Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Poskytovatelé > GTS Novera končí s maloobchodními zákazníky, předá je T-Mobilu

GTS Novera končí s maloobchodními zákazníky, předá je T-Mobilu

Meli (18.3.2009 21:42:39)

"Telekomunikační operátor GTS Novera opouští segment domácností, malých firem a živnostníků. Podle již dříve stanovené strategie se bude věnovat výhradně velkoobchodním zákazníkům. Stávající maloobchodní zákazníky převezme T-Mobile. „Po akvizicích mnoha konkurenčních operátorů a následné konsolidaci máme nyní jasnou prioritu, a tou je dodávání služeb pro veřejný sektor a domácí i zahraniční firmy a korporace na českém i evropském trhu. V těchto segmentech dokážeme být naším zákazníkům maximálně užiteční, a zde také vidíme prostor k dalšímu růstu,“ vysvětluje důvody plánované zaměření firmy do dalších let Stuart Evers, ředitel společnosti GTS Novera. Odchod GTS Novery ze segmentu domácností, malých firem a živnostníků se dotkne zhruba 20 tisíc zákazníků, kteří u tohoto operátora využívali převážně připojení k internetu nebo základní balíčky hlasových a internetových služeb. „Společnost T-Mobile je pro nás zárukou, že se našim zákazníkům dostane stejně kvalitních služeb a odpovídající péče. Příslušní zákazníci jsou informování dopisem, ve kterém je celý proces migrace vysvětlen. Změna operátora samozřejmě probíhá bezplatně a nebude mít pro zákazníky žádný dopad na využívání služeb. Zakoupené či pronajaté modemy a telefonní přístroje zákazníkům zůstávají. Jediným krokem, který vyžaduje zákazníkovu součinnost, je aktualizace dosavadní smlouvy a výběr z akční nabídky, kterou pro ně T-Mobile v souvislosti s přechodem připravil – ale o tom všem je budeme podrobně informovat,“ komentuje migraci ředitel divize komerční podpory společnosti GTS Novera Miloš Mastník." http://www.zive.cz/Bleskovky/GTS-Novera-konci-s-maloobchodnimi-zakazniky-preda-je-T-Mobilu/sc-4-a-146194/default.aspx Co Vy na to?

Anonym (18.3.2009 22:06:07)

no jo, jako asi jeden z mala (nebo jeden z 20ti tisic zakazniku) jsem u nich byl od dob Nextry. Byli to vycurankove a ludry, nikdy nechteli zlevnit nebo navysit rychlost, ale vzdycky jsem to z nich nejak dostal..... ale na druhou stranu musim uznat, ze kvalita byla naprosto suprova. Porad tak 80% nominalu a ping na seznam kolem 9ms ....... bude jich skoda.... asi prejdu na CRA Premium.... nevim co jineho

David (18.3.2009 23:46:19)

Já to asi zkusím chvíli s T-D..bilem, ale nevím jak dlouho to vydržím, uvidíme podle kvality služeb... Mimochodem já jsem u nich taky ještě z dob Nextra@Telenor... Je fakt, že výpadky minimální a od tý doby co to má GTS je už i šance dovolat se na podporu aspoň někomu jinýmu než byl obligátní "tu Martin pri telefone!" :-D Nu uvidíme, snad to nebude změna až moc k horšímu... Jsem zvědavej na tu "akční" nabídku T-M...

Rouchi (19.3.2009 20:45:28)

No to já jsem s nimi už od dop před telenorem... měl jsem klasický ADSL a začínal jsem na lince 1Mbit... a témeř vždycky jsem byl s jejich službama spokojenej.. když jsem měl adsl s agregací 1:20 tak to chodilo pěkně nahovno asi 3 tejdny v jednom období, ale co sem se dozvěděl,tak se tady nějak vrtali v ústředně a měl jsem tam nějakej problém... no nakonec jsem na službě s 1:50 a myslim, že to chodí líp než 1:20 ..........

danik (20.3.2009 22:07:26)

jeste by me zajimalo, jestli predaji i exTelenor infrastukturu nebo vsechny exNextri zakazniky, kteri jedou na exTelenor infrastrukture (jako ja) budou prepojovat na O2 infrastrukturu pod Tmobilem....

