Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > Pomoc...NAT?

Pomoc...NAT?

Martt (11.2.2007 22:58:18)

Dobrý den, prosím vás o radu. Kdysi jsem si pořídil WiFi AP switch k propojení více počítačů po bytě. Všechno funguje jak má, ale chtěl jsem zajistit konektivitu sítě k internetu (přes adsl) tak, aby nemusel běžet vždy počítač, kde je připojený modem -> sehnal jsem výhodně Siemens Santis 150. Všechno se podařilo nastavit (máme adsl od Volný.cz a původní modem byl USB Well 800, takže některé parametry jsem zjišťoval velice krkolomně) ale připojení k internetu vydrží vždy tak 10-15 minut. Četl jsem něco o malé NAT tabulce siemense, tak jsem přes telnet nastavil větší počet spojení (512 - max.), upravil časování (nejsem si jistý zda správně) ale i přesto modem jede jen chvíli, než se zahryzne. Po restartu zase jede, jako by se nechumelilo... Četl jsem zde v diskuzích, že při normálním serfování(www, icq) na jednom počítači by se ta tabulka zahltit neměla, tak jakto, že když se dívám na monitoring je počet spojení tak vysoký? Poradíte mi někdo, v čem je problém? Dá se zjistit počet spojení i někde jinde, než v www rozhraní modemu? A jak je omezit? Dík, Martt.

Anonym (12.2.2007 12:36:51)

Počet spojení se dá zjistit mimo webové rozhraní telnetem a možná i přes snmp. Na jejich omezení je jednoduchá odpověď: nenavazovat je (pokud se ta spojení navážou, prostě je v tvé síti něco, co je inicializuje). Asi už ti začíná být jasné, proč byl ten Siemens 150 tak výhodná koupě.

Nargon (12.2.2007 12:59:13)

Jo treba soused se ti napichnul na wifi a taha pres torrenty. To ten modem opravdu neustoji :) Takze si zjisti co ti navazuje tolik spojeni. A kazdopadne bych ten modem prepnul do bridge modu, pokud je na nej pripojen jen ten wifi ap, ktery take routuje.