Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Poskytovatelé > Pozor na vychytralé uzavírání smluv od Volný a.s.

Pozor na vychytralé uzavírání smluv od Volný a.s.

anonym (19.8.2010 17:03:33)

Můj příběh je následující. Objednal sem si do firmy ADSL net 16Mb/s od společnosti Volný a.s.. Na tom není nic zvláštního, problém nastal, když po zavedení telefonní linky oznámil technik O2, který linku zřizoval, že v dané lokalitě není technicky možné objednané rychlosti docílit. To samozřejmě společnost Volný a.s. nezajímalo a začala mi účtovat vyšší tarif, než v dané lokalitě je možné dosáhnout. Samozřejmě vím, že v případě rychlosti 8Mb dosáhnu kolem 5 Mb. Chtěl jsem v případě 16Mb docílit alespoň rychlosti 10Mb. Na společnost jsem se obrátil s reklamací a situaci jim podrobně popsal a žádal jsem, aby mi za 3 měsíce, kdy službu užívám, cenu vykompenzovali, popř. vystavili faktury v tarifu, který odpovídá skutečnosti. Těžce jsem narazil a bohužel prý musím faktury zaplatit. Společnost prý nezkoumá propustnost služby a neručí prakticky za nic, když to zevšeobecním. Chtěl bych touto formou na toto neoprávněné obohacování společností Volný a.s. upozornit a varovat všechny kdo uvažují o zřízení služby ADSL, aby si ihned po zprovoznění linky svou rychlost změřili a případné nesrovnalosti ihned řešili, než příjde první vyúčtování.

Pavel (3.9.2010 23:56:58)

Ja osobne bych se s Volný a.s. nepoustel do zadne spoluprace.

P.C. (1.10.2010 15:36:41)

A to ještě nevíš, že jsi uzavřel smlouvu s minimální dobou používání (spíš placení) 2 roky...

Felix (7.9.2010 11:04:45)

Nechci nic říkat, ale přece není problém zjistit kde je technické maximám Vaší linky a podle toho si zvolit tarif. Tohle je jen a pouze Vaše chyba. Volny chce jen peníze z toho, co jste si objednal. Bohužel.

xxx (23.9.2010 21:15:37)

felix že ty pracuješ u volnéééhooo ? co ! To je fuk je to nezákoné obohacování a klamaní zákazníka !!! bud to žadat kompenzaci atd a nebo se obrait na telekomunikační uřad ! nebo rovnou na soud a zažalovat šmejdy jedny !!

Caira (24.9.2010 05:42:34)

Ty máš asi práva z Plzně a ještě jsi byl mezi rychlokvaškama nejhorší, viď ? :-)

anonym (28.9.2010 21:25:15)

No ty kravo na DSL sama lama. Neni to jeho chyba. Neni jeho povinnosti zjistovat technicke maximum linky. Nema cim linku promerit.Neni technik O2. Nema meraky a nema informace o infrastrukture.

Helmut Knödl (28.9.2010 21:22:04)

O2 nicmene garantuje urcite parametry linky poskytovateli(ve vasem pripade Volny). Volny se vyjadril dost vychcane. Volny negarantuje prakticky nic na IP vrstve to je pravda, nicmene na vstve linkove a fyzicke je pred zrizenim zjisteno ceho je linka schopna. Poskytovatel tyto informace ma. A to jak v pripade LLU tak preprodeje(tam se mu to vrati od O2 hned). Navic co umoznuje tvoje linka to neni tvoje starost. Ty proste objednas a volny by te mel zkontaktovat ze ti takovou sluzbu nemuze poskytnout z technickych duvodu. Myslim ze v tomto pripade je namiste stiznost na reseni reklamace CTU.

BigBrothel (15.10.2010 01:09:53)

VOLnyho nedoporucuju, pokud by ti snad melo vadit, ze obsah tvuj datovyho provozu tvuj ISP prubezne smiruje. Tohle dela VOLny poslednich 4-5 let (od casu vrcholici ery vymennych siti) ale zdarne v tom pokracuje i dnes, dokonce i kdyz mezitim parkrat firma zmenila majitele. Je to na tobe.