Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Poskytovatelé > Co si o tom myslite ;-)

Co si o tom myslite ;-)

BigMike (10.5.2006 16:58:04)

Dlouho jsem mel internet pre modem. Bylo to vlastne jedine pripojeni, ktere v nasi lokalite existuje vyjmo GPRS. To mam do ted. Dial-up byl moc pomaly a drahy, tak jsem s mamkou zaridil GPRS od T-Mobile za 832 bez zavazku. Ted hlavni vec. V unoru jsem zaslechl, ze v nasi lokalite Zluty dabel planuje ADSL. Nedalo mi to a musel jsem si to overit. Je to pravda :-) V nasi lokalite skutecne bude ADSL. Ale kdy??? v nasem verejnem mesicniku, ktery vychazi kazdy mesic bylo, ze do 14 se lze pripojit vysokorych...........ADSL. to bylo zacatkem brezna. 30 brezna jsme s mamkou objednali sluzbu od Zluteho dabla 2Mbps ideal. Sluzba je uskutecnitelna az 4.4.. Rikam si, ze se to muze stat. Je 4.4. ale sluzba nikde. Zkousel jsem si overit sluzbu na internetu a zase mi vypadlo, ze az 18.4.. Zacali mi dochazet nervy a volal jsem na linku zlutaska. "operatorky" oblbovacky se mi snazili nacpat do hlavy, ze CT usilovne pracuje na zrizeni sluzby a probiha technicke setreni. Dale mi zacali rikat do telefonu, ze nevi kdy bude sluzba spustitelna. Nechapu CT proc nabizi sluzbu, ktera nejni v dane dobe realizovatelna. Ted tresnicka na dort. Dneska prijdu ze skoly a maminka mi predava do ruky balicek a na nem logo CT. Co myslite, ze to je. Je to ADSL modem. Rikam si proc to posilaji. Volam na linku a do telefonu mi je receno, ze sluzba stale nefunguje. Ze pro me nejni misto na DSLAMU:D to je for co????Operatorka mi chtela vecpat do, ze pro me nejni misto a cekaji na rozsireni:D Problem je, ale v tom ze zadny DSLAM tu ete nejni:D protoze nase lokalita na nej ceka. Nikdo z nasi lokality nema stale zrizene ADSL. Mila slecna mi proto nabidla jako nahradu zadarmo pripojeni pomoci dial-up. Na to se ji muzu tak akorat vy... Takze CT mi poslal modem, ktery mi bude hodne dlouho lezet pod posteli kvuli nefunkcni sluzbe. Proto jsem se rozhodl sluzbu zrusit a pockat si do cervna nez tu nektera firma zaridi Wi-fi. Melo by to mozna slapat za 14 dnu. Takze radsi wifi nez zluteho dabla. Privitam kazdou pripominku, nazor a klidne i vlastni pribehy se zlutym dablem:->

Anonym (10.5.2006 19:07:31)

Jsi vůl.ADSL u tebe bude,ale postavení DSLAM chvíli trvá a služba je většinou nabízená už v předstihu aby se mohlo zřizovat hned jak se postaví zařízení.Protože to ještě není,tak ti nabídli dialup zadarmo do doby než budeš mít ADSl a ty jsi to odmítl.Jsi vůl,co by jiní za to dali.Jdi do wifi,ty nedočkavče,ale pak nebreč až budeš mít velký ping a malou rychlost.

BigMike (10.5.2006 20:30:42)

1) CTc nema nabizet sluzbu, kterou v dane dobe neni schopen zridit. 2)K cemu mi bude pomaly dial-up, ktery me po 3 hodinach uzivani vykopne. To je rychlejsi GPRS od T-mobile. 3)Nad wifi fakt brecet nebudu. Je to poskytovatel jehoz sluzby jsou hodne kvalitni. Neznam cloveka co by si na ne stezoval. A prosim nenadavej mi;-) Ptal jsem se na nazor a ne na nadavky. diky

Anonym (11.5.2006 01:05:03)

1) Je naprosto logické, že se nejdřív nabídne služba a potom podle počtu zájemců se rozhodne o konkrétní realizaci. Pokud přirovnám k wifi, ty by si snad nejdřív investoval do zřízení AP a potom teprve začal zjišťovat, jestli to někdo chce?? 2) Nikdo tě to nenutí využívat. Naopak je docela sympatické, že když ještě není ADSL, tak ti nabídnou kompenzaci. Je ale pouze na tobě, jestli si počkáš, nebo ne. 3) Proč sis tedy objednal ADSL od ČTc, když tam máš tak super WiFinu? Trochu se bojím, že tenhle příspěvek vznikl proto, že je teď moderní nadávat na ČTc. Ale za co jim vlastně nadáváš ty? Že v tržně nezajímavý lokalitě postaví zařízení za několik milionů korun a že když se jim to nepodařilo v předem slíbeném horizontu, že ti nabídli bezplatnou kompenzaci? Nebo za co vlastně?

