Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Poskytovatelé > Zlodějina made in SkyNet

Zlodějina made in SkyNet

František Falešník (2.12.2008 16:53:13)

Jsem přes tři roky vcelku spokojeným zákazníkem SkyNetu s jejich ADSL připojením. Začínal jsem na 1024/128, později proběhly dvě změny tarifu při zmenách velkoobchodních podmínek Telecomu/O2. První změnu na 2048/256 jsem si vyžádal brzy po změně podmínek Telecomu, SkyNet změnu vcelku brzy bez problému provedl. Př další změně velkoobchodních nabídek mě SkyNet vcelku brzy sám informoval o přicházejícíh změnách tarifu. V mailu byla i možnost výběru z nových tarifů, s tím, že když si nevyberu, tarif se mi automaticky změní na jednu konkrétní variantu. Vybral jsem si trochu jinou a za trochu méně peněz než dřív jsem využíval 4096/256. Podobný postup jsem čekal i po poslení změně O2 na 8 resp. 16 Mb/s a tak jsem Skynet se změnou tarifu nehonil. Až včera mi došlo, že už čekám hodně dlouho a koukl se na web SkyNetu. Sklapla mi čelist - nové tarify už SkyNet nabízí novým zákazníků od 1.9. a původní zákazníci si mohou o změnu požádat. Ovšem původní zákazníky o tom SkyNet nijak neinformoval, kromě té infomace na svém webu. Správně předpokládal, že dosavadní zákazníci na jeho web až tak často nechodí a tak jim může dále dodávat pomalejší připojení za víc peněz. Napsal jsem žádost o okamžitou změnu tarifu na 8196/524, který je nejen dvakrát rychlejší, ale i o třetinu levnější než stávající připojení. Dostal jsem odpověd: "Tarif změníme, ale musíte podepsat smlouvu na dalších 12 měsíců." Předtím jsem to v rozčilení na jeich webu přehlídl, jinak bych jim nepsal žádost o změnu tarifu, ale rovnou výpověď, protože takovýhle přístup k zákazním je podle mě nehorázná zlodějina. Naprosto ten jejich přístup nechápu - místo aby měli i nadále spokojeného zákazníka, který jim bude i nadále platit , byť méně (ale změnou podmínek O2 jim klesly i náklady), tak ho radši naštvou a nechají odejít. No, když jim nevadí, že už je nebudu doporučovat, ale naopak od nich budu všechny okolo odrazovat, je to jejich věc.

y2k (3.12.2008 11:18:49)

Neboj se, jsou horší, kupříkladu GTS, to je teprve běs! Nejhorší je, že toto chování jedině nahrává monopolu, který v ruce pevně třímá O2 a už i internet na bázi LLU začíná být nepoužitelný shit... Proto volám, TELENORE, prosím, vrať se zpět na náš trh :-(

jakaf (3.12.2008 12:34:49)

Zlatej 10 mega net od UPC!Udělal jsem jen dobře,že jsem od O2 v září po uplynutí smlouvy odešel!Za necelých 500 kaček měsíčně mám 9,8 mega na 1,3 mega,takřka kdykoliv si dám dělat test rychlosti na rychlost.cz.

František Falešník (3.12.2008 15:01:29)

No vida, stačí se zeptat na postup při výpovědi a hned se nabídka změní. Podmínka úvazku na 12 měsíců najednou není nutná a dokonce chybí i limit pro přenos dat. Škoda, že to nenabídli rovnou - klidně i s limitem dat, mohl jsem být pořád spokojený zákazník. Zákazníkem sice zůstávám, ale ta pachuť v ústech, ta zůstává taky.