Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > Problem s IP adresou a portem

Problem s IP adresou a portem

Andys (14.7.2006 11:45:51)

Mám takový problém, vlastním ADSL 512/128 (IEX) s modemem ASUS TI4631, a mám aplikaci, která vysílá do internetu data přes IP adresu a port. Potřebuji aby se na mě připojil jiný uživatel s internetu, ale napíše to pouze stránka nebyla nalezena. Normálně se to zadává http://"IP ADRESA":"PORT"/"NÁZEV SOUBORU".

Nargon (14.7.2006 12:47:30)

Opet ten stejny problem tisickrat zodpovezeny. Napisi to tedy po tisici a jedne. Problem s natem. Kdyz pouzijete verejnou IP dostanete se na router (ti4631) nikoli na pocitac(e) za nim. Dokud routeru nereknete aby neco co prijde na vami zvoleny port posilal do site na nejaky pocitac, tak to vsechno zahazuje, protoze nevi co s tim. Musi se nastavit NAT. Tady je to u kazdeho vyrobce (a casto i modemu) ruzne. Hledejte NAT, Virtual server, PortForward... Az najdu manual, tak mozna napisi presnejsi postup.

Nargon (14.7.2006 13:00:22)

Takze jsem to nasel. Je to jen opsane z manualu, tak to snad bude fungovat. 1] vyberte vnější spojení (například internetové spojení) z okna Home 2] Advanced, Port Forward 3] Do LANIP vyplnit IP toho pocitace. 4] Vybrat User, new a vyplnit port vasi aplikace. A take popisek. 5] pridejte toto pravidlo pres tlacitko ADD>6] kliknete na Apply 7] Tools, System Commands, Save All To by mohlo stacit. Jisty si tim nejsem, kdyz nemam ten router po ruce a manual neni jednoznacny.