BigMike (11.5.2006 20:13:52)

Uz jsem to vyresil. Dosel jsem na CT a vyresil to. Chyba byla u operatorky. Jinak kdyby jsi cetl dobre tak by jsi se docetl, ze ADSL mam objednano od 30. brezna a o Wifi jsem se dozvedel pred tydnem. To je uz jedno. Uz se to vyresilo. Je spokojeny CTc i ja :-) PS. proc jinak myslis, ze lidi nadavaji na CT??? ;-) jinak jestli mas ICQ tak mi pisni na mail a muzeme o tom pokecat.

Anonym (11.5.2006 22:59:44)

Proč myslim, že lidi nadávají na Telecom? No dobře... Pokusím se to nějak sepsat. Začněme tím, že v každé skupině zákazníků je určitá skupina, která je a priori nespokojená (zatím je jedno, z jakého důvodu). U ČTc je to tak veliká skupina proto, že má 6x víc zákazníků než všichni ostatní ISP dohromady (v oblasti ADSL). Proto je to také nejvíc slyšet. Ale oni lidi nadávají i na ČRa, nextru, GTS, Netway, Netbox... Prostě je to tak. Ve této skupině je potom několik dalších skupin. První a největší je ta, která nadává z neznalosti. Upřímně řečeno, kolik z těch 350k lidí, co mají ADSL ví, co si vlastně platí? A nemyslím tím teď samozřejmě technologický pricip xDSL služeb. Většina těchto lidí si myslí, že si platí "neomezený přístup na internet 24 hodin denně". Jenomže tak to není. Ti lidé si platí to co mají ve smlouvě a jejích dodatcích a přílohách. Přece nemůžeme brát reklamní slogan jako bernou minci, že? To že každá reklama klame je snad všem doufám jasné. Jako příklad poslouží člověk, co si zřídí na komerčním ADSL internetový obchod a pak se divý, když mu to dva dny nefunguje a ISP mu řekne... "na vyřešení poruchy máme dle smlouvy 5 dní a vůbec nás nezajímá, o kolik vy za tu dobu přidete..." Další skupina lidí ví naprosto přesně, co si platí, ale nelíbí se jí to. Chce za svoje peníze víc než má dostat. Typicky všichni, co nadávají na FUP a pod. Jak už tady někdo poznamenal, poskytovat připojení není sociální služba. Prostě jednou jsou podmínky takové a šlus. Argumentace "bržděním vývoje internetu v Čechách" jsou vůbec nejhumornější. V Čechách není broadband tolik rozvinutý jenom proto, že tu není nikdo, kdo by ho používal (nikdo berte jako hyperbolu, míněnou z pohledu lidí, kteří na tom vydělávají). No a poslední skupina jsou lidé, kteří nadávájí oprávněně, protože jsou poškozeni lidským nebo systémovým sleháním. A těch je, to mi věř, opravdové minimum. Osobně bych řekl, že

Sergey (12.5.2006 01:02:39)

Ještě bych doplnil další velmi početnou skupinu lidí, kteří nadávají vždy a úplně na všechno (asi takový národní sport) a kdyby dostali připojení k internetu zdarma, zase na tom budou hledat vši a stěžovat si, že by jim měl ISP ještě platit.

BigMike (12.5.2006 09:37:49)

To je sice pravda, ale nezapomen, ze jsme Cesi ;-) Krast, lhat. slibovat tot je heslo politiku. A podle toho se narod ridi

BigMike (12.5.2006 09:36:14)

Naprosto te chapu a souhlasim s tebou. Mnoho lidi , ale zkus se vzit do moji situace. Kdyz se dovolas na jejich linku a kazdej operator ti rekne neco jineho.Nejvic mi nastvalo, ze operatorka mi rekne " uvas to zatim nejde cekame na rozsireni DSlamu". No a kdyz mi znamej poradil, abych zapojil modem a ozkousel to.....Tak to nahodou jde. Volam na linku a tam mi reknou "jde vam to od vcera". Nerikej, ze by te to nestvalo. Jinak ja s FUP pocitam a nic proto tomu nemam..kdybych chtel bez FUP musel bych si sahnout hluboko do penezenky. Dalsi vec od ktere bych chtel slyset tvuj nazor. Myslis, ze CT nebrzdi rozvoj internetu? Proc jsme s porovnami s jinymi staty EU na bázi DSL stale drazsi a mimo EU prumer??? Jak s cenou tak i kvalitou?