Čáryfuk (21.3.2009 05:47:43)

Na předávání infrastruktury bych to rozhodně neviděl. Jde o pouhé "odprodání" marginální části zákazníků, která negeneruje dostatečně velký zisk. Trochu ale nechápu, proč zrovna zvolili T-Mobile, i když ten si asi chce nahnat nějaké zákazníky na svém přeprodávaném ADSL. Záleží na podmínkách přechodu a na té "speciální akci", kterou prý T-Mobile pro ex-GTS Novera zákazníky připravil... Osobně se domnívám, že pokud budou zákazníci převedeni na platformu O2 tak je to kvalitativně krok dolů, to bezesporu

danik (3.4.2009 20:53:37)

tak jsem dneska volal na Noveru, protoze o prechodu k Tmobile ani vidu ani slechu. Mam ADSL jestye pres infrastrukturu byvaleho Telenoru (pres zlatou Nextru). A bylo mi receno, ze minimalne po nasledujici 3 mesice se tyto pripojky predavat nikam nebudou...... tak je to asi pro Noveru porad jeste celkem vyhodne, drzet si zakazniky na sve infrastrukture. Uz nekdo dostal nabidku na prechod k tomu Tmobilu? Jak vypadala?

Jakub (4.4.2009 11:55:37)

Zdravim, v patek mi volali z GTS. Mam Novera DSL Fun 8M pres draty O2. Ta jejich super nabidka je takova: - zdrazej vam internet z 470,- Kč na 474,81 Kč - dostanete přechod k T-mobile za 1,- Kč - modem Zyxel 660HW za 1,- Kč To je pri podpisu smlouvy na dobu neurcitou s 30denni vypovedni lhutou, kdyz se upisete na 2 roky, tak dostanete navic 2 mesice internetu zdarma (coz me fakt pobavilo :-D). Jinak se s vami dohodnou na doruceni smlouvy a modemu kuryrem, ktery vam to vsechno v presne stanoveny den a cas priveze... vy to podepisete a on si to nejspise zase odveze. Jo a je samozrejme moznost zustat u GTS za stavajicich podminek :-) Pri prechodu k T-mobile bude ale zmenena IP adresa, DNS servery a zrusen mejl a webovy prostor u GTS. Pevna IP by mela byt nadale zdarma, to ostatni snad za priplatek. Ta operatorka toho zas moc nevedela ;-)

Bot (4.4.2009 23:42:10)

Takze se stehovat k Tmobilu nemusim? Resp. ze muzu vsechno nechat tak jak to je? Nebo me ve vysledku odriznou pokud se neprestehuju jinam?

Jakub (7.4.2009 14:04:17)

Co jsem tak pochopil, tak se clovek nikam stehovat nemusi. Jinak jsou to klasicky dobry podvodnici, kuryr prijel s 1,5hod. spozdenim a privez jen smlouvu, modem se pry bude posilat dodatecne. Navic cloveku vlastne vnuti SIMkartu, kterou musi aktivovat, aby mohl byt internet zprovoznen.

Vilém (8.4.2009 15:16:35)

Stěhovat se prý opravdu člověk nemusí, já tam volal už dvakrát, abych se ujistil, že nás neodstřihnou a bylo mi potvrzeno, že je možné zůstat, takže neřeším a zůstávám :-)

Vladimir (8.4.2009 18:01:16)

Nojo, ale tem co se neodstehujou to GTS stejne asi vypovi, nebo ne ?

V (30.4.2009 14:06:21)

Ano. Ale zatím nevědí kdy. Ptal jsem se na to, protože se koncem roku stěhuju, takže by se to vyřešilo samo, ale nejsou schopni mi říct ani jestli to bude ještě v roce 2009 nebo ne :(

000461 (22.6.2009 22:30:29)

no,potvrzuji pribehla k nam baba z MediaServisu a donesla akorad smlouvy ktere byly tak naprd,ze jsem ji zase poslal zpet.chudak za to nemohla,ale co..Volal jsem na GTS Noveru a tam mi rekli,ze opravdu rsit nic nmusim,ale ze to zrusi oni se mnou,ale kdy to nerekli,tak tet nevim k T-Mobilu asi nejdu,to fakt ne.PROSTE jim NEVERIM a ANI NECHCI,nachapu proc mi nuti nejakou SIMKU,bud me chtej anebo ne.Prejdu radeji k O2 maj tet akcicku 500kc za net a tel.linku coz neni k zahozeni.

