Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > Problemy s iniciaci spojeni na Zyxel Prestige 650

Problemy s iniciaci spojeni na Zyxel Prestige 650

Zajda (25.2.2004 03:02:21)

Jiz dlouhou dobu mam problem se zahajenim spojenim na $SUBJ. Problem je v tom ze pokud z nejakych duvodu prerusim spojeni tak se mi ho podari navazat treba az po triceti minutach ve dne a v noci se mi ho nepodari navazat vubec.Ani reset adsl modemu routeru nepomaha. Zkousim to nekolikrat a nic. Musim vzdy zavolat na hotline Nextry a spojeni mi tak po cca.20 minutach naskoci a je to pak bez problemu. Synchronizace probehne v pohode, modem si zjisti bitstream ale vse uvizne na navazani PPP over ATM spojeni. To neni Up jak ma byt ale Idle. Navic nenaskoci Link Control Protocol ktery je dulezity pro predani informaci o spojeni(protokol,IP adresa, brana a tak).Zustane li jen u resetovani spojeni tak je situace stejna. Problem je zrejme na DSLAMu(popripade jeho komunikaci s SSG) kteremu zamrzne PPP. Zadny timeout to nebude. Navic v logu je chyba 3001 ktera dle vyrobce znamena ze nod nepodporuje prichozi volani coz podporuje moji teorii s problemem na DSLAMu ktery PPPoA obsluhuje.Zatím koumám ještěna různými možnostmi zákysu někde v síti ATM. Oporou mi budiž výborná skripta z FELKu(neprijemna matika nikdo tam nechodte nic se tam nenaucite, fuj!). Po spojeni jiz neni problem a router je stabilni.Zatim preckal zatim vsechny moje pokusy o schozeni softwaru :) Nicmene volani kvuli takove prkotine mě obtěžuje a určitě i helpdesk(který vždy zbudím asi v jednu ráno).Samotná procedura spojování (nepočítám boot routeru) by měla trvat tak tři sekundy ale namísto toho trvá včetně telefonního hovoru více jak půl hodiny :-/ Mate někdo podobne problemy?

Zajda (25.2.2004 03:32:20)

Blbost jsem napsal a dobře mi tak mám chodit brzo spát. Měli jsme k dispozici testovaci mini DSLAM který emuloval i PPPoA(což mě zblblo, takhle to nemůže u ČTc fungovat) ale v tomto případě PPP rozbaluje až SSG takže si to opravte:). Takže problém je na SSG a tím pádem vzrůstá pravděpodobnost postižení mnoha dalšéch uživatelů.

Pavlis (23.2.2009 09:27:10)

ahoj Zajdo,mam dotaz zase ohledne pripojeni, jestli nebudes vedet. Poridila jsem si modem zyxel prestige 650hw kvuli tomu, ze jsem chtela mit pripojenej jak pevnej pocitac , tak i pres wifi notas. \jenze kdyz jsem oddelala puvodni modem zyxel 600 a dala tento novy, tak to proste nefunguje. Na pevnem pc mam windows XP a vsechno mam pripojene spravne, nevis v cem by mohla byt chyba ? nevim ani kam bych mohla zavolat pro nejakou technickou pomoc. diky moc pavlis