Anonym (12.5.2006 09:55:15)

CTc rozhodne vyvoj internetu nebrzdi. Hlavni brzda je CTU a neschopna konkurence. Kdyby CTc nemuselo davat ceny dle regulacnich rozhodnuti a kdyby nebyl povinen byt vzdy drazsi nez alternaticvci tak by treba mohl nabidnout podstatne zajimavejsi sluzby.

BigMike (12.5.2006 11:19:57)

Takhle do hloubky ja tomu nerozumim. Jenom jsem rekl svuj nazor. Jinak mas asi pravdu.

BigMike (12.5.2006 11:37:20)

Jinak k tomu Telepointu. Dik za radu. Ale ja jsem mel informace primo z technickeho prostredi. Mam znameho.

Anonym (13.5.2006 13:14:26)

Kdosi tady o pár příspěvků výš napsal studii o tom, proč lidi nadávají na ČTc. S tím se dá souhlasit. Jen bych to doplnil o pohled z ekonomického hlediska. Při průměrné mzdě (a kdo ji má?) chce Telecom za připojení, na které by se nenadávalo ("Chce za svoje peníze víc než má dostat. Typicky všichni, co nadávají na FUP a pod. Jak už tady někdo poznamenal, poskytovat připojení není sociální služba.") 1/10 čistého průměrného příjmu! A to je spodní odhad! Když připočtu všechny ty jejich "balíčky" a hlasovou službu, kterou mnoho lidí nechce, tak je to ještě větší podíl čisté mzdy, který ČTc za službu, na kterou láká reklamou (jděte s dobou!), chce. Nese*e to jenom ty, kteří jsou vysoko nad průměrnou mzdou. Pro ty je pokuta 10 tisíc za vysokou rychlost na silnici přiměřeným rizikem. Sockami samozřejmě pohrdají a ve stylu arogantů z ODS doporučují - tak se víc snažte! To jen na dovysvětlení toho, proč někdo nadává na Telecom.

Anonym (13.5.2006 13:56:17)

Je to tak! Připojení 2048/256 s FUP 8GB za víc jak 1.200 Kč je prostě drzost monopolu! Po týdnu jsem na 128/128, tak bodejť bych nebyl nas...! Že si můžu objednat za dvojnásobnou cenu totéž bez FUP? To můžu, ale pak už nebudu jíst - prostě na to nemám. Ta nas*anost lidí spočívá v tom, že očekávají podle reklamy něco jiného, než pak dostanou - ubohé uvozhřené připojeníčko kousek nad úrovní dial-up za dvanáct stovek. Žádné neomezené surfování, sledování televize ...., jak nabízí reklama! Tak tejden, a dost, to už ti, socko, stačí! A konkurence? V Praze, Brně, Ostravě..., jsou Radiokomunikace, ale to je podobný podnik jako ČTc. Ano, souhlasím : "CTc rozhodne vyvoj internetu nebrzdi. Hlavni brzda je CTU a neschopna konkurence. Kdyby CTc nemuselo davat ceny dle regulacnich rozhodnuti a kdyby nebyl povinen byt vzdy drazsi nez alternaticvci tak by treba mohl nabidnout podstatne zajimavejsi sluzby."

Anonym (13.5.2006 16:16:49)

Ne, je to Telecom kdo brzdi konkurenci (spolu s CTU), Telecom vzdycky prece muze snizit velkoobchodni cenu, pak snizi cenu alternativci a Telekome ji take posleze snizi (a zustane drazsi nez konkurence). Je to vse jen o kalkulaci u Telecomu!!! Nehlede na to, ze muze zlepsit sluzby napr. PODSTATNYM navysenim limitu na FUP....

Anonym (13.5.2006 17:21:42)

A kdo nutí konkurenci překupovat od ČTc? Ono je to jednoduchý říct... No jasně, my nemůžeme nic dělat, protože telecom je drahej... Ale konkurenci je to JEDNO. Jim setrvalý stav vyhovuje. Jak je jinak možný, že jenom v ČR je přes 20 providerů ADSL?