Logi (23.6.2009 12:50:13)

Zdravím.... moje zkušenost.... 11.6 mi vypadl net... a dodnes nejde...23.6 protelefonoval sem zatim na všechny 3 operatory (t-mobile, novera, o2) cca 4h na jejich zakaznicky linky a neustale den co den řešim proc mi to nejede.... je to jak pohadka o kohoutkovy a slepičce... ale uz me to sere. 1.Novera me odstrihla - modem a prihlasovaci udaje od t-m nedosly 2.Novera potvrzuje že u nich nejsem obratte se na TM 3.TM nema moje udaje v systemu tutiz pro ne neexistuju obratte se na noveru jeste u nas nejste 4.Novera tvrdi ze tam nejsem nenechte se odbít TM 5.TM tvrdi neco o storno objednavkach že na jednu pevnou linku přisli dve objednavky a tak se to stornovalo, volejte na O2 6.O2 potvrzuje zadani a nasledné storno objednavky na adsl a to 9.6. a zaroven me ujistujou že linka je překlopena na t-systems (TM) 7.TM nechape a vec řeší, ale urcite zavolejte na noveru at nam poslou znovu objednavku 8.Novera proveruje situaci.. u nich nejsem a nemuzou nic poslat vec musi resit TM 9.TM tvrdí ze na O2 vysí nejaka stara objednavka na to tel cislo, mam zavolat na O2 a urgovat zruseni 10.O2 tvrdi ze u nich nic neni pouze opakuje ze 9.6 bylo neco zalozeno a hned zruseno 11.TM pry vec prosetři a brzy se mi ozve... a mě z toho mrdne... neustale na TM lince vysvetlovat vo co de rikat o jakym cisle se bavime jaky cislo objednavky ... oni sepak odmlci za 10min mi zdeli ze minemohou pomoc apodobne.... a mi reknete co ted ? takze budu dal cekat az to v patek bude 14 dní bez netu tak trhnurekord :) ma to i svy výhody mam vic casu na rodinu :)

Gotcha (25.6.2009 23:43:14)

Mám podobné zkušenosti. Na určitý den byl dohodnut kurýr, který měl přivézt smlouvy, modem, ... ale, světe div se, nepřijel. Nikdo nezavolal, žádný email. Pár dnů jsem počkal a volal do GTS, kde mi řekli, že to je už v pravomoci T-mobile, ten mě odkázal na Mediatel, a tak pořád dokola. Nakonec přiznal chybu u T-mobile jeden operátor a že to bude vyřízeno do 3 dnů, prý nějaké problémy se smlouvami, ale prý to tam budu mít připraveno a operátoři o tom budou vědět. Volám za 3 dny. No jasně moje naivita. Zase přehazování na GTS. Nakonec jsem se v GTS dohodl, že vůbec nikam nemusím přecházet, stále mám u nich platnou smlouvu a co bude dál se uvidí. Každopádně do T-Mobile chaosu nikdy ... Mimochodem zkoušeli jste volat na jejich technickou podporu? Já čekal asi 20 minut, to je fakt podpora.:-)

Logi (1.7.2009 12:59:05)

No trochu se to hnulo 30.6 tj včera mi dorazi modem... a jak rikali na lince až budete mit mpdem vše pujde... tak sem nevahal, vrazil ho misto tohos taryho nastavil podle manualu jejich jmeno a heslo a.... nic :) DSL na modemu svíti ale net nejede... tak volam na linku... tam si vzali informace co vlastne nejde sem musel nadiktovat t DSL linku a ze se mi ozvou... no zatim se nidko neozval .... nonic tak zachvilku už tobude měsíc bez netu :) docela to de :) už sem si zviknul... no a ve smlouve je že mohu behem prvnich 14 dnu od doruceni modemu odstoupit od smlouvy tak uvidim estli to nerozjedou tak na ně dlabu tohle nemam zapotřebí.

Anonym (1.7.2009 22:57:33)

Jak je to vůbec s dodanou SIM kartou, je nutná její aktivace?

Kakar (2.7.2009 23:20:10)

Jak je to vůbec se SIM kartou, která přijde se smlouvou? Je nutné ji aktivovat, nebo ne? Pokud ano, co je zač? Pušál, kredit ? SIM je nějak "spojená" s ADSL?

Logi (10.7.2009 09:40:19)

HURA dnes 10.7.2009 internet konečně běží... problem... O2 na moji objednavku aktivovalo uplně iný tel číslo... akorat nechapu proc to trvalo skoro mesic nez na to prisli.

Kakar (1.7.2009 22:47:18)

K nám kurýr dorazil s menšími problémy skoro načas. Problém byl, ve špatné smlouvě. Po telefonu byla dohodnuta doba neurčitá, ve smlouvě stálo na 24měsíců. Kurýr odjel s nepořízenou a já čekám na druhé kolo telefonátů .... Má vůbec někdo dobrou zkušenost ???

