Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > Problémy s herními servery

Problémy s herními servery

KMK (27.1.2007 00:27:53)

Mám problém s routerem, pokaždé když v nějaké hře dám vyhledávat servery (Half-life, Counter-strike, Enemy Teritory)a najde jich to víc, tak mi spadne připojení. Nevíte jak nastavit router (mám xavi x8121r od telecomu) aby to neblokovalo ty servery? Díky.

Nargon (27.1.2007 10:40:46)

opravdu to je xavi 8121r? neni to nahodou 8122r? protoze tu prvni variantu snad telecom ani nenabizel. No kazdopadne ten modem trpi jednou vadou. Ma malou nat tabulku defaultne 180 zaznamu, to zrovna moc neni. Protoze pro kazdej nalezenej server, se vytvori novej zaznam. Lze ji rozsirit az na 512, ale ani tak si moc nepomuzes, pokud je serveru vice :) ale zkusit to muzes, tady v tom topicu je navod: https://www.dsl.cz/debata.php?vlakno=100671 A pak je tu jeste jedna moznost. Neprovadet NAT. Ale to ma jedno zasadni omezeni. Za ten modem muzes pripojit jen JEDNO zarizeni. Tedy jeden pocitac (pripadne jeden router a pak pocitacovou sit, s tim ze natovani dela ten router). V tomto pripade je potreba modem prepnout do Bridge modu a navazovat spojeni (PPPoE/A) z toho dalsiho zarizeni. A nebo modem prepnout do ZipB, pak spojeni navazuje modem a pres dhcp server vam preda verejnou ip adresu a nenatuje. pro nastaveni bridge se podivejte do manualu :) a hlavne musite vedet jestli to PPPoE nebo PPPoA umi to zarizeni, ktere bude navazovat spojeni. PPPoE vetsinou vsechny umi, i WinXP, ale PPPoA asi zadne :( A pro ZipB se muzete podivat sem: http://www.dslforum.cz/viewtopic.php?t=27

Anonym (27.1.2007 15:31:19)

Jo díky moc, pomohlo to. Zvětšil jsem akorát tu tabulku. To vypnutí NAT zatim nepřichází v úvahu, protože na ten router mám připojeno víc věcí, ale časem si budu možná kupovat wi-fi router. A ten modem je tedy ten xavi 8112r.