Anonym (13.5.2006 17:33:58)

mozna jim to vyhovuje, zase na druhou stranu asi kazdej musi uznat, ze stavet paralerni telefonni infrastrukturu je proste kravina, ktera se nikdy nevrati.... takze se to resi aspon pres LLU (ale to zase selhava CTU pri regulaci), no a ve vetsich mestech aspon kabelovka (ktera je temer vzdy o rad vyhodnejsi nez ADSL od Telecumu)

Anonym (13.5.2006 17:36:34)

Neschopnost konkurence je jedním z podstatných důvodů toho svrabu, ve kterým jsme. Pro všechny agenty ČTc, kteří tady obhajují (snad) svého chlebodárce : Objednal jsem si ADSL 512/128 koncem srpna 2005. Měli u toho po 2GB FUP (64/64), po týdnu FUP nulovali. K tomu nabízeli ExpresKlik - za 60 Kč si člověk mohl vynulovat účet k FUP a ještě 24 hodin jet 1024/256. To mně maximálně vyhovovalo a tak jsem si to koupil! Na podzim zrušili ExpresKlik, v únoru 2006 s bombastickou reklamou zavedli rychlost 2048/256 (neměl jsem bohudíky problém s převodem, jako někteří) a FUP (8GB) nulují po měsíci. Takže jsem po týdnu v prd*li a jedu na 128/128. Takže celej pokrok je ve zvýšení rychlosti z 64/64 na 128/128 bez možnosti to jakkoliv změnit, kdybych potřeboval. No a abych jim nekřivdil, tejden jedu na 2048/256, to se podívám i na TV a stáhnu tak dva filmy, než se vzpamatují. A za to všechno chtějí víc jak 1200 Kč. Ještě něco chcete vysvětlit, agenti od ČTc?

Anonym (13.5.2006 18:06:40)

Možná bych ti vysvětlil, že za těch 1200,- máš nejen připojení k internetu, ale i pevnou linku. Jinak, že ti nestačí FUP, protože si sem tam stáhneš dva filmy, je jenom a jenom tvůj problém a pokud ti to vadí máš 2 možnosti. Změnit službu, nebo nestahovat filmy.

Anonym (12.5.2006 10:02:05)

..."kdybych chtel bez FUP musel bych si sahnout hluboko do penezenky"... - chtěls napsat "mamka by musela sáhnout" ?! A víš o tom, že existují prodejny Telepoint a Telepoint Partner? A že tam mají mnohem lepší informace o situaci v místě, než operátoři na infolince?

BigMike (12.5.2006 11:23:31)

S maminkou platim net napul. A zarizeni jsem taky kupoval za sve. Nejsem zadnej synacek, ktery kdyz si dupne tak ma vsechno ....privydelavam si uz od 14 na brigadach. A na vsechno co jsem si chtel koupit jsem si musel vydelat!Telefon, pocitac, NTB...vsechno.... A zrovna lehkou praci nedelam. Jinak u nas je situace s penezma trosku slozitejsi, ale to tu nebudu rozebirat. Kdybych nepotrboval internet do skoly, tak bych ho nemel.

Anonym (12.5.2006 12:36:55)

Ono to zase má víc rovin. Samozřejmě, že každá firma do jisté míry brzdí technologický vývoj. To je naprosto přirozené. Ono totiž, když se investuje do technologie A, tak do technologie B se investuje až se investice z technologie A vrátí. Jeden důvod už tady někdo napsal. ČTU a neschopná konkurence. S tím naprosto souhlasím. Konkurence ale není zas tak neschopná, jak spíš líná. Už teď v podstatě celkem slušně rejžuje, tak proč se snažit. Druhý důvod, který brzdí rozvoj broadbandu v Čechách jsou imho samotní uživatelé. Resp neexistuje v současné době nic, co by motivovalo většinu uživatelů, aby chtěli mít vyšší rychlost. Vyšší rychlost chce mít dnes v podstatě ten, co stahuje třeba z DC, nebo pár vyjímek, co sleduje třeba streamované video. Popř. nějací profi pařani. Ale jinak nikdo. Neexistuje tady prostě poptávka po službách založených na vysokorychlostním připojení. S největší pravděpodobností za to může nízká počítačová gramotnost u nás. Většina lidí, co totiž má DSL je ráda, že "si prohlídne nějaký ten internet a pošle poštu".

Tiger (10.5.2006 19:18:54)

Kolik ti prosimte je?Podle toho co jsi napsal tak 14? Neni postaveny DSLam, objednavku ti vemou klidne mesic predem, do te doby nez DSL zprovozni ti nabidnou zdarma dial up.Ale uzij si skvelou WI-FI(kterou stejne nekdo zridi na pripojce ADSL, na kterou jsi cekal) :-)))

Anonym (10.5.2006 20:07:19)

Tat tak, už jsem hovořil s člověkem, který nadával že mu ADSL nefunguje a jak on to má vysvětlit svým 30 zákazníkum, s tim že on je take poskytovatel a že tomu rozumí, že je ODBORNÍK, a ať si to dá telecom dopořádku. Za cca týden jsem snim mluvil znovu, po 3 dnech k němu prý došel mechanik od ČTc a dal mu adapter do zásuvky(moc se k tomu přiznat ale nechtěl).