Kakar (2.7.2009 23:22:23)

Jak je to vůbec se SIM kartou, která přijde se smlouvou? Je nutné ji aktivovat, nebo ne? Pokud ano, co je zač? Pušál, kredit ? SIM je nějak "spojená" s ADSL?

Vladimir (21.7.2009 23:36:14)

Ja uz to mam. Mediaservis privez smlouvu v kvetnu, v puli cervence jsem to zaurgoval, Mediaservis privez ADSL modem a SIM, a tim ze jsem vymenil starej modem za novej se mi zmenila IP a uz jedu pres T-mobile. Zadnej vypadek. Ta SIM je tam proto, ze T-mobile potrebuje nejake vase telefonni cislo aby vam moh uctovat, tarif na te SIM je to ADSL ktere pouzivate, a ne, nemusite ji strkat do telefonu, muzete z ni volat pokud tedy jste milionar.

Jakub (24.4.2009 11:06:57)

Tak me asi po 14 dnech od podpisu smlouvy prepojili k T-Mobile, samozdrejme bez jakehokoliv upozorneni, najednou vypad net a asi za 5 minut to jelo pres ne. Jinak se od te doby nikdo neozval, tolik slibovany modem stale neprisel, fakt kvalitni sluzny. Co se tyce rychlosti, tak ta se zda byt stejna a pres cely den stabilni stejne jako u GTS. Co me ale nastvalo jsou vetsi pingy ze 12ms na 16ms, trasa spojeni na ruzne servery je taky delsi a jede to ciste pres servery T-Mobile.

Anonym (24.4.2009 19:18:34)

2 Jakub: a ty jsi mel pripojeni of GTS pres telecom nebo pres jejich LLU?

Petr K. (19.3.2009 14:23:22)

No to snad ne, jsem taky Nextrák a mám s nima dobrý zkušenosti. Měl jsem 3 měsíce do konce povinného plnění tak jsem jim zavolal že ji chci vypovědět a oni mi rovnou nabídli dvojnásobnou rychlost za poloviční cenu která je srovnatelná s jejich akční nabídkou. Jako bonus mi poslali (omylem) za 255kč modem v hodnotě patnácti stovek. Výpadky jsem snad nezažil. T-Mobile mi je nesympatickej byť jenom těma uřvanýma reklama a přiteplenou barvou. Ne, díky - růžovej modem nechci.

y2k (19.3.2009 19:14:04)

Také jsem věrný zákazník již od dob zlaté Nextry & Telenor Networks a prapůvodně mám jejich FUN 2048/384kbps za 1.414,-Kč s DPH se skutečnými hodnoty na modemu 2240/480kbps. Je to škoda, ale na druhou stranu, bude to horší jak současná GTSka ? To se ukáže...

Michal (19.3.2009 22:18:25)

Noo taky jsem zvědav. jsem začínal jak byl Contactel s 512/128.. a nyni 8/512 a nemuzu si stezovat! Ale kdo ví jak na tom bude T-Mobile. Přeci jenom je to po drátech O2 tak že počítám že to bude stejný. Pak jen DNS servery a doufám že mi zůstane moje verejna PEVNA IP.

sibelius (22.3.2009 13:45:23)

já si připadám jako cestovatel... začínal jsem ještě na 512Kb/s u Contactelu... Nicméně přechod pod T-Mobile se mi nelíbí, takže jsem vypověděl smlouvu, vzhledem k tomu, že nejsem vázán, tak to naštěstí nebyl problém

Falty (23.3.2009 13:04:11)

Čekám na "čisté ADSL" a potom uvidím. Nedělám si představu, že by to bylo jinde nějak výrazně lepší.

nonferatus (8.4.2009 07:10:50)

před lety jsem tehdejšímu Pegasu utekl k Oskarovi - hned při první příležitosti, když ta možnost byla. Internet jsem byl nucen dlouhá léta platit errotelu CDMA, protože serekom u nás měl nově položené dráty, ale pro malou vesnici jim nestálo za to nastavit ústřednu na provoz ADSL. Změnila to až Novera. Je pravda, že chování k nám zákazníkům se u nich propastně změnilo za těch pár let, ale skoro nebylo potřeba jim volat, protože vše chodilo. Tak mi to chování tak nevadilo. Ale tohle je podpásovka! Prodali nás jak biologický odpad! Nechci k T-mobilu, nechci jejich akce, nechci aktivovat jejich simku a v dopise není napsáno nic o tom, že bych měl alternativu zůstat - píšou, že s náma končí a budeme předáni - nekompromisně bez alternativ.

