Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Poskytovatelé > ADSL v Ostrave

ADSL v Ostrave

Roman Skornak (6.11.2003 19:10:24)

Zdravim, chci si zridit pripojeni internetu v Ostrave pres ADSL, ma tady nekdo nejake zkusenosti jak je to z pripojenim u ruznych poskytovatelu? Diky za kazdy tip.

Prober (6.11.2003 19:58:02)

Jsem u Volný (COL) na 512/128 a zatím to celkem ujde, pokud to ale nutně nepotřebuješ, tak raději vyčkej. Momentálně s agregací je to o ničem ;(

Jirka (6.11.2003 22:45:01)

V současné podobě adsl vřele doporučuju dát ruce pryč a to hodně daleko. Poslední dobou mám download okolo 20 kbps, semtam to vyskočí na max 100 (není problém naměřit 7,7 kbps (993 B/s), pingy do 200 ms se ztrátovostí 10 procent a upload nepoužitelný - prostě mail delší jak 150 kilo neodešlu, nějaký upload na ftp jsem zkoušel dvakrát, než jsem se nasranej odešel dívat na televizi. Nextra 512/128, Ostrava - Hrabůvka

Takže Nextru nebrat? Vel (7.11.2003 07:48:50)

Kde presně v Hrabuvce? Taky jsem v Hrabůvce na ul. Krakovská a zvažuji připojení 512 možná 1024 přes Contactel. Ale ještě čekám, kolega ma mít připojení activovane cca do 3 dnů tak uvidím jak mu to půjde. Co se týče Nextry slyším převážně kritiku. Jiny kolega ma Podu a je na moji ulici sice přesně na druhem konci a ten má max. 250 Kb. Ale nějak moc rapidně dolů to prý zase nejde. Takže to by ještě zatím ušlo i když to je 50% slibovaného. Není to na stahování extra dat ale na brouzdání netem to je v pohodě. Hlavně aby s tím už konečně něco udělali. Jinak budem muset než se v OV-Jih rozhoupe na kabelovce, což dle slyšení má být zapojováno od 1.1.2004, ale začít se má na Pískových dolech, takže na mou otázku kdy se dostanou na mou ulici byla odpověď může to být z kraje roku, ale taky i na konci :-), což mě docela pobavili.

Jirka (7.11.2003 10:04:20)

V hrabůvce kousek za radnicí. Co se týká výběru ISP, tak dříve nebo později všichni naberou zákazníky a bude to to samý jako u nextry, ikdyž limity na to mají taky vliv. Ale pokud nechceš stahovat, tak už bych do toho vůbec nešel, protože já jak surfím, tak čekám minutu na stránku, ale jak vícelinkově stahuju, tak mi to dá 56 kB/s, což už je docela fičák (maximum). Prostě v týhle chvíli, dokud se něco nezmění nebrat - blbě aplikovaná agregace dělá právě to, že pár lidí stahuje na maximum a ostatní mají 10 kbps. Když se nevyřeší tohle, tak to nikdy nemůže normálně fungovat. A kabelovka? Ta na internet kašle, pět let je bombarduju mailama a telefonama, že když budou tak zahálet, tak potem až to spustí, nebou mít zákazníky, kteří mezitím přejdou na mikrovlnu nebo ze zoufalství na to šílené ADSL. Podle mých posledních informací se má hrabůvka připojit na internet do konce roku 2004, což už je stará pohádka -celých těch 5 let to mělo bejt do konce roku, na počátku příštího roku a ještě není nic. V době, kdy se začlo mluvit o Karnevalu, ujištovali mě, že to tady začnou připojovat od října, pak do konce roku, pak na jaře a teď už říkají ten konec roku 2004 (zatím, určitě se to zase posune). Obrázek si udělejte sami. Závěr: ADSL je produkt monopolní firmy, který ISP pouze přeprodávají a zajištují tak svou reklamou, svými službami zisk českému telekomu a pokud se nezmění způsob agregace (že lze dostat maximum i když rychloměry ukazují 15 kbps), tak NEBRAT...

Roman (7.11.2003 10:15:19)

To nechápu, když stahuješ, tak Ti to jede a když jsi na NETu (prohlížíš stránky tak ne?) to přeci nedává smysl. Samozdřejmě, že taky budu stahovat ale ne nějake brutální kvanta, v práci mám 2Mb takže to nepotřebuju, doma chci mít hlavně trvalé připojení k netu tak abych mohl brouzdat kdykoliv příjdu, protože , když jedu přes modem tak náklady jsou okolo 1.000,- ale to se samozdřejmě vyhýbám špičce. A navíc chceme to ADSL využít čtyři (na jedné lince) všichni hlavně na brouzdání a to znamená cca do 400,-Kč na jednoho. Jestli to chápu pak pokud by se do domu dostalo třeba i těch 200-250 na 512Kb , pak pro ty čtyři to vystačí v pohodě, horší to jepokud to padá až někde pod 100, pak už by to bylo stejné jako modem ne-li pomalejší, nicméně jde o to že člověk musí někde začít a nejde jen čekat. A s lidma se zase nedomluvíš aby dal každý měsíčně třeba po 1000,- dražší instalační poplatek a jít přes jiné řešení. Takže nezbývá :-( nic jiného než to ADSL a jsme opět u stejného.

