Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Plná funkčnost bude obnovena v nejbližších dnech. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > Nefunguje upload

Nefunguje upload

Martin (14.9.2006 21:10:07)

Nefunguje mi odesílání větších souborů tak od 1MB výš přes email, úschovny apod., ale před FTP a P2P funguje normálně. Když zkouším odeslat větší soubor přes email nebo úschovnu, začne se odeílat, ale pak se přenos skoro zastaví - v Connection Meter lze sledovat, že rychlost odesílání je nulová nebo kolísá kolem minimálních hodnot. Mám Sagem 840, Internet Express Ideal, Windows XP SP2 Nevíte někdo prosím, co s tím? Z bývalého Telecomu mi jen doporučili zkusit ethernetový modem (čímž částečně přiznali, že prodávají nefunkční šmejdy).

xengh2 (18.9.2006 16:32:35)

sqely, mam stejnej problem akorat ze me to nejede ani pres ftp - respektive jede, ale asi 50b za sekundu :\

Dave (24.9.2006 21:29:54)

Taky mi nejde upload. Nahraje se prvních párk kB a pak se to zasekne!!! Mám ADSL od Telecomu...

Anonym (24.9.2006 23:37:02)

musis si uvedomit ze rychlost uploadu je mala

Anonym (25.9.2006 00:41:20)

radiokomunikace - +60Kbps upload stabilně :D

jankop (25.9.2006 11:29:54)

Tak to máš hodně blbý, já mám cca 250Kbps a mám nejnižší nabízenou rychlost ČRa Premium. To bych se taky tvářil takhle kysele :D

David (25.9.2006 06:41:27)

Dám ti otázku - pojedeš-li v autě , řekněme Škoda 120, které ujede (v normálním provozu bez zácpy) pár km a pak zůstane stát na místě, je to podle tebe proto, že Škoda 120 je pomalé auto, nebo proto, že s tím autem není něco v pořádku? :-)

y2k (25.9.2006 09:52:55)

auto je pomalé to da preci rozum

Anonym (25.9.2006 23:33:13)

nebo dochazi kyslik, skrti se tak douho az spalovaci motor vypovi sluzbu

Anonym (2.10.2006 22:43:33)

K cemu kyslik ?

David (24.9.2006 21:54:06)

PING je v pořádku? Nekolísá? Já měl podobný problém někdy na jaře, na vině byl kolabující DSLAM, ke kterému "náležím", taky, prakticky nemožno odeslat cokoli většího, blblo (díky větší odezvě) občas i prohlížení stránek... Na vině může samozřejmě být i parodie na modem jménem Sagem Fast 840, ale třeba je problém i jinde... Kažodpádně bych zkusil ten ping (s parametrem alespoň -n 50, "pinknout" čtyřikrát nemá moc vypovídací hodnotu), případně test rychlosti na rychlost.cz, konkrétně test uploadu, ten co vím, taky kravil...

David (28.9.2006 18:30:27)

Furt nejede upload. Už neodešlu ani blbý formulář. Snad se zobrazí tohle... Nepomohlo ani přeinstalovat modem. Mimochodem modem mám AETHRA. Psal jsem mail na technickou podporu Telecomu - neodpověděli. Budu tam muset zavolat. Zkoušel jsem Speedtest uploadu a vůbec se neprovedl. Stránka se pořád načítala, ale nenačetla se... PING vyzkouším jak?

David (3.10.2006 19:06:12)

PING vyzkoušíš ve winech (xp) například tak, že dáš tlačítko Start - klepneš na Spustit, napíšeš do pole Otevřít příkaz cmd /tím spustíš příkazový řádek/ . Potom na příkazovém řádku napiš příkaz (například) ping www.seznam.cz -n 50 Vyjede ti 50 řádků s dobou odezvy na seznam.cz, pokud je připojení v pořádku, neměl by ses v průměru dostat přes 20ms, pokud to kolísá a blbne, případně se ztrácejí pakety, je to špatný... Jinak bych si někde zkusil půjčit jiný modem a prubnul to s ním, abys ze sebe nedělal blbečka na podpoře O2 a nakonec se zjistilo, že závada je na tvém přijímači :-) Na technickou podporu nemá cenu psát, protože je asi buď a) totálně zaneprázdněná b) pracovníci neumějí číst c) umějí číst, ale neumějí psát, takže neodepíšou :-) Zkus tam zavolat, "kusovky" zkus jen jednou, pokud nepomůžou, chtěj nadřízenýho (a piš si jména operátorů (hlásí se jménem) a časy volání) pro sestavení případné stížnosti, pokud to je chyba na straně operátora a oni ji nebudou schopni vyřešit nějak rozumně.

David (4.10.2006 20:02:09)

Tak už je to vyřešeno. Dnes se uráčila zavolat technická podpora... Poslali mi mailem prográmek, díky kterému jsem nepatrně zmenšíl velikost odesílaných paketů. Zatím vše jede, jak má :)

Anonym (5.10.2006 08:49:12)

Stačilo si taky přečíst toto forum kde se to už řešilo taky mockrát, každopádně je to problém tvého OS a použitého modemu