Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Poskytovatelé > Jakého poskytovatele v síti ČTelekomu? A 512 nebo 1024?

Jakého poskytovatele v síti ČTelekomu? A 512 nebo 1024?

Marek (21.11.2005 18:41:47)

Docela se mi líbily ceny různých poskytovatelů přes Telenor nebo ČRa. Ale do Karlovejch Varů ani jeden nevede :( Tím pádem se mi dost omezily možnosti výběru. Všechno je najednou tak o 300Kč dražší a já začínám přemýšlet jestli si přece jenom neobjednat 512kbps. Nebo víte ňegdo o nějákym 1024kbps připojení při paušálu do 800 vč dph, paušálů, a kdo ví jakejch ještě výmyslů??? Díky moc, Marek P.S.: Na neomezenosti nezáleží, stejně se po 10GB aktivuje to FUP či co... :)

Anonym (21.11.2005 20:45:10)

"paušálů, a kdo ví jakejch ještě výmyslů???" No megabit za 500Kč opravdu neseženeš (300kč za tel linku)

Marek (22.11.2005 08:22:34)

Takže si k ceně kterou vidim na dsl.cz musim přičíst 19%DPH a ještě navíc 300Kč za telefonní linku? A co gdyž nechci telefon, gdyž budu mít vlastně jenom modem? Jakýho poskytovatele mi obecně doporučujete? Díky moc, Marek

Anonym (22.11.2005 18:39:36)

jj přesně tak + 19% DPH. Kam asi tak to ADSL zapojiš ??? Musíš mít pevnou linku a platit českému telecomu tarif na kterém se dá provozovat ADSL to jsou ty od 300kč výš (z něčeho ta žlutá obluda musí žít, když přes ní už nikdo nevolá) Všichni poskytovatelé (ONLY ČT tarify) jsou skoro stejné a liší se jen drobnostmi, takže si to pořiď zrovna od telecomu aspoň se nemají na koho vymlovat

Zajda (22.11.2005 08:33:50)

A Telenor ani ČRa nepovede. Smiřte se s tím. Nejsme lukrativní oblast. Malý zájem ze strany spotřebitelů.

Anonym (22.11.2005 09:57:48)

Ještě že existuje Český Telecom, který zavádí i do oblastí kde nevydělá, ale počkejte, až v zalidněných oblastech budou CRA.TLN,COL... täk se bude hodně zdražovat, nebo si na ČTU budou muset uvědomit včas, a všem daji povinost zavaděl ADSL i do meně obydlených oblatí(a když nezavedou tak sebrat licenci), pote zdraží všichni, ale ne o totik (přip to někteří vzdají, protože nebudou s cenama konkurenceshopni), nebo se bude na každou přípojku dělat ceník zvlášť, a města budou mít ceny na cca 10% vesnic.

Zajda (22.11.2005 14:27:45)

Máte poněkud zjednodušený a dalo by se říci až socialistický(dát za povinnost zavádět ADSL i do méně obydlených oblastí) pohled na věc, což je hodně neštastné. Vše je otázkou peněz. Musíte si uvědomit kolik to stojí Telecom a kolik to stojí alternativního operátora, který chce unbundlovat linku. Na místě je zcela překopat cenové hranice a podmínky pronájmu či odkupování místních smyček. Telecom nemá za povinnost a nikdy neměl nikam zavádět ADSL(taky to dlouho brzdil). Proč je tedy vpředu před ostatními operátory? Protože vlastní 99,9% místních vedení a vyplatí se mu to neboť jsou jeho. Protože nejsou stanoveny zákonné mantinely které by tržní nádor(bývalý státem uzákoněný monopol,nyní faktický) zlikvidovaly. Koho chleba jíš, toho píseň zpívej. Tak pracuje ČTÚ.

A (23.11.2005 12:00:20)

... nastesti uz nezijeme v komunismu a tak povinnost neco zavadet pro komercni firmu nehrozi ... nejde o licencni nebo neco podobneho, je to otevrene konkurencni prostredi, treba vznikne dalsi firma, ktera si otevre LLU business prave postaveny na malych DSLAMech a bude pokryvat lokality jako KV. To by ale nesmely byt tak vysoke poplatky za kolokace a hlavne setupy jednotlivych linek. Nebo jinak, ono i Telenor treba by to udelal, ale bude residentni zakaznik platit treba 3000 Kc za zavedeni ADSL? to se mu libit nebude.

