Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > Rozdíly V protokolu PPPoE a PPPoA ? .. VC a LLC ??

Rozdíly V protokolu PPPoE a PPPoA ? .. VC a LLC ??

Dalimil (29.1.2007 17:54:44)

Jsem od přírody zvědavý člověk, to ostatně hodně lidí. No ale k věci: rád bych zjistil jaké jsou rozdíly mezi protokoly PPPoE a PPPoA a dále mě zajmají rozdíly mezi VC a LLC? .. ovlivňuje vzájemné nastavení nějakým způsobem rychlost? stabilitu? odezvu? .. nebo je to jen standard protokolů pro růzdnorodé modemy aby se připojil opravdu každý? mě totiž fungují všechny kombinace...jak PPPoE s LLC, nebo PPPoE s VC .. taktéž s PPPoA .. mám Bluetone ADSL od ČRA.

Nargon (29.1.2007 18:18:28)

Rozdil mezi PPPoA a PPPoE je celkem jednoduchej. PPPoA je ppp spojeni po siti typu ATM, a PPPoE je ppp spojeni po siti typu Ethernet. A rozdil mezi VC a LLC, tady si nejsem vubec jistej, ale jde o to, ze LLC vytvori jeden komunikacni kanal a tim se odesila vse. a VC pro kazdou komunikaci vytvari vlastni komunikacni kanal.

Dalimil (31.1.2007 12:05:21)

Aha, takže pro hraní online fps her je lepší PPPoA a LLC (protože vytvoření jednoho komunikačního kanálu bude teoreticky možné za kratší dobu) .. navíc síť ethernet je známější, používanější a zřejmně má své výhody .. nadruhou stranu je dost přetěžována protože je používána mnoha zákazníky .. takže je na každém co si vybere v závislosti na lokalitě. Asi tak to chápu .. opravte mě jestli se mé pouhé teorie mýlí .. děkuji

Nargon (31.1.2007 12:12:17)

Na hrani to nema vubec zadny vliv. Ikdyz bude nejaka komunikace rychleji navazana tak se vytvori jen jednou po celou dobu pripojeni k tomu serveru. A co se tyce rozdilu siti, je to taky uplne jedno. Ethernet je pouzivanejsi, protoze je levny. ATM je zase kvalitnejsi, ale mnohonasobne drazsi, takze se moc nedela. A pretizeni site nehrozi, Kdyz vetsinou dochazi volna kapacita, tak se bud presmeruje provoz jinudy a nebo se dokoupi dalsi kapacita. Pro uzivatele ma PPPoE, PPPoA, LLC, VC smysl jen pro spravne nastaveni modemu. Ve funkcnosti to vubec nepozna.

xXx (2.2.2007 23:38:17)

Doplňuji, že pokud máte ADSL linku s PPPoA a váš router neumí PPPoA (ale PPPoE), lze navázat spojení také pomocí RELAY_PPP1 (PPTP on 8/48), které se nastaví na modemu. Router pak nastavíte na spojení typu PPTP, zvolíte přidělení adresy pomocí DHCP serveru, zadáte IP adresu modemu (PPTP Server), vypnout šifrování a STP = Disable. Spolehlivě funguje s Alcatelem Speed Touch Home a routerem Linksys WRT54GL (nutno přeflashnout novým firmwarem www.dd-wrt.com !!! v originálním FW nelze u PPTP zvolit DHCP). Spojení lze takto, pouze přes modem, navázat i přímo z Windows XP: VPN a vypnout šifrování.

Anonym (3.2.2007 12:09:30)

lol XP :) un rulz

Anonym (29.1.2007 23:54:26)

Jenom doplním, že LLC/SNAP je nadstavba Ethernet 2, která umožňuje v podstatě sdílet jedno VC spojení několika datovými toky.