Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > ASUS AAM6310EV - problém s videokonferencí

ASUS AAM6310EV - problém s videokonferencí

alda (6.4.2004 17:11:44)

jsem docela laik v této oblasti a chtěl bych vás poprosit o pomoc. zřídil jsem si adsl za účelem videokonference, program pro toto určený se zaloguje, nejde však spustit (abych byl schopen přijmout jakéhokoliv uživatele - aby mě viděl). mám vyplý jak firewall, tak IP filtraci v nastavení modemu. Někdo mi radil něco v nastavení NAT co se týče portů apod. jestli mi můžete s tímto problémem poradit, byl bych Vám vděčný. Dá se tento modem nastavit tak, aby v nastavení nebylo žádné zabezpečení a aby se choval jako klasický adsl modem a ne jako router. Pište prosím ne příliš odborně.... díky

JOE (6.4.2004 20:03:20)

Psal jsem o Asusu něco na http://web.iol.cz/joe/asus.htm, zkus si to přečíst. Nastavit jako modem, tedy PPTP protokolem tento modem nejde (umí to třeba Alcatel), takže nezbývá než upravit NAT, viz odkaz. Neodborně to nejde, je potřeba alespoň něco málo znát.

alda (6.4.2004 23:42:38)

jo, díky za odpověď, jsem si to pročetl, mohl by jsi mi prosím tě poradit něco konkrétního co bych měl jistě nastavit, aby se na mě kdokoliv mohl podívat z venku, co se týče té videokonference.

Martin (8.4.2004 10:51:25)

Nevis kde by mohl byt zakopany pes? Webcam mi bezi na portu 8080, ktery mam preroutovany pres NAT - rule RDS. Preblem je v tom ze v index.html pouzivam Java aplet *.class ktery uz pres NAT neprojde. Tento aplet prebira straming z portu 3080. Proroutoval jsem i tento port, ale nepomohlo to. Napada te neco?