Anonym (25.11.2005 08:27:28)

Jenže tady neni konkurence, a ani s přistupem ČTU nebude. Tržní prostředí funguje tak, že když je něco drahe, a já to jsem schopen zajistit levnějc, tak to začnu zajišťovat. Drahe dráty? Natahnu svoje a nabídnu levně. - vydělam. Ale u nás to je tak že operatoři křičí: "Telecom je drahej ČTU nařiď mu nižší ceny".A co udělá ČTU? Nařídí nižší ceny, místo toho aby řekl - tak si natahněte dráty, umíte to zajisté levnějc. Zkrátka - Alternativce považuji za příživníky, a považovat je za ně ně budu tak dlouho, dokud mi nenatáhnou vlastní dráty, nebo třeba optiku, a nenabídnou nižší cenu. PS: Ten hlupák, kterej ke mě přišel, představil se jako zaměstnanec Českeho Telecomu a nabízel levnější volání, a pote vytáhl smlouvu s hlavičkou TELE2 se ještě hodně dlouho neposadí.

Zajda (25.11.2005 09:18:28)

Pokud je tady někdo hlupák tak jste to i vy Anonyme. Tahat nové dráty by bylo naprosto nerentabilní. Telekomunikační operátor spíše zbuduje(nebo pronajme si temné vlákno) nový páteřní spoj mezi městy pomocí optiky na 100km než aby přiváděl dráty ke každému potenciálnímu zákazníkovi po 1-5km ve městě. Ono je to todiš mnohonásobně dražší. Víte vy vůbec kolik stojí metr výkopu,stavební povolení,povolení majitele pozemku, úplatky pro místní zastupitelstvo,úplatky pro politiky? Tržní anomálie vznikla už za komunismu kdy prostě natažení všech drátu zaplatil stát(respektive všichni občané) - žádná konkurence, jeden státní podnik. Pak zde byl státem uzákoněný monopol - z mého hlediska opět chyba, pan Stádník bude zřejmě jiného názoru;) Čili od začátku zde nebyly stejné podmínky pro alternativce a pro dominantního operátora(ať se zove jakkoliv). Proto musí zde opět zasáhnout stát aby tuto konkurenci zadržující chybu napravil a regulujícím orgánem - ČTU situaci napravit nařízením LLU a úpravou cenových a právních podmínek.

Myšel (1.12.2005 04:06:53)

Pokud někdo telekomunikacím vůbec nerozumí a celkovým smýšlením je socialista/komunista, nesmíte se na něj zlobit, že píše bludy. Vysvětlování nepomáhá.. :o)

jiný anonym (1.12.2005 06:52:47)

obávám se, že na toto téma jsme tu diskutovali dost a dost...z kabelů, které tu tehdy byli (ano i ty od Hitlera) už skoro žádný není a modernizace ústředen na státem nařízenou úroveň rovněž nebyla zadarmo. Jiště, pronajmout si darkfiber je pro alternativce zajisté výhodnější, ale na darkfiber si toho moc nepřipojí bez dalšího vedení. Proč si ho tedy nenatáhne sám? A pro telecom to musí být rentabilní tahat nové dráty do novostaveb? Jak je možné, že UOHS dal telecomu pokutu za neco, co je na nasem trhu zcela bezné (mobilní operátori, banky, pojištovny...)? Dnesní trh je pokrivený, ale rekl bych, že nejvíce toho zneuzívají alternativní "operátori" typu TELE2 a Tiscali

Anonym (25.11.2005 12:53:34)

tak pod todle se můžu jenom podepsat, alternativci akorát křičí aby ČTU vzal telecomu dráty a dal je zadarmo jim, samotným se jim investovat nechce. A když se někde staví nové domu a všichni tam tedy mají rovné podmínky, tak síťovat to má zájem zas jen Telecom, prostě jsou to paraziti.

PzVPanther (23.11.2005 12:17:25)

Do 800 s DPH(vcetne pevne linky) se u 1MBit nedostanes ani nahodou(to ani u Telenoru) a u 512 taky ne.Jedine 128ka od zlutyho moru, coz je ovsem trochu lepsi modem.Nebo nejaka 256ka u alternativniho operatora(Telecom ji uz nema v nabidce).