Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > DSL od Novery / nedakří se mi zprovoznit ...

DSL od Novery / nedakří se mi zprovoznit ...

Tommy (2.9.2006 22:02:38)

Ahoj, před nějakou dobou jsem si objednal DSL od Novery s ethernetovým modemem Zyxel Prestige 660R, minulý týden mi přišel jak modem tak mail že je služba zřízená. Dneska jsem se k tomu konečně dostal, ale ať dělám co dělám tak se mi to nedaří zprovoznit. Propojení modemu a PC je v pohodě, na administrační rozhraní modemu se bez problémů dostanu, a podle návodu který přišel na CD vyplním údaje (login/heslo co jsem dostal přes mail atd.) Problém se objeví na konci nastavování, kdy modem testuje funkčnost, přičemž testuje: 1) ADSL synchronization 2) ASDL (ATM OAM) loopback test 3) PPP/PPPoE Server Connection 4) ping default gateway Přitom první test projde (PASS), ale zbývající 3 nikoliv (FAILED). Asi 10x jsem kontroloval jestli jsem se někde neuklepl, zkoušel jsem i PPPoE (v mailu mi přišlo že PPPoA), ale furt nic. Na modemu svítí tři diody - Power zeleně, 10/100M oranžově, DSL zeleně, tj. modem funguje, spojení s PC jede na 100Mbit, a spojení s DSLAMem se podařilo navázat. Poslední dioda "PPP" nesvítí, takže modem nemá PPPoA nebo PPPoE spojení, ale proč, to ví jenom Bůh. Mám tři teorie: 1) ještě to nezapnuli 2) někde jsem zadal něco špatně (ale to spíš ne, několikrát jsem to kontroloval) 3) je špatnej kabel od modemu ven (je takovej divnej, ale já jsem ho nenatahoval), nicméně vzhledem k tomu že se modem úspěšně připojí k DSLAMu tak se mi to nezdá Tak nevím, ale než je v pondělí začnu otravovat tak si chci být jist že to není nějaká moje triviální bota ...

Anonym (2.9.2006 22:11:40)

Takže... Asi jediné, co můžeš vyzkoušet jsou testovací hesla ISP. Pokud to ani přes ně nebude fungovat, je dost pravděpodobný, že je někde špatnej konfig. Jenom pro jistotu můžeš zkontrolovat, jestli máš skutečně protokol PPPoA VC/MUX. Jinak, jak správně píšeš, tohle bude spíš problém konfigurace, než linky, protože jinak by ten modem měl problém se sesynchronizovat.

Anonym (2.9.2006 22:22:23)

máš nastaveno VPI 48 a VCI 8?

Tommy (3.9.2006 11:52:04)

No, to jsem nenastavil, nechal jsem tam default ... to by asi mohlo být ono, vyzkouším a uvidím.

Tommy (5.9.2006 00:55:28)

Hm, tak už to jede, ale neptejte se mne jak jsem to udělal, protože to sám nevím. Asi desektrát jsem to zkusil zprovoznit přes "wizard setup" toho modemu, ale pořád stejná chyba (i při nastavení správného VCI/VPI). Nakonec jsem ten modem natvrdo resetnul (pomocí takovýho toho speciálního tlačítka co se musí zmačknout něčím tenkým), a při prvním pokusu to naběhlo. Netuším co se mu nelíbilo předtím. Navíc stále nesvítí to poslední světýlko na modemu (PPP), ale asi to není potřeba když to teda internetuje.

František (5.9.2006 02:54:25)

Mám starší model Zyxelu (Prestige 650R-33) a poslední svítivá dioda je označena "PPPoE/ACT". Dokud jsem byl připojen přes Nextru (nyní GTS Novera) protokolem PPPoA (na platformě ČTc), dioda trvale nesvítila, stejně jako vám. Nyní při připojení od ČTc (O2) protokolem PPPoE svítí po nalogování trvale oranžově (problikává při ověřování login/pasword).