Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > Zvetseni tabulky PortForwardig zaznamu v D-Link G684T

Zvetseni tabulky PortForwardig zaznamu v D-Link G684T

Richard (7.3.2007 13:12:16)

Zdravim, v ADSL modemu D-Link DSL-G684T jsem narazil na problem pri nastavovani portforwardingu (virtual server) na omezeni 20 zaznamu (zrejme na 1IP) Toto omezeni bych potreboval odstranit nebo zvysit na nejakych 30 - 40. Zkousel jsem pres telnet nastavit v iptables portforward rucne... bohuzel ale po restartu modemu se tabulka vrati do stavu jak ji nastavuje webrozhrani Nema nekdo nejake reseni? Dekuji R.

Anonym (7.3.2007 14:26:27)

Uložit před restartem :)

Richard (7.3.2007 20:14:45)

To jsem samozrejme provedl :) Problem bude asi v tom, ze dle manualu: "web rozhrani NEBO telnet" znamena skutecne NEBO a ne A (tzn. kombinace nefunguje) Kdyz se nad tim zamyslim je logicke aby router pri web prikazu "save and reboot" nacetl vsechny nastavene parametry a nastavil je bez toho, aniz by cetl a doplnoval hodnoty z cilovych tabulek do polozek na webu (neumi zpetne parsovat data) Toto omezeni ale neni prece standardni takze bude nekde umele zavedeno. Stacilo by vedet kde a odstranil bych ho :/

Nargon (7.3.2007 21:20:03)

U dost modemu jsem videl omezeni na 20 pravidel portforwardu, tohle asi nebude vyjimka. Podle me je 20 pravidel celkem dostatecne. Co tam sakra provozujete za servery ze potrebujete tolik portu?

Anonym (7.3.2007 22:59:15)

Ono je to spíš tím, že iptables není žádný program který by si "pamatoval" nastavení. Je to sada příkazů pro nastavení příslušného modulu kernelu. Takže třeba i v linuxu je nutné tu sadu příkazů při startu systému spouštět z nějakého init skriptu. Vzhledem k tomu, že uvnitř Dlinku běží linux, můžete zkusit tam nějaký takový init skript nacpat, ovšem, těžko říct, co vám ten firmware všechno dovolí. Jinak, webové rozhraní, aspoň u všech modemů co znám, je jenom grafický interface k příkazům firmware, takže když nastavujete něco v grafickém rozhraní, spouštíte vlastně příslušné příkazy v telnetu. A "save and reboot" v podstatě znamená, že to uloží aktuální konfiguraci v RAM někam, odkud si potom tu konfiguraci při bootování vytáhne. Takže by obojí dohromady (telnet i web) 100% mělo fungovat.

Standa (8.3.2007 18:37:12)

No ja mam stejny router a neslo mi tam nacpat vic zaznamu nez 3. Psal sem na support kolik jich tam muze byt a tam mi rekli ze je to teoreticky neomezene. Tak sem to restartoval tim tlacitkem na tom routeru. Pak sem tam dostal bezproblemu 6 zaznamu, vic sem nezkousel. Takze radim zkusit hw restart a mozna to pujde. Jestli ne tak tech 20 je asi fakt strop...