Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Poskytovatelé > Problem MSN MESSANGER

Problem MSN MESSANGER

reno (23.8.2004 13:54:47)

Chtel bych porosit o radu. Jsem připojený přes kabelovku(Forcomnet) a při pokusu uskutečnit hlasovou komunikaci programem MSN Messanger nedojde ke spojeni, přitom posílání textu v obou směrech je bez problémů. S programem Skype přitom hlasová komunikace funguje. Že by nějaký firewall u pokytovatele?

Nargon (23.8.2004 15:13:27)

Je jisty, ze to spojeni je necim blokovano a muze to byt firewall u tebe, tveho ISP, ISP toho druheho nebo Firewall toho druheho. A program Skype a MSN Messanger asi nekomunikuji na stejnych portech a stejnych protokolech, proto jeden jde a druhy ne. U toho Messengeru bych rekl ze nekde na ceste neni povolen UDP port, protoze port TCP se pouziva spise na jednorazove akce, ktere prenaseji malo dat. Typu: navazat spojeni, poslat zpravu, atd. Samotny UDP port se pouziva pro posilani vetsiho mnozstvi dat bez prerusovani spojeni.

msn messanger (24.8.2004 13:19:55)

Dik za ochotu! Můžes mi prosím ještě sdělit, jak zjistit, jestli můj poskytovatel (kabelovka Forcomnet a oni udajně přes havla) používá firewall a jestli je tu možnost nějakého nastavení?(asi same běžné věci ale já jsem nováček). Jsem připojený přes síťovku na modem Webstar, používám Win XP.Dík

Nargon (24.8.2004 14:14:05)

No tak zaprve bych vypnul ten integrovanej firewall ve Win XP, neptej se me kde, protoze to nevim XP nemam. Zjistit jestli pouziva firewall no chtelo by to nejakej program, kterej by zkousel komunikaci na vsech portech s nejakym serverem, kterej nema zadnej firewall, nebo tam bezi ten samej program, ale pochybuju ze nejakej takovej program existuje. Ale nejjednoduzsi bude napsat mail nebo zavolat na tu kabelovku.

MIKI (26.8.2004 11:21:48)

pokud vim, u MSN musis mit real IP, pokud ti adresu pridelil jenom servru providera, tak to nepujde. je tam jiny system prenosu dat. takze pokud je toto problem, pouzij Yahoo nebo Skype.