BigMike (10.5.2006 20:40:31)

Vetsinou kdyz si neco objednas, tak cekas, ze to taky bude fungovat. Ani nechci poskozovat kvalitu sluzby. Mam zdroje, ze ADSL na vesnicich funfuje dobre. Jediny co mi stve je neochota CTc a prodleva ve zrizovani. Jinak co by jsi si vzal ty. wifi 512 s agregaci 1:20 bez limitu za 300Kc nebo DSL 2048 s 8 GB agregaci 1:50 za 712Kc + hlasovy tarif. PS: ty jsi nejaky psycholog, ze odhadujes muj vek na 14 let???jinak 14 mi doopravdy nejni:D jinak dik za nazor. Doufam, ze odpovis zase nakou chytrou odpovedi.

Tiger (10.5.2006 21:25:29)

Moc bych se divil kdyby u WI-FI byla agregace 1:20, na 99% to je sdileni a to je sakra rozdil.Ale neburu ti tve zapaleni pro WI-FI, treba budes mit stesti a bude slapat k tve spokojenosti.Ja bych do neoverene WI-FI rozhodne nesel a bral radeji ADSL........ K tomu veku, prislo mi ten prispevek jak breceni pubertaka, tak sorry. BTW o kolik jsem se seknul(ve veku)? :-)

Anonym (10.5.2006 22:42:29)

Myslím, že jsi mu tak nejmíň 2 roky přidal :-)

BigMike (10.5.2006 22:52:56)

To ti teda pekne dekuju:D Doufam, ze si to myslel ironicky;-)

Anonym (10.5.2006 21:35:27)

Proč asi wifi zprovozní až v červnu? Nejspíš proto, že někdo čeká až bude dostupné ADSL, třeba IE Extreme, koupí si 4 Mbit variantu a nasdílí jí přes wifi polovině "Zapomenuté Lhoty"... PS: tvůj věk odhaduji tak na 13!

BigMike (10.5.2006 22:23:13)

OMG. UZ jsem psal, ze je to firma, ktera uz ma pres 500 spokojenych zakazniku. Firma se jmenuje Simelon. A dela providera v Písku. Jestli vis vubec kde se nachazi. Fakt nevim, kde ten vek furt beres:D priste tam napis o par let min. At je to zajimave. Jinak nebrecim. Nemam k tomu duvod. A tento prizpevek jsem sem napsal jako dlouhé čekání na službu a vyjadreni neschopnosti CTc ;-) providera si muzes overit na adrese http://www.simelon.net Kdyby to byla komunitni sít, tak bych do toho nesel:o) to je jasny. Bye...a dobrou noc pane psychochytrolín

Anonym (10.5.2006 22:29:45)

Písek? To znám, máme ho na dvoře celou hromadu, zedníci ho dávají do malty!

BigMike (10.5.2006 22:56:51)

Hmmm. Ted zase pochybuju ja o tvoji inteligenci. Radsi bez makat misto tech delniku! docela by jsi to potreboval;-)

Anonym (11.5.2006 07:13:51)

si z tebe dela srandu, to nepoznas?

Anonym (11.5.2006 08:31:44)

On? Ne!

BigMike (11.5.2006 19:19:35)

Ten smajlik na konci ti nic nerika vid???:-)

Anonym (14.5.2006 02:33:35)

:) to jsou teda zdroje :DDDD , ADSL není CDMA ;)

Anonym (10.5.2006 19:55:24)

NIC, je to moc dlouhý na čení. Nemáš zkracenou verzi.

tatik (10.5.2006 20:09:06)

ja cekal pres 2 mesice a bylo mi to celkem jedno ted uz pres rok valim pres CT a zatim pohoda:-))

BigMike (10.5.2006 20:47:04)

Ja si celkem nestezuju. Jenom mi stve jak CT zachazi se zakaznikama. Dalsi vec je ta prodleva ve zrizeni. Jinak mi je to celkem jedno. Mam nonstop pripojeni pres GPRS od T-mobile. Slo mi jenom o princip. Co je lepsi?? Platit 832 za GPRS nebo 712kc za ADSL a nebo wifi 512 za 300kc...a to vcetne neomezenych dat. Mno je to vas nazor, ale ja jdu teda urcite do te wifi