Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > Používáte někdo TMSS (Trend Micro Security Services)?

Používáte někdo TMSS (Trend Micro Security Services)?

Bob (31.8.2006 12:02:48)

TMSS je bezpečnostní software/hardware, který je standardně dodávaný spolu s některými modely routerů Zyxel (např. typ Prestige 661HW-63). Jedná se o kombinaci bezpečnostního hardware (v routeru, nejspíš jen nějaké rutiny firmware) a software, který musí být nainstalovaný na každém LAN PC, které má být TMSS chráněno (to má formu ActiveX controlu). Dle manuálu se jedná o dost komplexní ochranu proti virům, spyware a všemu možnému dalšímu malware.... Dále to prý také hlídá, zda je software nainstalovaný na počítačích LAN up to date, atd.. atd... těch funkcí má mít tento bezpečnostní doplněk ještě daleko víc. Používáte to někdo? Pokud ano - jaké s tím máte praktické zkušenosti? Je to kvalitní ochrana, nebo např. freewarový Avast! či AVG je lepší? PS. Omlouvám se, že jsem tento příspěvek také omylem vložil do obecné debaty...

Bob (31.8.2006 12:34:15)

Tak beru příspěvek zpět. Právě jsem zjistil, že spolu s routerem je koupené pouze právo na 60-ti denní evaluation verzi, navíc docela očesanou. Po dvou měsících je třeba začít platit.... Tak to ať si to klidně strčí do.... ;)

Anonym (31.8.2006 12:36:42)

No to se podívejme, on někdo chce peníza za to co vytvořil.Že se nestydí - FUJ.

Bob (31.8.2006 13:23:42)

Číst zjevně umíte. Teď vám ještě zbývá naučit se čtenému textu také rozumět. ;) Jde o to, že TMSS je firmou Zyxel nabízen jako nedílná součást jejich routeru, jak jsem ostatně napsal. Je také finanční rozdíl mezi routerem vybaveným TMSS a identickým routerem bez této služby. - tzn. nákupem routeru s TMSS za tuto službu již platíte. Navíc, v podrobném manuálu k routeru Zyxel není ani zmínka o faktu, že spolu s routerem kupujete pouze 60-ti denní evaluation verzi. - Toto jsem našel naprosto náhodou, až po té, co jsem se prokousal webem www.trendmicro.com, kde toto info také není podáno jednoznačně. Jde tedy o to, že jsem naopak zaplatil za pouhou evaluation službu. Kdybych věděl, že se jedná o pouhou evaluation verzi, tak samozřejmě pár stovek ušetřím a koupím router bez této služby! Takže, ono je to přesně naopak než jste chetře plácnul - někdo chtěl peníze za službu, kterou nedodal! Máte pravdu, že je to projev nesolidnosti.

Anonym (31.8.2006 13:59:28)

Tak si kup modem, který službu nepodporuje, pote si kup službu, a následně sežeň modem který službu podporuje. Ono to bude asi takto:Modem podporuje službu, a aby sis jí mohl vyzkoušet tak má bezplatně k dispozici Demo dane služby, Ty se potom rozhodnež zda ti služba vyhovuje či nikoliv, pokua ano, tak si jí koupíš. - co se ti na tom nelíbý? PS: navíc v tvem prvnim přispěvku naznačuješ že to je pacene:"Je to kvalitní ochrana, nebo např. freewarový Avast! či AVG je lepší? "

Bob (31.8.2006 15:06:55)

Nikoliv vašnosto. Kdyby bylo na webu Zyxelu či Trend Micro jasně deklarováno, to, cos právě teď vyplodil. Tak bych si pouze koupil modem bez podpory této služdy a dále bych se celou záležitostí už nezabýval. Tudíž bych ani nikdy netoužil po žádném dokupu dané fíčury. JENŽE, Zyxel i Trend Micro celou záležitost prezentují tak, aby na první pohled vyvolaly dojem, že spolu s routerem zákazník kupuje také standardní službu TMSS. Opakuji - o faktu, že se jedná o pouhou ořezanou verzi na vyzkoušení, není ani v podrobném manuálu ani užbleptnutí! Mé srovnání a Avastem a AVG jsem napsal jen z toho důvodu, abych se ujistil, zda TMSS (který jsem považoval už za zaplacený nákupem routeru) mi nabízí vůbec nějakou přidanou hodnotu.... Zda se touto službou mám vůbec zabývat, nebo zda ji jednoduše mám rovnou hodit do koše. - přesto, že jsem ji považoval za zaplacenou. ;) Abych to shrnul pro osoby s malým bufferem: Zyxel i Trend Micro cudně mlčí o faktu, že spolu s routerem si zákazník platí pouze ořezanou verzi antiviru, určenou k pouhému otestování. Tím zákazníka matou. Přirovnání pro osoby s nedostatečnou představivostí: Je to stejné, jakobys např. koupil auto vybavené GPS. Veškeré prospekty by vychvalovaly možnosti navigace pomocí tohoto vbudovaného GPS. Totéž by ti tvrdil dealer. Nikde by nebylo ani slovo o nutnosti dokupu DVD s mapou. Teprve po zaplacení auta bys zjistil, že GPS chybí datové DVD. Dealer by ti po reklamaci suše řekl - Jó milej pane, to si eště musíte to datový DVD dokoupit. A vono to stojí více než celá ta vaša Džípíeska. ;) Ty bys nejspíš otevřel šrajtofli a v předklonu DVD dokoupil, viď?!