Jirka (7.11.2003 10:44:08)

Přesně tak. Když prohlížím stránky, tak je to pomalejší jak na dial-up modemu, když stahuju přímo přes iexplorer, tak to jede tak okolo 3 kB/s (25 kbps), to je jednolinkové stahování. Když začnu stahovat speciálními utilitami, tak podle toho, kolik mám těch "linek" (threadů) to jede rychleji, například když stahuju v download acceleratoru čtyři soubory naráz, každý čtyřmi thready, tak mám celkový přenos 3*4*4 = 48 KB/s (384 kbps). Je to jen příklad, ale takhle to zhruba v této chvíli funguje, což je pěkně naprd, protože jak toto spustím, někomu nutně musím užrat pásmo a on čeká na zobrazení stránky před monitorem jak pako, že už musím bejt tak nekulturní. Ale pokud chceš sdílet s dalšími uživateli, tak bych v tomto viděl výhodu, ponevadž nemusíš nijak složitě řešit shaping, jelikož právě to výše popsané zajišťuje celkem dobré rozdělování pásma, pokud se nepoužívají ty stahovací utility. Jenom bych taky doplnil, že pokud si budou lidi tenhleten "směšný" produkt přihlašovat dál a dál, tak se telekom bude ohánět spokojenými zákazníky, novými uživateli a nic s tím neudělá. Jo a eště kdyby sis nakonec kvůli nelimitům vybral nextru, tak nepočítej s tím, že se ti podaří jen tak odeslat mail s trošičku delší přílohou (více jak 100 kilo).

Petr Borecek (7.11.2003 11:22:50)

Ja to mam uz od dubna a vazne radim ruce pric hodi se to jen na stahovani jak uz bylo popsano, online hry hruza stream video v haji a co je nejhorsi Ctc porad meni podminky jak v druhu sluzby a jeji specifikace tak i ty technicke nikdo nevi co bude za mesic smlouva je car papiru ve kterem nemas nic zaruceny krome toho ze musis zaplatit.Kdovi treba bude po novem roce zas povyna migrace se slevnenim na 300,- mesicne , ale bude to mit hacek limit na 1.5 G a Ctc zas bude troubit do sveta jak levny Net to provozuje a snazi se podporit rosireni broadbandu.

Roman (7.11.2003 12:50:40)

Vy taky jedete pres NEXTRU? No on-line hry me zas tolik netizi, jsme ctyri, jak jsem psal nize, kteri to potrebuji spise pro brouzdani NETem a obcasne stahovani. Jde o to mit pevnou linu pro ctyri lidi s pausalem mesicne okolo 400,- tzn. mesicne do 1600,-. A to je momentalne tak maximum co se da do toho pustit, takze neocekavam zazraky, ale jestli to je bidne i takhle teda pro surfovani pak ani takto. Ale jake reseni najit, pres telefon prosurfuji daleko vice nez 400,- a nejsem on-line, takze babo rad :), je to hruza , tady v tom state ve state aby si clovek vsechno zjistoval sam a firmy jen hrabou prachy a prachy za co nejmensi usili.

Jirka (7.11.2003 14:12:47)

Poopravil bych slovo "firmy" - telekom je jedna "firma" a k neprospěchu všeho eště monopolní. :-((

Vraána (7.11.2003 19:15:58)

http://www.bluetone.cz/main.php?lang=1&pageid=2000&press=14 Pokrytí http://www.bluetone.cz/main.php?pageid=12026&lang=1

Roman (10.11.2003 09:27:34)

A mate s bluetone angel nejake konkretni zkusenosti?

Vaána (10.11.2003 19:21:50)

Ne, jsem mimo pokryty sektor.

Roman (11.11.2003 10:07:51)

No ja uz jdu do toho, nastesti jsem zjistil ze tam mam znameho, ktery rekl co a jak. Neni to sice uplne taky super, ale je to jine reseni nez ADSL, je to bezdratem na 3,5GHz, ja mam primou viditelnost na Hostalkovice tak to jde. Pry to chodi okolo tech 250 a hlavne co je ze maji agregaci 1:20 a o neco drazsi agregaci 1:10 coz uz je daleko lepsi a tusim ze maji taky lepe vyreseno deleni kdyz se tam nachrli vice stahovacu, je tam nejake pomerove deleni paketu ci buh vi co, ktery to pak snizuje a upravuje tak aby pro vsechny byl i pri velke zatezi jeste znatelny provoz. Sice cena je asi o 500,- mesicne vyssi nez ADSL, ale radeji si priplatim. Takze uz jsem myslim s vyberem poskytovatele vycerpal vsechny moznosti a snad kapnu na dobre reseni, tak jsem zvedav. Do tydne mi ma prijit technik na promereni signalu a pak do tydne realizace toz uvidime co se stane :) budu kdyz tak informovat.