má. Poté však následovaly časté výpadky a posledních několik měsíců mi internet jede pouze rychlostí 2000kbits/s po několika urgencích. Přesto, že jsem několikrát rychlost připojení reklamovala, jelikož platím za Komplet 4M, nikoliv za jeho předchůce Komplet 2M mi napsali, že rychlost připojení NENÍ GARANTOVÁNA a tudíž JI NEMOHU REKLAMOVAT. Jsem velmi nespokojená, ale asi s tím nic nenadělám a budu muset vydržet ještě rok a poté změnit poskytovatele. Službu Volny komplet a celého poskytovatele (který neustále mění majitele) považuji za dost neseriózní, není jen to jen o rychlosti připojení, ale i poměrně častých výpadcích, mám digitální i pevnou linku a telefon nefunguje co chvíle. Pokud k tomu někdo máte nějakou radu, jak se zachovat, budu ráda. Děkuji.