Anonym (31.8.2006 16:23:15)

Tak to s tou GPS je celkem hezke přirovnání, ale ono to tak taky je - koupíš GPS, a máš k tomu "nějake mapy" Chceš jine - kup si je.Chybí ti dálnice, kterouti před 4 měsíci otevřely pod oknem - ony ty mapy jsou sice stare 2. měsíce, ale uzávěrka byla před 3 měsíci, ale v německu, české mapy jsou 6 měsíců staré - kup si aktualní, budou za měsíc. Krom toho pokud ti někdo prodává GPS, tak to neznamené, že i s mapama. Pkud někdo nabízí GPS s mapou Česke republiky, tak se ti taky nepovede vyreklamovat že tam neni mapa Japonska. Jinak pořád nechápu: Ty jsi koupil modem kvuli tomu že má TMSS, a potom zkoumáš jestli ti to k něčmu bude? Osobně postupuji opačně. 1) Zjistim zda mi funkce k něčemu bude. 2) Pujčim si zařízení, resp. koupim v prodejně dde mam možnost do x dní nepoškozene vrátit. 3) koupim si zařzení, přip. nevrátim( v tom připade že je smlova s možností vrátit).

Bob (31.8.2006 17:41:29)

Ad auto s GPS - Jsem rád, že se ti mé přirovnání líbí. Evidentně jsem tě odhadl dobře ;)). Jaště pozn. - Koupíš si auto s GPS a očekáváš tedy, že k němu dostaneš aspoň nějaké ty tebou zmíněné mapy. Neočekáváš ale, že je ten GPS zcela bez map, příp. že je vybaven pouze 60-ti denním testovacím a náležitě očesaným softwarem, který po uplynutí dvou měsíců odmítne pracovat úplně. A pokud jej chceš používát dál (a nechceš aplikovat crack...), tak už musíš platit..... Pokud by to takhle doopravdy bylo, tak bys zřejmě minimálně očekával, že tě dealer na tuto záležitost upozorní a že to také bude zmíněno v prospektech k autu. V případě, že by veškeré dostupné materiály k autu, i dealer jen cudně mlčeli, tak bys to předpokládám bral minimálně jako pěknou neserioznost, ne?! Jinak, je jasné, že TMSS nebyl primární důvod, proč jsem ten modem koupil, nicméně mohl jsem si vybrat mezi dvěma verzemi - levnější bez TMSS a dražší s TMSS. Vybral jsem si tu dražší s tím, že teprve dodatečně otestuji o co vlastně jde. Prostě jsem to tak udělal, knížecí rady typu - "měls to vrátit, apod...." jsou mi naprd. Prostě jsem to nevrátil. ;) Ad nepravdivé info o Zyxelu. najdeš ku příkladu zde: http://www.computershop.cz/eshop/default.asp?mtc=0&cls=stoitem&stiid=28565&stiplname=zyxel-prestige-662h-d3-adsl-2-2-router-security-gateway-4-port-switch- Píše se tam naprosto jasně: Network-based Anti-Virus The Anti-Virus scan engine inside the Prestige 662H provides users with a greater range of network security. It detects and eliminates virus and worm attacks from network entry points by scanning each incoming and outgoing e-mail (SMTP/POP3), as well as traffics from the Web (HTTP) and file transfer (FTP). Base on automatic signature updates, it provides real-time network protection against viruses and protects clients that are not already equipped with Anti-Virus measures. Nikde ani pípnutí o tom, že se ve skutečnosti jedná o pouhou 60-ti denní a navíc silně očesanou testovací verzi a za aktivaci je třeba dál platit. Totéž přímo na webu výrobce. Ale nechme toho. Já jsem jen chtěl zjistit, o co přesně se jedná a jak je ten TMSS vlastně kvalitní. Když teď vím, že Zyxel vlastně žádnou AV ochranu nedodává (v rozporu se svými prospekty a přesto, že si za TMSS nechává zaplatit), tak si jen tuto firmu zařadím mezi nesolidní výrobce, jejichž výrobky už nikdy víc nezahrnu do potenciálního výběru a dál na celou věc kašlu. ;)

Anonym (31.8.2006 17:57:26)

Hezky jsme pokecali, a nikdo se nam do toho nepletl, tak zase někdy ;-) PS: ma angličtina je velmi slabá, asi bych se měl jí ji učit (8 let mi bohužel stačilo jen na její základy :-(

Bob (31.8.2006 19:18:16)

;))) Ad ta anglická pasáž. Není to moc podstatné, ale píše se tam tohle: síťový antivirus Antivirové jádro obsažené uvnitř Prestige 662H poskytuje uživatelům vyšší rozsah zabezpečení sítě (networku). Dokáže detekovat a eliminovat viry, červy a útoky ze vstupních bodů sítě tím, že scanuje každý příchozí i odchozí e-mail (SMTP/POP3) stejně tak jako provoz webu (HTTP) a FTP. atd.... Prostě jen celkem nepodstatné reklamní texty. Důležité je jen to, že se všude jaksi zapomíná zmínit ten důležitý fakt, že se ve skutečnosti jedná pouze o 60-ti denní trial verzi.... ale to už se opakuji. ;) Jo, sorry za případné moje náznaky invektiv. Já jsem dost vznětlivej člověk. ;) Občas je třeba brát mě s nadhledem. :-)))

***** (31.8.2006 19:49:36)

Zkoušel jsem to, po dobu zkoušek poměrně použitelné. Nevýhody : drahé, zatěžuje to poměrně dost procesor routeru. Můj názor : Raději se chránit sám softwarově.