y2k (8.4.2009 15:29:09)

Aby se nedivili... Neuvědomují si, že většina "normálních" smrtelníků pracuje na různých pozicích ve velkých firmách, které jejich služby využívají a že tito nespokojení zákazníci mohou snadno zařídit odliv firemní klientely, na které jim toliko záleží :-)

Petr (8.4.2009 08:49:27)

No nejlepší na tom je že se s tím nedá v podstatě nic dělat. Na internetu jsem závislej (myšleno že bez něj nemůže fungovat moje firma, nikoliv že bez netu nemůžu žít já) a pokud bych chtěl přejít k jinému poskytovateli tak to znamená nejméně několikadenní výpadek. Na to aby se dalo začít domlouvat připojení s novým poskytovatelem totiž musí být nejdřív ukončená předchozí smlouva. Plynulý přechod od jednoho k druhému není možný... :-(

Anonym (4.8.2009 12:42:42)

zkus projet okolni wifiny, pokud si z nakyho vetsiho mesta tak urcite najdes nejakou na ktery jede internet zadarmo(i pomalounku) - ten vypadek pak lepe prezijes.. tak sem to udelal ja:)

Zoufalec (9.4.2009 19:38:27)

me dneska doslo ze Vasim kontaktnim mistem pto zakaznickou podporu se stava nejaka Communica s.r.o Vozicka 2104 Tabor WTF??

Zoufalec (9.4.2009 19:40:13)

kurna ja to odklikl sem z Prahy-4:)

y2k (9.4.2009 22:24:34)

To jsou nějací podivní patroni, nevolal bych tam být Tebou :-)

David (27.4.2009 09:58:44)

Jo a málem jsem se poch...al smíchy z toho zdůvodnění "aby byli blíže svým zákazníkům" :-D

Danda (20.7.2009 08:26:35)

Tak jsem volala na zákaznickou podporu - přechod k T-Mobile můžete odmítnout a nadále zůstat u Novery. Na jak dlouho to je otázka času - ale získáváte další čas a prostor pro výběr nového poskytovatele. Já si asi osobně počkám.

mvas (2.8.2009 14:52:55)

Tak mě GTS ukecala k přesunu na T-Mobile. Kurýr měl cca 24 hodin zpoždění, ale to byla jediná komplikace. Výpadek internetu jsem vůbec nezaznamenal, pouze se změnila IP adresa a přestal fungovat smtp.nextra.cz. Modem od T-Mobilu jsem vůbec nerozbalil a používám "starý", nezměnil jsem ani heslo k ADSL. Stále tam mám heslo od GTS. Rychlost se zatím drží na nižších hodnotách, než u GTS :-( /po několika málo měřeních/

Anonym (4.8.2009 12:40:42)

adsl od gts byla katastrofa uz od zacatku

JuHu (7.12.2009 19:08:55)

Tato záležitost je opravdu neuvěřitelná. Neustále někdo obtěžuje a nabádá Vás abyste přestoupili k T-mobile. To odmídnete ale řekněte si: půjdu tedy někam jinam od poskytovatele u kterého nevíte jestli Vá s jednou neodstřihne. Obchodní podmínky mění novera každý rok a má na to podle smlouvy právo. Zavoláte tam že tedy a chcete odejít a oni vám řeknou že výpovědní lhůta je tři měsíce. I po uplinutí smlouvy, protože smlouva je protahována do nekonečna i po jejím vypršení. Tři měsíční výpovědní doba je fakt v tržní společnosti síla. Český telekomunikační úřad by už sakra měl něco dělat s těmito firmama co z nás dělají neuvěřitelné hlupáky už tolik let a nebo ať ty úředníky jednou provždy rozpustí protože jsou zbyteční.

Milan (17.12.2009 00:22:36)

Tak já maám net od radiokomunikaci že to přeskočilo na T-mobile jsem zjistil hned jak mi linka po tom začala blbnout rychlost se mi o dost zmenčila a jede to kolikrát 5Mb místo 1.5 co mi to jelo. Odpoved od T mobile? Chyba je u me:-) A navic jak si nekdo dovoluje neco prodat bez naseho souhlasu jestli na ne chceme prejit je to mozne? Da se tomu nejak zabranit? rad bych to totiz zrusil.