Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Poskytovatelé > Internet v zapadákově

Internet v zapadákově

zooh (21.7.2013 23:45:10)

Dobrý den, pokud byste mi někdo dokázal poradit budu neskonale vděčna. Máme chalupu, bývám tu ted hodně často a jednou bych se sem chtěla přestěhovat - ale... pracuji přes internet a pro práci potřebuji alespoň trochu rychlý internet. Ale - není tu nic. Mám tu jen mobilní internet a to ten nejpomalejší, rychlejší tu prostě není u žádného operátora. Babička mi řekla, že v ulici je normálně natažená pevná linka - jen není svedena až do domu. Odpověď O2 - pro tuto lokalitu nejsou služby internetu na doma přístupné. UPC samozřejmě taky. Tak ještě co mne napadlo byl satelitní internet, který je sice drahý jako blázen ale dejme tomu. Aspoň něco. Ale... to bych zase musela mít jejich parabolu, což mi prostě babička nedovolí - protože tu už jednu parabolu máme, takovou starší od UPC, kterou si kdysi babička koupila od UPC a potom si ji přenesla sem a má na ní prostě satelitní televizi (nějakou tu uplně základní s pár programy takže za ni nic neplatí). Ale nemůžeme mít na chalupě prostě přimontované dvě paraboly, to by to tu vypadalo jako u marťanů. Takže - lze na tuto parabolu chytat i internet? Napadá vás nějaké řešení pro mě? Nechápu že ve 21 století je takový problém sehnat kvalitní internet. Ano, je to zapadákov, chalupová osada. Ale spousta lidí už tu i bydlí, jsme hned u velké silnice, kousek je Mělník a Česká lípa a jenom pár km je obec Dubá, kde je samozřejmě internet uplně normální. Proč mi O2 teda neřekne, my vám ten kabel svedeme (jde třeba o 5m) ale bude vás to stát 10 tisíc? Já bych jim je dala! Protože bez rychlého internetu tady nemohu bydlet, to není výmysl závisláka na internetu, ale potřebuji jej k práci. Je to nutnost. Nebo kdyby řekli, ať se jim upíšu na 20 let? Nechápu proč je to takový problém, když jim chci dávat peníze. Opravdu tomu vůbec nerozumím a nevím co mám dělat a jak tady internet najít. Je to: Bukovec, Dubá - okres Mělník. Kdyby vás napadlo co mám dělat nebo kde se ještě zeptat, protože já už opravdu nevím... budu vděčná.

anonym (22.7.2013 08:57:17)

Dobrý den Obec Dubá, okres Mělník má nyní dostupný internet 3G - Telefonica O2. Je možné objednat na zkoušku USB modem ( něco jako flešku ) do počítače. Zkušební doba ( na vyzkoušení zařízení ) je 14 dnů. Celková pořizovací cena zařízení by byla asi 400 Kč. Jestli chcete vědět více, zavolejte na mobil 720 759 525. pan Martin Moravec, Telefonika O2.

zooh (24.7.2013 11:47:15)

Dobrý den, děkuji za nabídku odstěhovat se do Dubé ale já mám na mysli lokalitu o několik km vedle, kde bohužel rychlý internet není od žádného operátora (tedy ten mobilní) a od O2 tu není ani téměř žádný mobilní signál. Váš USB modem mám, ale internet tu nešel skoro nikde chytit takže nakonec jsem zvolila mobilní internet od jiného operátora. Bohužel je to ten nejpomalejší a jiný tu není :(

denis.prague@gmail.com (29.11.2013 13:51:08)

já si myslím, že tenhle bude fajn http://www.o2.cz/osobni/internet-na-cesty/

Milan (7.12.2013 17:54:34)

Dobrý den napište prosím celou adresu i psč a můžeme společně najít vhodného poskytovatele