Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Poskytovatelé > Výpadky O2

Výpadky O2

anonym (10.11.2010 13:12:39)

Zdravím diskutéry, řeším už třetí měsíc následující záhadu: po zhruba třech týdnech bezchybného provozu mi spadne připojení. Několikrát neúspěšně restartuji modem a volám na O2 s ohlášením poruchy. První, co udělají je, že spustí jakýsi test, který trvá cca 3 minuty. Poté sdělí, že na lince je jakási chyba. Jenže mezitím opět provedu restart modemu a světe div se - linka naskočí. Pracovník(ce) ovšem objednává technika, aby záhadu vyřešil. Byli už u nás dvakrát a až na komentář ke starým telefonním rozvodům v domě, nenašli chybu. Neví někdo ze zdejších odborníků, co by za tím mohlo být? Další technik na posouzení nyní funkční linky příjde pozítří. Modem jsem bezúspěšně zkoušel měnit. Díky za Vaše nápady.

xxx (11.11.2010 23:41:52)

jedná se nejspiš o ryšeni na lince a nebo je časově omezené rušení linky čili naký "spotřebič nebo cokoliv co muže spusobit rušení na lince " jede jen občas skus se z technikem domluvit jestli by nešlo tvoji linku přepojit na jiný pár kablu tzv nahrádní pár !

paul (13.11.2010 09:04:31)

a jen tak na okraj....nemáš náhodou někde dlouhej soubeh linky s prodlužkou???jen tak na zemi???nebo třeba u těch pořádnějších v jedné liště??

Karel (13.11.2010 12:37:45)

Ti poradim. Pryč od o2. Měl sem podobnej problém ale chovali se tak nějak jako že jim to je jedno až do chvíle kdy jsem jim zavolal že s nima končím vše najednou šlo sleva na polovičku technik byl už málem na cestě :-) Přešel jsem na wifi. Mám net rychlejší poloviční agregaci a měsíčně ušetřím 700 Kč Bohužel ne všude je alternativní poskytovatel internetu a tak zbejvá pouze o2 Na o2 mě ještě přesvědčovali že wifi připojení je nestabilní hodně výpadků a podobný kraviny za rok byl jeden výpadek cca 1hod. a to bylo ještě planovaný tak že jma se to všichni zákazníci dozvěděli předem formou mailu nebo sms. Ještě k o2 měl jsem smulu že jsem byl daleko od ustřeny tak že rychlost max 4Mbit/s a upload 256kbit/s cena za měsíc 1100 Kč a ani těchto rychlostí jsem nikdy nedosáhnul :-) Ted mám 5Mbit/s upload 1Mbit/s cena 400 Kč

OSPF (24.12.2010 11:23:44)

Takovou radu si strcte do rite. Paklize mate bezproblemoveho poskytovatele WIFI tak mate opravdu kliku. Pravdepodobne bydlite nekde na vesnici nebo na kraji mesta, wifina ne v kazdem vetsim meste totalne zarusena. To ze jste daleko od ustredny neni chyba TO2. Ano, zakoupenych rychlosti nikdy nedosahnete (dosahnete jich na fyz. vrstve) Mozna by stalo si precist pred podepsanim smlouvu. Dlouha leta jsem resil pri studiu pripojeni internetu pro domacnosti a poradi kvality bych videl takto: UPC, ADSL, WIFI. ADSL kupovat od TO2! Od jiny firem nema cenu. O koncove draty se stejne stara technik TO2.

OSPF (24.12.2010 11:25:11)

jinak to co popisuje vypada na nake obcasne ruseni na lince, stara TV nebo naky jiny spotrebic, takze tvuj vyblitek na adresu TO2 je zcela mimo. Drtiva vetsina stezovatelu jsou paka jako ty. Vite houby jen nadavate na poskytovatele. A BTW TO2 je pro firmu ve ktere pracuji konkurence.