Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Poskytovatelé > Contactel/ GTS Novera - ukonceni

Contactel/ GTS Novera - ukonceni

Jan Svoboda (7.6.2006 11:30:08)

Ahojte, rusil jsem pevnou linku a nejspis budu muset platit dalsi dva mesice GTS za ADSL, takze pokud to jde a je to vubec mozny, nabizim nekomu, ze mu za nejakou symbolickou castku prenecham 2Mbit (1.6realne) 10GB/mes. kredit a to do 31.7. s pevnym IPckem resp. prihlasovaci udaje. Takze kdo ma na lince synchronizaci, a ISP GTS pres CTc poskytnu mu prihlasovaci udaje. Myslim, ze by to melo jit, alespon pres Contactel urcite. Aspon nekdo by z toho neco mel, kdyz uz to musim doplatit...

Anonym (7.6.2006 12:30:44)

Služba ADSL je vázaná na telefonní linku,takže tím,že někomu poskytneš svoje přihlašovací údaje nic nezíská,ale ty můžeš mít ještě dost velký problémy,pokud tvoje přihlašovací údaje použije k trestnému činu.Do ukončení smluvního vztahu jsi za zneužití těchto údajů zodpovědný ty.Mimochodem,pokud zrušíš pevnou linku na kterou je vázané ADSL,tak ke dni fyzického zrušení linky se zruší i ADSL.

Jan Svoboda (7.6.2006 15:39:26)

Vazany to k tomu urcite neni, to bud v klidu. Overuje te radius, kterej jebe na to z jaky ses linky, pro nej jsou podstatny prihlasovaci udaje. Pokud zrusis adsl, dal ti ty prihlasovaci udaje fungujou, jinak by ISP porusoval to co ti ma poskytovat, coz je to jediny za co alternativcum platis. Testoval jsem to kdysi s Tiscali, je to vsude stejny. Pravni aspekty sou mi jasny, v tom mas pravdu Anonyme.

Anonym (7.6.2006 22:24:00)

To sice jo, přihlašovací údaje budou fugovat. Tz radius ho ověří. Jenomže všechny další parametry, jako třeba agregační skupina, rychlost, FUP jsou vázaný na tel. č. A to vezme za svý pří rušení pevný linky, ergo, bude zrušená i ADSL.

Anonym (12.7.2006 16:03:00)

Pokud to byl Contactel, tak ten overuje pres RADIUS po zadani jmena/hesla i z jakeho tel. cisla se zakaznik prihlasuje a pokud to nesedi, tak overeni odmitne. Zamezuje se tim ruznym podvodum. Jini ISP to asi nedelali, Contatel vsak ano. Nelze tedy pouzit login na jine DSL lince.

Anonym (18.7.2006 22:18:40)

Já bych měl dotaz na podobné téma. Ruším tel. linku od Českého Telecomu kterou jsem používal mj. pro internetové připojení (DialUp) přes bývalý Contactel (služba RazDva) nyní GTS Novera. Nyní mám bezdrátové WiFi připojení k internetu a proto to původní DialUp už nepoužívám. Na serveru Contactel/GTS Novera mám ale stále e-mailovou schránku a mám tam uložené i některé moje stránky a byl bych rád kdybych to tam mohlo zůstat. Zajímá mne zda Contactel/GTS Novera mi e-mailovou schránku a moje stránky nezruší když nějakou delší dobu nebudu využívat jimi poskytované internetové připojení. Nevíte někdo jak to s tím je?

František (18.7.2006 23:35:32)

Také mám u býv. Contactelu (GTS Novera) e-mailovou schránku a free webhosting, ačkoli jejich dial-up připojení (ani ADSL) již déle jak 1,5 roku nevyužívám. Zatím pro udržení uživatelského konta stačilo používání (vybírání) e-mailové schránky.

Anonym (19.7.2006 09:31:11)

Záleži asi na tom co mají v podmínkách a zda nějak kontrolují zda se někdo připojuje k internetu přes jejích servery. Snad mi e-mailovou schránku a stránky které mám na jejích serveru nezruší.