Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > modem xavi a provoz hubu

modem xavi a provoz hubu

Hanys (31.7.2006 17:10:31)

Na svem pocitaci jsem provozoval dc hub,po koupi tohoto modemu jsem se chvili potrapil s nastavenim portu...Ve sve domaci siti 10.0.0.1-10.0.0.4 se pocitace na hub vytvoreny na kteremkoli pocitaci v siti připoji bez problemu,s lidmi s vecni uz je problem.Bud se nepripoji,nebo se pripoji vzdycky az napodruhe.Nekdo mi radil,ze pry ten modem zahazuje stare pakety a ze s tim nic nenadelam.Prosim o radu.

Petr (31.7.2006 20:27:42)

Pokud na modemu máš (nebo budeš) mít natrvalo připojenej jen jeden PC, můžeš na modemu nastavit ZIPB: popis od autora (jméno už nevím), jinak popis ne nachází i někde na dsl.cz, stačí hledat: Vychazim z nastaveni v normalnim "routovacim" rezimu. 1] zkontrolovat jestli na PC prijmate IP z dhcp serveru (vetsinou to prijmate) 2] Pokud v bode 1 neni problem tak je zbytecne kontrolovat jestli dhcp server na modemu je zapnuty. jinak je potreba ho zapnout. 3] home - kliknout na PPP-0 a v dalsim okne na tu "tuzku" pro editaci. Nastavit status na StartOnData 4] services, nat - nastavit disabled 5] services, bridging - podivat se jestli nastaveno Interface name na eth-0. (Pripadne pridat) a pak kliknout na nejake Enable/Disable o kus vyse. 6] na dalsi strance Nastavit enable u ZIPB, vse ostatni disable. 7] Nyni by melo stacit ulozit nastaveni do modemu a restartovat. Pripadne ve win jeste pouzit ipconfig /renew pro nove zizkani ip z dhcp. a bude verejna ip az na sitove karte. A nemelo by byt spojeni nicim blokovano. Teda, je mozne vyuzivat firewall v modemu, coz se muze hodit. Ale stejne je dobre nastavit SecureLevel na NONE aby to neblokoval a blokovat to jen firewallem v PC.

Petr (31.7.2006 20:29:23)

Myslím, že autorem je Nargon

Hanys (31.7.2006 21:35:54)

Prosim te,jestli je mozne me kontaktovat na icq,nebo skype ohledne tohoto problemu,ja totiz treba vubec nevim jak mam vyresit prvni bod tveho postupu.Diky