Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Poskytovatelé > FUP - UPX x ADSL

FUP - UPX x ADSL

nett (18.8.2004 11:28:31)

Nevíte někde, jaká pravidla FUP uplatňuje UPC po kabelu? Zajímá mě kdy a jak zpomaluje. A zda nevíte o nějakém rozumném (myšleno cenou) připojení jiným způsobem, kde by nebylo tak "drsné" FUP, aby mohlo protéct i pár GigaB (>10GB) měsíčně bez velkého omezení? Potřebuju pro práci z domova. Děkuji moc za reakce.

Licho (18.8.2004 20:46:42)

Neslysel jsem ze by nekoho UPC "zpomalilo", a to znam dost stahovacu.

Anonym (19.8.2004 14:17:10)

Cituji z podmínek na http://home.ces.chello.cz/faq.php: " Q: S jakými aktuálními změnami se mohu setkat u jednotlivých nabídek vysokorychlostního internetu chello? A: V minulých dnech naše společnost ztrojnásobila rychlost u své nejrozšířenější internetové služby chello classic a zdvojnásobila ji u dalších dvou nabídek. Nové rychlosti jsou nyní následující: u chello classic je downstream 768kb/s a upstream 128 kb/s, u chello plus představuje downstream 1024 kb/s a upstream 256 kb a u chello professional se downstream zdvihá na 1536 kb/s a upstream na 384 kb/s. Ceny za jednotlivé nabídky chello se přitom nemění. Společnost se současně rozhodla využít článek 4.12 Všeobecných podmínek pro poskytování veřejné telekomunikační služby přístupu k síti Internet a přijala následující omezení: Těm uživatelům, u nichž objem přenesených dat během měsíce přesáhne množství 5 GB (chello classic), resp. 15 GB (chello plus), je společnost oprávněna snížit s okamžitou účinností přenosovou rychlost. Rychlost může být snížena vždy od data překročení objemu v příslušném měsíci, a to do konce měsíce. Služba tedy nebude, třeba na krátkou dobu přerušena a data přenášená nad obvyklý rámec nebudou zpoplatněna, jako je tomu u některých jiných společností. Všechna opatření mají za cíl jediné. Zlepšit a zkvalitnit službu zákazníkovi - umožnit mu rychlejší a pohodlnější stahování dat bez jakýchkoliv dodatečných nákladů např. na telefonní linku. Současně ho mají chránit před agresivními zneuživateli sítě, kteří stahují desítky a stovky GB a narušují kvalitu připojení." Mě samotnému se nestalo, že by mě omezili, jednou jsem to vytáhnul až na 80GB. Teď jsem se zklidnil a měsíčně tak okolo 25GB. Mám chello classic. Možná to také závisí na lokalitě, ale myslím si že je to jenom takový tržní tah, protože kapacita sítě by snesla jistě určitě daleko víc připojených lidí a několikanásobně vyšší rychlosti.

Anonym (21.8.2004 21:35:23)

tedy bylo to teď o prázdninách, tak možná mají dovolenou a nekontrolujou to

Prober (22.8.2004 08:15:56)

Bych řekl že to má na starost automat, nebo si představuješ že tam někdo sedí, kouká na monitory a sleduje kdo to prošvihne a tomu zmáčkne knoflíček a tím omezí rychlost? ;)

Anonym (22.8.2004 12:06:46)

V tomhle případě si to tak představuji, protože nikde není stanoveno při kolika GB ho zkrouhnou a u lidí které zpomalili to bylo pokaždé při jiném množství dat. Myslím, že automat vyhází nějaký seznam největších stahovačů a oni si potom vyberou.