Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > Prosim pomozte mi nekdo s otevrenim portu pro eMulu na sraci CellPipe 22A-BX

Prosim pomozte mi nekdo s otevrenim portu pro eMulu na sraci CellPipe 22A-BX

dreamerCZ (17.1.2007 17:45:07)

Mohli byste mi nekdo, prosim, poradit jak na to. Tady uz nejaky navody byli, ale ja bych to potreboval opravdu polopaticky. Ktery cislo a kam zadat. Asi to bude nejaky to NAT Rule, ale ja to zkousel a eMula porad tvrdi, ze porty jsou nepruchodny :-( Tyhle veci jdou fakt kolem mne a vubec se v tom nechytam. Nebo mi, prosim, poradte nejaky jiny modem s Firewallem, kde se ty porty povolujou jednouseji a a logicteji? Je-li neco takovyho ;-) Tenhle modem me uz stejne sere, jelikoz mam problem i s torrentama a vubec s P2P. Navic v posledni dobe zlobi i stahovani jako takovy, jelikoz dochazi k nejakymu neustalymu prerusovani a ten modem kolikrat neni schopnej stahnout ani 5 MB jelikoz se to prerusi a kdyz server nepodporuje navazovani, tak je to vsechno v prdeli: Help please

Nargon (17.1.2007 20:27:29)

Tohle je to same co Xavi 8122r akorat po vyrobe tam byla nalepena jina cedulka typu modemu. takze navod tady: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/Xavi/x8121/eMule.htm (a smazat mezeru v linku) A duvod? Mala nat tabulka. Je tady toho pul fora, staci trosku hledat jestli chcete vedet vice. S P2P ma tento modem problemy a timto otevrenim portu to bude jeste horsi. Protoze se bude moci pripojit vice lidi a jeho nat tabulka se zaplni mnohem drive. A co se tyce 5MB dat tak je to blbost. Pokud k prerusovani nedochazi z duvodu te nat tabulky a P2P siti, tak by ten modem zatuhavat pri normalnim stahovanim z webu nemel.

dreamerCZ (17.1.2007 20:44:57)

Diky za ten navod. Co se tyka toho zatuhovani, tak bohuzel to proste dela. Nevim co je pricinou, ale faktem je, ze CRA mam od 01.01.06 a stahovani klasicky prez http nebo z ftp fungovalo normalne at s pouzitim nejakeho download manageru, nebo bez nej. Ale asi tak 4 mesice zpatky (nevim to presne) to zacalo najednou delat tohle a nevim proc. Zkratka dam od nekud Right click/Save As a zacne to stahovat, ale uspesnost dokonceni downloadu je znacne mizive. Jako kdyby dochazelo k nejakemu restartu, nebo jinemu preruseni. Nicmene byla by nejaka rada ohledne nakupu noveho modemu, u ktereho bych nemel prinejmensi problemy s P2P atd.? Predem diky.

Nargon (17.1.2007 22:31:41)

Zyxelem urcite neprohloupis. Ale tu verzi 660RU(1x eth, 1x USB) bych nebral radsi 660R(1x eth) nebo 660H(4x eth), pripadne 660HW(4x eth, wifi) tady by jsi melel mit problemy. Nastaveni je celkem jednoduche, je to stabilni modem, jen ta cena by mohla byt nizsi. Ale jsou to funkcni modemy, se kterymy nebudes mit problem.

Anonym (18.1.2007 11:38:36)

Dekuju za radu. Asi pujdu do toho 660R. Akorat me matou tema druhama. Maji 61C, 63C a 67C. Prakticky stejny vlastnosti akorat: 61C - Označení 61 znamená normu Annex A, tzn. připojení přes ISDN linku. 63C - Označení 63 znamená normu Annex B, tzn. připojení přes ISDN linku. 67C - Označení 67 znamená normu UR-2, tzn. připojení přes ISDN linku. Cili vsechny jsou urceny na ISDN linku. Tak co mam zvolit? A jeste jedna vec. Jak je to s tim Firewallem? U techto o nem nic neni, je to jen u tech co maj ty 4 pripojky jako napr. 660H-61. Musim tedy dokoupit k tomu R nejaky softwarovy firewall? Ja ted na to CellPipe mam nastaveny nejaky nastaveni, co mne pusti ven a nic nepusti dovnitr, nebo tak neco, delal jsem to podle nejakyho navodu. To na tomhle jde, nebo ne? Ja se omlouvam, ze se tak blbe ptam, ale jsem v tomhle fakt lama jak prase. Diky predem.

Nargon (18.1.2007 16:49:43)

Vzit 63C V cechach se pouziva norma AnnexB To ze tam pisou ISDN i u AnnexA je urcite chyba. AnnexA nelze pouzit na ISDN lince. prekryvaji se tam frekvence pro isdn telefon a upload adsl. A o norme UR-2 nevim vubec nic :)) Rozdil mezi 660R a H je ten ze v tom H je integrovanej 4 portovej switch. U toho R neni. Ale firewall maji oba a jsou uplne stejne. Vlastne kdyz k tomu 660R zapojis 5ti portovej switch tak mas uplne to same co je 660H. Na zyxelu je defaultne nastaveny ze vse pusti ven a nic dovnitr. Pokud si nejakej port (nebo rozsah portu) forwardujes tak ty pak pusti i dovnitr. Jeho firewall se nastavuje sam a nemusis tam nic delat. U toho cellpipe jsi musel nastavit forwardovani v natu a jeste vytvorit pravidlo v ipfilteru (nebo ho vypnout) aby byl pruchozi i dovnitr. U zyxelu je to velice jednoduche. Jednoduzsi nastaveni snad ani nejde udelat :D Jsou tam 3 policka pro zadani hodnot. Prvni port, posledni port (pro zadani rozsahu, kdyz zadate oba stejne je to jen jeden port) a IP adresa pocitace kam se maji smerovat. A to je vse. Tohle snad musi dobre nastavit i retardovanej clovek, pokud zna cisla portu a ip pocitace. U toho cellpipe jste mel urcite mnohem vice policek a chce to trosku vedet co nastavujete.

dreamerCZ (18.1.2007 18:09:33)

Dekuju. Hned jak budou prasulky, tak pujdu do toho Zyxelu. Snad tim vyresim i ty problemy s P2P. Potrebuju docela nutne rozchodit DC++ i emulu. A doufam, ze se vyresi i ty problemy s normalnim downem. Tak jeste jednou diky moc.

Harddox (21.1.2007 11:00:13)

Nebo skus si nekde pujcit modem :-).At vis na cem ses-jestli to neni linkou.U CRA pribiva sosacu no :-/. Ja mam edimax ar-7064+b a na men 10 kompu a jedeee .

Godmy (20.1.2007 01:04:43)

LOL .... kdyby nekdo precetl trochu clanku, tak vi , ze zminenemu Xavi jde pres telnet zvysit nat tabulka (coz je pricina padani) az 2,6x oproti standardu - samozrejme , ze to zmineny router zvlada ... (512) Jinak kdo nestahuje pres Torrenty , kde miva dostupnost vetsi nez 220napr. tak at si nedela starosti a hodi si s timto routerem (Xavi) omezeni (v pripadnych p2p klienttech - ! neplist si u DC++ pocet pripojenych useru a jejich seznam, to s tim nema nic spolecneho) na takovych 250 pripojeni - ktere v beznych pripadech nedate - tak je to v pohode a router nespadne.

Godmy (20.1.2007 01:05:30)

+ dobre nastavene timeouty